Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomicznych - catering w zakresie przygotowania i przywozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 64-500 Szamotuły, ul. Sukiennicza 13
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 2927103 , fax. 061 2927102
  • Data zamieszczenia: 2016-07-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Sukiennicza 13 13
    64-500 Szamotuły, woj. wielkopolskie
    tel. 061 2927103, fax. 061 2927102
    REGON: 00055382200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomicznych - catering w zakresie przygotowania i przywozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych polegających na zapewnieniu cateringu w zakresie przygotowania i dowozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych. 2. Usługi świadczone będą przez wszystkie dni tygodnia, z uwzględnieniem wszystkich możliwych świąt. 3. Przedmiot zamówienia mieści się w kategoriach CPV: 55321000-6 usługi przygotowania posiłków 55520000-1 usługi dostarczania posiłków 4. Zamawiający szacuje, że łączna ilość wszystkich posiłków w trakcie trwania umowy została ustalona na - 34.500. 5. Wykonawca zobligowany będzie do przygotowania i dostarczenia posiłków do Szpitala Powiatowego w Szamotułach mieszczącego się w Szamotułach przy ul. Sukienniczej 13. 6. Szczegółowy zakres zamówienia (jadłospis dekadowy) oraz szczegółowe warunki świadczenia usług zostały określone w załączniku do SIWZ. 7. Świadczenie usług polegać będzie na: a) Przygotowaniu i dostarczeniu całodziennego wyżywienia pacjentów: trzy razy dziennie, transportem zapewnionym przez Wykonawcę na jego koszt i ryzyko posiłki sporządzane będą przez Wykonawcę wg dekadowego jadłospisu przygotowanego przez Zamawiającego. Jadłospis sporządzony przez Zamawiającego będzie obowiązywał przez cały okres trwania umowy na zasadzie powtarzalności z uwzględnieniem: w Środę Popielcową, Wielki Piątek, Wielkanoc, Wigilię Świąt Bożego Narodzenia potraw tradycyjnych, w tym dodatki cukiernicze. Jeżeli Wykonawca w procesie wytwarzania danego posiłku użył substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z wykazem umieszczonym pod jadłospisem) zaznaczy to w ten sposób, że przy danym posiłku umieści cyfrę z wykazu, określającą jaki typ alergenu zawiera dany posiłek (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.). Przygotowany jadłospis nie uwzględnia wszystkich diet jakie będzie musiał przygotować Wykonawca tj.: podstawowa, wysokobiałkowa, niskobiałkowa, wątrobowa, cukrzycowa, niskokaloryczna, żołądkowa, lekka, nisko solna, płynna-sonda, dieta specjalna niskotłuszczowa i każda inna określona przez Zamawiającego wynikająca z zaleceń lekarskich. - Posiłki przygotowywane będą przez Wykonawcę w oparciu o dzienne zapotrzebowanie składane przez Zamawiającego z 24 godzinnym wyprzedzeniem określające ilość poszczególnych posiłków oraz ich rodzaje tj. śniadania, obiady, kolacji, a także zamawiane diety. - Wykonawca będzie zobligowany do przygotowania posiłków dla dzieci, zapewnić i dostarczyć dodatki na drugie śniadanie oraz podwieczorek. Zapotrzebowanie dzienne na dodatki zostanie podane Wykonawcy z 24 godzinnym wyprzedzeniem. b) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości składanych dziennych zamówień, nie przekraczających łącznie 20% wartości całodziennego zamówienia w sytuacji, której nie można było wcześniej przewidzieć np. działanie siły wyższej, epidemia, wypadek zbiorowy itp. c) Wykonawca zobligowany będzie do zapewnienia na swój koszt i ryzyko właściwego transportu posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami sanitarno-epidemiologicznymi oraz opakowania w taki sposób aby gwarantowały nienaruszalność oraz stałą ciepłotę dostarczanych posiłków. d) Zamawiane posiłki Wykonawca zobligowany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego, a następnie przekazać do 6 kuchenek oddziałowych z pomieszczenia mieszczącego się w piwnicy Szpitala, z którego za pomocą windy żywnościowej Wykonawca będzie wysyłał dostarczone w systemie dystrybucji termosowej - posiłki. e) Dla pacjentów oddziału IOM i SOR porcje żywnościowe będą przygotowywane w naczyniach jednorazowych f)Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia do Zamawiającego zupy dietetycznej (dieta żołądkowa, wątrobowa) dla pacjentów po zabiegach na podstawie pisemnego, dziennego zapotrzebowania składanego Wykonawcy przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 13:00 na dzień następny. Do godz. 11:00 Zamawiający zastrzega sobie prawo korekty zapotrzebowania na obiad i kolację w dniu bieżącym. g)Zamawiający ustala następujące godziny przekazywania posiłków do kuchenek oddziałowych. - śniadanie i drugie śniadanie dla dzieci 7.30 - obiad i podwieczorek dla dzieci 12.30 - kolacja 17.30 h) Wykonawca zobowiązany jest do utrzymania w czystości (własnymi środkami i sprzętem) pomieszczenie mieszczące się w piwnicy Szpitala, w którym przygotowywane są racje żywnościowe wysyłane windą na poszczególne oddziały. Wykonawca zapewni na swój koszt wózek do transportowania żywności oraz wyposażenie pomieszczenia w potrzebne meble w ramach swoich potrzeb. i) Wykonawca dostarczy zamawiającemu naczynia jednorazowe dla I i II dania w ilości 5 kompletów jako depozyt do wykorzystania w przypadku przyjęcia pacjentów zakaźnych. Ilość ta będzie uzupełniana przez Wykonawcę w zależności od zużycia a w przypadku przyjęcia większej liczby pacjentów zakaźnych, dostarczy porcje żywnościowe w pojemnikach jednorazowych dla tych pacjentów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 18 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin zapłaty
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szamotuly.med.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach