Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Izabelinie ogłasza przetarg
- Adres: 05-080 Izabelin, ul. 3-go Maja 42
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 722 79 95 , fax. 22 721 85 51
- Data zamieszczenia: 2013-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Izabelinie
ul. 3-go Maja 42 42
05-080 Izabelin, woj. mazowieckie
tel. 22 722 79 95, fax. 22 721 85 51
REGON: 01112971600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops.izabelin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOŻYWIANIE OSÓB DOROSŁYCH ORAZ DZIECI NIEUCZĘSZCZAJĄCYCH DO SZKÓŁ I PRZEDSZKOLI Z TERENU GMINY IZABELIN W ROKU 2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla osób dorosłych oraz dzieci nie uczęszczających do szkół i przedszkoli z terenu Gminy Izabelin, codziennie - 7 dni w tygodniu, w godzinach pomiędzy 11:00 a 17:00, w okresie od 01.01.2014 do 31.12.2014 r. Prognozowana liczba posiłków dziennie to 26 sztuk, zaś średnio w roku 2014 przewiduje się wydanie 8 424 sztuk obiadów. 2. Posiłki będą wydawane przez Wykonawcę w lokalu gastronomicznym Wykonawcy na terenie Gminy Izabelin lub (w szczególnych przypadkach dowożone dla osób niepełnosprawnych lub chorych) do mieszkań osób uprawnionych z terenu Gminy Izabelin. Prognozowana liczba posiłków dowożonych stanowi około 30% wszystkich wydanych obiadów. 3. Zamawiający wymaga, aby posiłek dwudaniowy składał się z: -zupy 500 ml - codziennie -mięsa lub ryby + ziemniaki/kluski śląskie/kopytka/kasza lub ryż + surówka - 3 razy w tygodniu, o następującej minimalnej gramaturze: - mięso ryba - 100 gramów - ziemniaki/kluski śląskie/kopytka/ kasza/ryż - 250 gramów - surówka - 100 gramów, - pierogów, naleśników z nadzieniem, krokietów lub dań z makaronem o minimalnej gramaturze 400 gramów - 2 raz w tygodniu 4. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego. 5. Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości, spełniać muszą normy określone w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm. ) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 6. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność, być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia 7. Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia zleceniodawcy tygodniowych jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach . 8. W okresie dożywiania liczba posiłków może ulegać zmianie tj. zwiększeniu lub zmniejszeniu. 9. Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków musi być wykonywane przez kadrę posiadającą wymagane kwalifikacje zawodowe oraz w oparciu o własną bazę kuchenną do sporządzania posiłków. 10. Posiłki dowożone do klientów Wykonawca będzie dostarczał we własnym zakresie, na własny koszt, w jednorazowych naczyniach lub specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw 11. Informacje o zmianach w liczbie wydawanych posiłków (zwiększenie lub zmniejszenie ilości) Zamawiający (Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Izabelinie lub osoby przez niego upoważnione), będzie przekazywać Wykonawcy w terminie z co najmniej 1 dniowym wyprzedzeniem, na adres mailowy, telefonicznie lub faksem. 12.Rozliczenia za dostarczone posiłki będą realizowane jeden raz na miesiąc, na podstawie zestawienia liczby dostarczonych posiłków i dni żywieniowych. 13.Zapłata za wykonane usługi nastąpi przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy w terminie ustalonym w Umowie po otrzymaniu zestawienia i poprawnie wystawionej faktury. 14.Każdy Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na całość dostaw. 15.Płatnikiem każdej części zamówienia będzie Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Izabelinie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: NIE PRZEWIDUJE SIĘ WADIUM
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops.izabelin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10