Przetargi.pl
Dostawy mięsa i wędlin

Zakład Karny w Tarnowie ogłasza przetarg

  • Adres: 33-100 Tarnów, ul. St. Konarskiego 2
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-14 623-51-00 wew. 231 , fax. 014 6215677
  • Data zamieszczenia: 2009-10-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Tarnowie
    ul. St. Konarskiego 2 2
    33-100 Tarnów, woj. małopolskie
    tel. 0-14 623-51-00 wew. 231, fax. 014 6215677
    REGON: 00032000600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: zakład karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa i wędlin
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy mięsa i wędlin sklasyfikowanych w grupie CPV 151 w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Grupa I - WĘDLINY WIEPRZOWE Boczek mielony 2 800 kg Parówki wieprzowe grube 1 500 kg Kiełbasa krakowska 940 kg Kiełbasa lenczowa 3 230 kg Kiełbasa martadela 2 650 kg Kiełbasa toruńska 1 850 kg Kiełbasa regionalna (tuchowska, chmielnicka lub inna) 1 800 kg Kiełbasa zwyczajna 4 500 kg Kiełbasa żywiecka 1 700 kg Parówki wieprzowe cienkie 1 460 kg Pasztetowa wieprzowa 900 kg Pieczeń wiedeńska 1 340 kg Pieczeń rzymska 2 000 kg Salceson wieprzowy 110 kg Szynka tyrolska 2 200 kg Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Dostawca zapewni widoczne zróżnicowanie jelit według asortymentów i opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami ważności. Grupa II - WĘDLINY DROBIOWE Baleron drobiowy 400 kg Filet prasowany drobiowy 230 kg Kiełbasa drobiowa cienka 420 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa 390 kg Parówki drobiowe 470 kg Polędwica drobiowa 230 kg Polędwica z indyka 230 kg Szynka drobiowa 500 kg Szynka śniadaniowa drobiowa 420 kg Szynka złotopolska drobiowa 330 kg Szynka z indyka 360 kg Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Dostawca zapewni widoczne zróżnicowanie jelit według asortymentów i opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami ważności. Grupa III - MIĘSO WOŁOWE I WIEPRZOWE W STANIE ŚWIEŻYM Łopatka wieprzowa z kością 1 940 kg Mięso gulaszowe wołowe I gat. 4 800 kg Pieczeń wołowa 500 kg Termin przydatności do spożycia mięs nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Grupa IV - MIĘSO DROBIOWE W STANIE ŚWIEŻYM Ćwiartka tylna drobiowa 4 270 kg Mięso filet drobiowy 570 kg Termin przydatności do spożycia mięs nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 7 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: a) Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: - grupa I - Wędliny wieprzowe - 4 300 zł (słownie: cztery tysiące trzysta zł 00/100) - grupa II - Wędliny drobiowe -900 zł (słownie: dziewięćset zł 00/100) - grupa III - Mięso wołowe i wieprzowe - 1700 zł (słownie: jeden tysiąc siedemset zł 00/100) - grupa IV - Mięso drobiowe - 800 zł (słownie: osiemset zł 00/100)
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się dostawców zgodnie z art. 24 Pzp. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wymienionych w pkt 6 siwz (spełnia - nie spełnia )
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) forma dokumentów Wymagane dokumenty należy przedstawić w formie oryginałów lub kserokopii. Dokumenty złożone w formie kserokopii muszą być opatrzone klauzulą ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM i podpisem osoby uprawnionej do reprezentacji Dostawcy lub pełnomocnika. Wskazane jest ponadto umieszczenie obok daty. b) Dostawca ubiegający się o zamówienie publiczne winien złożyć wymagane, niżej wymienione dokumenty 1) druk Formularz ofertowy, który należy sporządzić wg wzoru druku załączonego przez Zamawiającego (zał. nr 1 do SIWZ). 2) W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych Wykonawca winien przedstawić aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku oferty składanej wspólnie przez kilku wykonawców, każdy wykonawca składa wyżej wymieniony dokument odrębnie. 3) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy i nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy (zał. nr 2 do SIWZ). W przypadku oferty składanej wspólnie przez kilku Wykonawców, oświadczenie składa każdy wykonawca. 4) Pełnomocnictwo do podpisywania oferty i występowania w imieniu wykonawcy w postępowaniu przetargowym z określeniem zakresu umocowania, jeżeli osobą podpisującą ofertę nie jest osoba upoważniona na podstawie dokumentu wymienionego w ppkt. 2. 5) Dokument potwierdzający wniesienie wadium (dotyczy szczególnie sytuacji, gdy wadium wniesione zostanie w innej formie niż pieniądz. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu Zamawiający sprawdzi, czy na dzień i godzinę wyznaczoną jako termin do składania ofert wadium wpłynęło na rachunek Zamawiającego).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach