Dom Pomocy Społecznej "Zacisze" ogłasza przetarg
- Adres: 11-015 Olsztynek, ul. Park 5
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 5195020, 5195022 , fax. 089 5191070
- Data zamieszczenia: 2012-11-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Zacisze"
ul. Park 5 5
11-015 Olsztynek, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 5195020, 5195022, fax. 089 5191070
REGON: 00029490600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpszacisze.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa samorzadu terytorialnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych w roku 2013 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie: - produktów mleczarskich, - mięsa wieprzowego, - wędlin wieprzowych -mięsa i podrobów drobiowych, -wyrobów drobiowych- W/w asortyment zgodny ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia zamieszczonego w SIWZ i załącznikach 2 SIWZ, których ilości określone są w zestawieniach zamawianego asortymentu stanowiących załącznik Nr 2 SIWZ. 2. Dostawca winien dostarczać towar własnym transportem i na własny koszt. 3. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie w ustalonych przez strony terminach. 4. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i spełniał wymagania: -Ustawy o warunkach zdrowotnych Żywności i Żywienia z dnia 11 maja 2001 r./Dz.U.Nr.63,poz.634 z 2001 r z późn. zm ./ i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy, -Ustawy o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z Żywnością z dnia 6 września 2001 r/Dz.U.Nr.128,poz.1408 z póżn. zmianami/ oraz Rozporządzenia /WE/Nr1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27.10.2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG. -Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych/Dz.U.Nr.220 poz.1856 z 2002 r. z późn. zm./. -Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności/Dz U.Nr.21, poz.179 z 2003r./ -Ustawy o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego z 29 stycznia 2004r./Dz U Nr.33 ,poz.288 z 2004r./ i innymi aktami wykonawczymi. -Ustawy z 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn); - Ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie obowiazuje
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpszacisze.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej.
Dodano: 2016-07-25 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH
Dodano: 2016-07-13 - Dostawy wędlin i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Dublinach
Dodano: 2016-06-27 - Zakup i dostawa mięsa i produktów mięsnych do stołówek szkolnych w ZSS w Chełchach, ZS-P w Nowej Wsi Ełckiej i ZSS w Stradunach w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-14 - Dostawa i sprzedaż mięsa i wędlin, drobiu i jego elementów
Dodano: 2016-05-17 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Dodano: 2016-01-29 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Dodano: 2016-01-22 - dostawy mięsa i produktów mięsnych
Dodano: 2016-01-22 - Dostawa mięsa i artykułów mięsnych do stołówki szkolnej w Mikołajkach
Dodano: 2016-01-18 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAKUniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Dodano: 2016-01-15