Przetargi.pl
Dostawa artykułow spożywczych na potzeby stołowki Szkoły Podstawowej Nr 3 w Zakopanem

Szkoła Podstawowa Nr 3 ogłasza przetarg

  • Adres: 34-501 Zakopane, ul. Karłowicza 6
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 2015633 , fax. 018 2015633
  • Data zamieszczenia: 2009-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 3
    ul. Karłowicza 6 6
    34-501 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 018 2015633, fax. 018 2015633
    REGON: 49057351000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp3zakopane.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułow spożywczych na potzeby stołowki Szkoły Podstawowej Nr 3 w Zakopanem
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 polegająca na sukcesywnej dostawie artykułów: Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET I -mięso wołowe i wieprzowe Wołowe pieczeń bez kości kg 200 Schab bez kości kg 300 Karkówka bez kości kg 200 Szynka wieprzowa kg 300 Łopatka bez kości kg 250 Rozbratel wołowy kg 90 PAKIET II - mięso drobiowe, podroby Filet z kurczaka kg 200 Udka z kurczaka kg 650 Filet z indyka kg 100 Skrzydełka kg 250 Porcje rosołowe kg 350 PAKIET III -wędliny wołowe, wieprzowe, drobiowe Kiełbasa toruńska kg 200 Boczek wędzony kg 250 Smalec wieprz. kg 60 PAKIET IV - nabiał Twaróg półtłusty kg 100 Masło 82% kg 25 Margaryna mleczna kg 100 Śmietana 15% l 500 Mleko karton 2% l 200 Kefir l 120 PAKIET V - jarzyny, owoce, przetwory Buraki kg 400 Cebula kg 120 Czosnek kg 3,5 Gruszki kg 100 Fasola JAŚ kg 35 Fasolka szparagowa kg 15 Fasolka szparagowa mrożona kg 100 Groch łuszczony kg 25 Kapusta kiszona kg 350 Kapusta biała kg 300 Kapusta czerwona kg 150 Kapusta włoska kg 10 Kapusta pekińska szt. 200 Koper zielony pęczek 200 Kalafior szt. 60 Kalafior mrożony kg 40 Marchew kg 600 Mieszanka warzywna mrożona 6-składnikowa kg 80 Ogórki zielone kg 120 Ogórki kiszone kg 200 Pietruszka korzeń kg 120 Pietruszka zielona pęczek 350 Pory szt. 50 Papryka czerwona kg 30 Pieczarki kg 70 Pomidory kg 150 Rzodkiewka pęczek 35 Seler kg 120 Sałata zielona szt. 90 Ziemniaki kg 6000 Banany kg 100 Mandarynki kg 100 Pomarańcze kg 100 Truskawki mrożone kg 50 Mieszanka kompotowa mrożona kg 180 Jabłka kg 150 Groszek konserwowy szt. 50 Kukurydza konserwowa szt. 20 Chrzan tarty 0,40l szt. 26 Koncentrat pomidorowy 0,8l szt. 40 Syrop malinowy l 30 PAKIET VI - pieczywo Chleb pszenno- żytni 600g szt. 200 Bułki zwykłe szt. 500 Bułka tarta w 1kg opakowaniach kg 150 PAKIET VII - ryby Filet z mintaja kg 100 Filet z pangi kg 100 PAKIET VIII - artykuły sypkie i przetwory Cukier kg 400 Kasza jęczmienna wiejska -gruba kg 60 Kasza manna kg 20 Mąka pszenna poznańska Typ 500 kg 350 Makaron łazanki kg 80 Makaron świderki lub muszelki kg 100 Makaron nitki typu Czarniecki kg 50 Makaron zacierka kg 40 Ryż biały kg 80 Sól kg 50 Herbata granulowana szt. 160 Kwasek cytrynowy szt. 50 Kminek szt. 25 Liść laurowy szt. 30 Majeranek szt. 30 Przyprawa w płynie typu Magii 1 l szt. 75 Ocet spirytusowy l 30 Pieprz naturalny mielony szt. 150 Papryka słodka szt. 90 Przyprawa grill klasyczny typu Kamis kg 3 Przyprawa do mielonego typu Kamis kg 1 Przyprawa do kurczaka łagodna typu Kamis kg 4,50 Przyprawa do gulaszu typu Kamis kg 1,50 Przyprawa do ryb typu Kamis kg 2 Przyprawa sypka typu Vegeta kg 25 Ziele angielskie szt. 60 Żurek w proszku kg 7,5 Olej uniwersalny roślinny 5 l szt. 60 Majonez typu kielecki l 35 Wafelki w czekoladzie - typu grześki, princessa szt. 1400 PAKIET IX- jajka Jaja I gat. szt. 2500 PAKIET X - wyroby mrożone Naleśniki z serem szt. 3000 Pierogi ruskie kg 200 Pierogi z mięsem kg 200 Pierogi owocowe kg 200 Knedle kg 100
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wpłacania przez Wykonawcę wadium przetargowego.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki zawarte w art. 22 ust1 Prawa zamówień publicznych : 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy?konania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia; 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych Ocena spełnienia powyższych warunków będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty. Z treści przedłożonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż wymagane przez zamawiającego warunki Wykonawca spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert Uwaga! w przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców w ofercie muszą być złożone przedmiotowe dokumenty (wymienione wyżej) dla każdego z nich. 2) podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego stanowiące załącznik nr 1 do niniejszej siwz Uwaga! w przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców oświadczenie ma być podpisane przez każdego z wykonawców. 3. wypełniony druk oferty stanowiący załącznik nr 2 do siwz (wykonawca może złożyć ofertę na własnym formularzu, lecz jej treść i układ muszą być zgodne z formularzem załączonym do siwz) 4. na potwierdzenie wymaganego doświadczenia wykonawca zobowiązany jest załączyć do ofert wykaz (należy wypełnić załącznik nr 3 do siwz) wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy -w tym okresie dostaw odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawą stanowiącym przedmiot zamówienia tj. wykonał co najmniej 2 dostawy artykułów spożywczych do placówek zajmujących się zbiorowym żywieniem, o wartości nie mniejszej niż 12 .000 zł (słownie: dwanaście tysięcy złotych) każda. Wykonawca zobowiązany jest do powyższego wykazu załączyć dokumenty (np.: referencje) potwierdzające, że podane w wykazie dostawy zostały wykonane należycie. 5.na potwierdzenie sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia , wykonawca ma złożyć oświadczenie zawarte w druku oferty. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt XIII -1 specyfikacji, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; Uwaga! Dokument, o którym mowa powyżej powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w pkt XIV zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. UWAGA! Dokumenty mogą być przedstawione w formie kopii (kserokopii) poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp3zakopane.pl pod linkiem: ogłoszenia
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach