Przetargi.pl
Żywność do stołówki Zespołu Szkół im. KEN w Tymbarku

Zespół Szkół im. Komisji Edukacji Narodowej w Tymbarku ogłasza przetarg

  • Adres: 34-650 Tymbark, Tymbark 349
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 3325030 , fax. 18 3325030
  • Data zamieszczenia: 2009-12-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół im. Komisji Edukacji Narodowej w Tymbarku
    Tymbark 349 349
    34-650 Tymbark, woj. małopolskie
    tel. 18 3325030, fax. 18 3325030
    REGON: 00019180400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zstymbark.xorg.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka podlegająca samorządowi terytorialnemu

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Żywność do stołówki Zespołu Szkół im. KEN w Tymbarku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    II. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół im. Komisji Edukacji Narodowej w T ymbarku. Dostawy podzielono na 5 zadań: - produkty spożywcze ( suche, przyprawy, warzywa, owoce) - mięso wyroby wędliniarskie, podroby - mleko i produkty mleczarskie - pieczywo - mrożonki ( jarzyny, ryby, pierogi) 2. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. 3. Dostawa następować będzie na podstawie pisemnego lub telefonicznego zamówienia przez upoważnione do tego osoby Zamawiającego. Zamawiający potwierdzi na piśmie przyjęcie dostawy. 4. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami i na koszt Oferenta. 5. Rozliczenie dostaw odbywać się będzie nie rzadziej niż raz w miesiącu, w terminie ustalonym przez obie strony. 6. Dostarczony towar winien odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. Oferent winien posiadać atest laboratoryjny na oferowane produkty. 7. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis lub produkt równoważny. 8. Zgodnie z art. 29.ust 3 PZP w przypadku gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem lub równoważne. 9. Szczegółowy wykaz rodzaju i ilości zamawianych produktów w podziale na zadania : Produkty spożywcze: Lp. Rodzaj asortymentu Ilość zamówień Jednostka miary 1. Angielskie ziele 10 Op. 2. Barszcz biały(0,66) 160 Op. 3. Żurek śląski (0,66) 100 Op. 4. Bułka tarta 150 Kg. 5. Koncentrat buraczany Krokus 50 Szt. 6. Buraczki tarte(0,9) 120 szt 7. Buraczki ćwikłowe 100 kg 8. Cebula 400 kg 9. Cukier 720 kg 10. Cukier puder 8 kg 11. Cynamon 30 Szt. 12. Cytryna 180 kg 13. Czosnek 9 kg 14. Drożdże 2 kg 15. Dżem (0,33) 280 szt 16. Fasola 80 kg 17. Groch niełuskany 80 kg 18. Groszek konserwowy(220g) 30 szt 19. Pieczarka świeża 120 kg 20. Pieczarka konserwowa (0,9) 120 szt 21. Herbata Saga (100)lub równoważna 150 op 22. Jabłko I gat 420 kg 23. Jaja konsump. I gat 5400 szt 24. Kakao ( 200g) 10 szt 25. Kapusta biała 620 kg 26. Kapusta kiszona 200 kg 27. Kapusta czerwona 70 kg 28 Kasza jęczmienna 130 kg 29. Kasza manna 121 kg 30. Kawa Inka lub równoważna 14 szt 31 Majonez (1l) 70 szt 32. Ketchup(500) 200 szt 33. Koncentrat pomidorowy (900) 80 szt 34 Konserwa rybna w pomid.(170g) 480 szt 35. Konserwa mięsna (150g) 480 szt 36. Makaron nitki czaniecki lub równoważny 200 szt 37. Makaron wstążka lublin 500lub równow. 780 szt 38 Makaron spagett lublin 500 lub równow. 200 szt 39. Makaron zacierka (250) 200 szt 40. Marchew 400 kg 41 Mąka tortowa 200 kg 42 Musztarda stołowa (500) 150 szt 43 Ocet(1l) 18 szt 44 Ogórek świeży 240 kg 45 Ogórek konserwowy(0,9l) 400 szt 46 Ogórek kiszony 120 kg 47 Olej 5l 12 szt 48. Olej 1l 90 szt 49 Papryka świeża 180 kg 50 Pasztet z drobiu (170g) 800 szt 51 Pieprz mielony(50) 200 szt 52 Pietruszka świeża korzeń 150 kg 53 Pietruszka zielona 70 pęczek 54 Pomidor 300 kg 55 Płatki śniadaniowe (500g) 150 szt 56 Przyprawa maggi (1l) 60 szt 57 Przecier ogórkowy (330g) 270 szt 58 Przyprawa do kurczaka (1000g) 8 szt 59 Ryż biały 180 kg 60 Smalec wieprzowy(200g) 250 szt 61 Sól 270 kg 62 Susz jarzynowy (1000g) 140 szt 63 Szczypior świeży 80 pęczek 64 Rzodkiewka świeża 80 pęczek 65 Koper zielony 50 pęczek 66 Ziemniaki 6000 kg 67 Sos bolonez do spagetti(70) 240 szt 68 Sos do mięs(450) 240 szt 69. Nutella (450) 180 szt 70. Czekolada nadziewana (100g) 190 szt 71. Czekolada mleczna (100g) 190 Szt Mięso, wyroby wędliniarskie, podroby