Ośrodek Sportowo-Wypoczynkowy ogłasza przetarg
- Adres: 73-200 Choszczno, ul. Sportowa 1
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 95 765 21 19 , fax. 95 765 21 19
- Data zamieszczenia: 2010-01-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Sportowo-Wypoczynkowy
ul. Sportowa 1 1
73-200 Choszczno, woj. zachodniopomorskie
tel. 95 765 21 19, fax. 95 765 21 19
REGON: 32037979900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.choszczno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy mięsa i wyrobów mięsnych w 2010 roku dla Ośrodka Sportowo Wypoczynkowego w Choszcznie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wyrobów mięsnych w 2010 roku dla Ośrodka Sportowo Wypoczynkowego w Choszcznie. Szczegółowy opis asortymentowy i ilościowy przedmiotu zamówienia określa Załącznik nr 2 do SIWZ - FORMULARZ ASORTYMENTOWO - CENOWY. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki, dotyczące : 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania: 2) posiadania wiedzy i doświadczenia: 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej: 5) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne Sposób dokonywania oceny w/w warunków będzie odbywał sie wg zasady spełnia/nie spełnia na podstawie załączonych do oferty oświadczeń i dokumentów składanych w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych składa następujące dokumenty: 2.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24, ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24, ust 1 pkt 2 ustawy PZP 2.2. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu oraz ofertę, o ile fakt nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 2.3. Koncesja, zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym niniejszym zamówieniem publicznym. 2.4. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22, ust 1 oraz o nie podleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 2.1. składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z obowiązującymi przepisami wykonawczymi do ustawy PZP. 4. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarciu umowy. Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. VI dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę ,osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem (za zgodność z oryginałem). Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.choszczno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ZAKUP I DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO WĘDLINIARSKICH
Dodano: 2016-01-20 - Dostawa mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczów zwierzęcych realizowane na rzecz 17 WOG Koszalin, Znak sprawy: 53/WOG/D/Żywność./15
Dodano: 2015-07-13 - ZAKUP I DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO- WĘDLINIARSKICH.
Dodano: 2015-01-16 - Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczów zwierzęcych, realizowane na rzecz 17 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Koszalinie, znak sprawy 83/WOG/Żywność/14
Dodano: 2014-10-15 - Zakup i dostawa mięsa wołowego, mięsa wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów miesno- wędliniarskich
Dodano: 2014-01-17 - sukcesywne dostawy mięsa, drobiu, wędlin,wyrobów drobiowych.
Dodano: 2013-07-19 - Dostawy mięsa i wyrobów mięsnych dla Ośrodka Sportowo Wypoczynkowego w Choszcznie w 2013 roku
Dodano: 2012-12-10 - Dostawa żywności dla Miejskiego Zespołu Administracji Przedszkoli w Świdwinie.
Dodano: 2012-12-05 - SUKCESYWNE DOSTAWY DROBIU, WĘDLIN DROBIARSKICH, PODROBÓW, WYROBÓW GARMAŻERYJNYCH DROBIOWYCH
Dodano: 2012-07-23 - Dostawa mięsa
Dodano: 2012-06-13