Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 64-600 Oborniki, ul. Szpitalna 2
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 2973600 , fax. 061 2960079
- Data zamieszczenia: 2009-05-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Szpitalna 2 2
64-600 Oborniki, woj. wielkopolskie
tel. 061 2973600, fax. 061 2960079
REGON: 00030660900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.oborniki.info/bip/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ZPU/03/09- Świadczenie usługi cateringowej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Obornikach - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy Pzp 2. Oświadczenie, Wykonawca nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 2. aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio , że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków , opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń , ze uzyskał przewidziane prawem zwolnienie , odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 3. aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust.1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, 4. aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, 5. wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, świadczeń z zakresu produkcji cateringowej lub żywienia zbiorowego dla jednostek zamkniętych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających wartością świadczeń stanowiącym przedmiot zamówienia wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że świadczenia te zostały wykonane należycie (na przykład kserokopie książek kontroli sanitarnych), 6. wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakimi dysponuje wykonawca, 7. wykaz osób i podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych , doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności, 8. polisy na sumę gwarantowaną nie mniej niż 50 000 zł, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności (warunek udziału w postępowaniu), spełnienie tego warunku będzie weryfikowane analizą przedłożonych dokumentów. 9. w celu potwierdzenia, że usługi świadczone przez oferenta spełniają warunki stawiane przez zamawiającego (warunki udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia), zamawiający żąda : a) potwierdzenia tytułu prawnego do pomieszczeń, w których prowadzona jest produkcja cateringowa, b) stwierdzenia przez Państwowego Inspektora Sanitarnego spełnienia przez wykonawcę wymagań koniecznych dla zapewnienia higieny w procesie produkcji cateringowej w pomieszczeniach, w których jest ona prowadzona (oznaczonych wyżej w ppkt a), c) stwierdzenia przez Państwowego Inspektora Sanitarnego spełnienia przez wykonawcę wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami spożywczymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów w środkach transportu wykorzystywanych do realizacji zamawianej, d) spełnienie wymagań stawianych wykonawcy a wskazanych w p.pkt a-c będzie weryfikowane przez zamawiającego poprzez analizę przedłożonych dokumentów.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.oborniki.info/bip/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług gastronomicznych - catering w zakresie przygotowania i przywozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych
Dodano: 2016-07-21 - ZZP-2380-64/2016 Świadczenie usług gastronomicznych dla osób zatrzymanych i przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych, na terenie woj. wielkopolskiego
Dodano: 2016-07-15 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków w formie suchych prowiantów oraz ciepłych posiłków dla policjantów biorących udział w akcjach ochrony porządku publicznego
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług żywienia dzieci i młodzieży
Dodano: 2016-06-08 - Przetarg na żywienie zbiorowe Szpitala
Dodano: 2016-06-08 - ZZP-2380-26/2016 Usługi gastronomiczne w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych, przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług cateringowych podczas realizacji Kursów dla lekarzy uczestniczących w procesie kształcenia specjalizacyjnego na potrzeby projektu pn. Rozwój kształcenia specjalizacyjnego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014 - 2020
Dodano: 2016-04-07 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny - Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2016-03-24 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-03-16 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-02-23