Lp Rodzaj asortymentu Wielkość zamówienia Jednostka miary 1. Antrykot 60 kg 2. Boczek gotowany 120 kg 3. Filet drobiowy 1000 kg 4 Kiełb.Krakowska sucha 20 kg 5 Kiełbasa Toruńska 300 kg 6. Kości schabowe I gat 300 kg 7 Mięso mielone 240 kg 8 Parówka cielęca 120 kg 9 Parówka drobiowa 500 kg 10 Pasztet cielęcy 420 kg 11 Pasztet z drobiu 420 kg 12 Porcja rosołowa 300 kg 13 Schab b/k 100 kg 14 Szynka drobiowa 100 kg 15 Szynka gotowana 360 kg 16 Słonina 10 kg 17 Udko drobiowe 800 kg 18 Wątróbka drobiowa 50 kg 19 Żeberko wp.extra 50 kg Mleko i produkty mleczarskie Lp. Rodzaj asortymentu Wielkość zamówień Jednostka miary 1. Kefir (400g) 350 szt 2. Margaryna Palma 250 lub równow. 350 szt 3. Masło extra (200g) 2200 szt 4. Mleko 3,2% 840 l 5 Ser biały półtłusty 240 kg 6. Ser gouda 45% 120 kg 7 Ser żółty Edamski 45% 360 kg 8. Serek homogenizowany (150g) 800 szt 9 Serek topiony krążki Hochland lub równoważny 420 op 10 Śmietana 30% 800 l Pieczywo Lp. Rodzaj asortymentu Wielkość zamówienia Jednostka miary 1 Chleb razowy (500g) 210 szt 2 Chleb pszenny( 500g) 4500 szt 3 Chleb mieszany (ziarno 1000g) 600 szt 4 Bułka zwykła (100g) 20000 szt 5 Bułka słodka (100g) 3500 szt Mrożonki(owoce , ryby, pierogi) Lp Rodzaj asortymentu Wielkość zamówienia Jednostka miary 1 Brokuła (op 450g) 80 szt 2 Fasola szparagowa (op 450g) 200 szt 3 Jarzynka mrożona (op 450g) 160 szt 4 Kalafior (op 450g) 100 szt 5 Marchew kostka 200 kg 6 Mieszanka kompotowa (op500g) 360 szt 7 Pierogi z truskawkami 400 kg 8. Pyzy z mięsem. 270 kg 9 Pierogi ruskie 400 kg 10 Ryba wędzona (makrela) 120 kg 11 Truskawka mrożona (op500 g) 150 szt 12 Uszka z grzybami(op 300g) 100 szt 13 Uszka z mięsem(op 300g) 100 Szt 14 Ryba filet mroż o zaw 10%lodu 360 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Oferenci, którzy złożą ważną i odpowiednią ofertę oraz: 1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej czynności lub działalności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Przedmiotowy warunek uznany zostanie za spełniony, jeżeli oferent udokumentuje uprawnienia do występowania w obrocie prawnym poprzez przedstawienie aktualnego odpisu z właściwego rejestru ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy od terminu składania ofert. W przypadku występowania pełnomocnika należy dołączyć pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów. 2.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie lub przedstawią zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 PZP. Przedmiotowe warunki zostaną uznane za spełnione, jeżeli oferent przedłoży w swojej ofercie oświadczenie, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu na podstawie art. 22. oraz nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 PZP. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. Sprawdzenie w.w. warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych przez Oferenta dokumentów i oświadczeń wg zasady: spełnia nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany formularz oferty - wg załącznika nr 1 do SIWZ który należy sporządzić ściśle wg wzoru druku załączonego przez Zamawiającego . 2. Wypełniony i podpisany arkusz kalkulacyjny dla zadania - wg załącznika nr 2 SIWZ , który należy wypełnić kompletnie wg określonego wzoru. 3. Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust 1 ustawy wg załącznika nr 3 do SIWZ 4. Zaakceptowany projekt umowy dla zadania - załącznik nr 4 do SIWZ , przez akceptację rozumie się złożenie podpisu i imiennej pieczątki przez uprawnioną osobę na ostatniej stronie wzoru umowy. 5. Aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert( oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez Oferenta ) W przypadku występowania pełnomocnika należy dołączyć pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę , o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów. 6. Informacja o części zamówienia, którą Oferent zamierza powierzyć Podwykonawcy (jeżeli zaistnieje taka okoliczność) 7. Dokumenty muszą być złożone w formie oryginału, brak jakiegokolwiek dokumentu powoduje odrzucenie oferty.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zstymbark.xorg.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach