Przetargi.pl
ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE USŁUG SZKOLENIOWYCH

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Ustrzykach Dolnych ogłasza przetarg

  • Adres: 38-700 Ustrzyki Dolne, ul. Bełska 22
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 13 4711080 w. 29 , fax. 13 4711073
  • Data zamieszczenia: 2010-10-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Ustrzykach Dolnych
    ul. Bełska 22 22
    38-700 Ustrzyki Dolne, woj. podkarpackie
    tel. 13 4711080 w. 29, fax. 13 4711073
    REGON: 37049074700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.starostwo-ustrzyki.itl.pl/bip (zakładka PCPR - Przetargi)
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE USŁUG SZKOLENIOWYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie usług szkoleniowych w częściach określonych poniżej: 1.Organizacja i przeprowadzenie szkolenia - Spawanie metodą TIG (badania lekarskie + wykłady + praktyka + egzamin końcowy ) - dla 1 osoby. W ilości 80 godzin lekcyjnych (45 minut każda) przypadających na jednego uczestnika i powinien się składać z następujących bloków tematycznych: - zastosowanie elektryczności do spawania łukowego, - urządzenia spawalnicze, - bezpieczeństwo i higiena pracy, - materiały dodatkowe do spawania, - spawanie w praktyce, - oznaczanie i wymiarowanie spoin, - metody przygotowania złączy do spawania, - kwalifikowanie spawaczy, - instruktaż wstępny, - szkolenie praktyczne. 2. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia - Kucharz kuchni regionalnej (badania lekarskie + wykłady + praktyka + egzamin końcowy ) - dla 1 osoby. W ilości 160 godzin lekcyjnych (45 minut każda) przypadających na jednego uczestnika i powinien się składać z następujących bloków tematycznych: - podstawowe informacje na temat nazw, pojęć i określeń typowych w gastronomii, - klasyfikacja surowców, półproduktów i gotowych wyrobów w zależności od pochodzenia oraz ich wartości odżywcze, - warunki przechowywania surowców i półproduktów, - identyfikacja i wykorzystanie informacji zawartych na opakowaniach, - dobieranie narzędzi, naczyń, maszyn i urządzeń do wykonywania czynności, - techniki przyrządzania potraw, - obliczanie wartości energetycznej i odżywczej przygotowywanych potraw, - zestawienia potraw, - zasady przygotowywania wybranych potraw, - estetyka podawania potraw, - zastosowanie narzędzi do obsługi konsumenckiej, - zastosowanie i obsługa urządzeń podgrzewających, chłodniczych i transportowych, - serwowanie potraw, przygotowywanie potraw w obecności konsumenta. 3. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia -Murarz - tynkarz (badania lekarskie + wykłady + praktyka + egzamin końcowy ) - dla 1 osoby. W ilości 200 godzin lekcyjnych (45 minut każda) przypadających na jednego uczestnika i powinien się składać z następujących bloków tematycznych: - przygotowywanie zapraw, podłogi pod tynki, - organizacja toku pracy, - wykonywanie narożników ścian, ścian, ścianek działowych, rusztowania, - osadzanie okien i drzwi, - wykonywanie przewodów kominowych, sklepienia łukowego, ścian z pilastrami, gzymsów, kominów wolnostojących, słupów, tynkowania, tynku strukturalnego, - ocieplanie ścian, ocieplanie styropianem, - przygotowanie podłoża pod malowanie, malowanie ścian, - roboty sztukatorskie, - układanie posadzki, wykonywanie podkładu pod posadzki 4. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia - Masaż klasyczny (badania lekarskie + wykłady + praktyka + egzamin końcowy ) - dla 1 osoby. W ilości 75 godzin lekcyjnych (45 minut każda) przypadających na jednego uczestnika i powinien się składać z następujących bloków tematycznych: - podstawy anatomii, - podstawy fizjologii, - techniki masażu klasycznego, - historia masażu, - psychologia masażu, - zasady bezpieczeństwa. 5. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia - Barman (badania lekarskie + wykłady + praktyka + egzamin końcowy ) - dla 1 osoby. W ilości 100 godzin lekcyjnych (45 minut każda) przypadających na jednego uczestnika i powinien się składać z następujących bloków tematycznych: - terminologia i funkcjonowanie sprzętu barowego, - wyposażenie i organizacja coctail-baru, - rodzaje naczyń szklanych, - towaroznawstwo i typologia napojów alkoholowych i bezalkoholowych, - podział i charakterystyka napojów mieszanych, - miksologia (struktura napoju mieszanego, rodzaje składników napojów mieszanych: główne, modyfikatory, bonifikatory, składniki przyprawowe, dodatkowe, szprycerujace, dodatki komplementarne, układ formuł miksologicznych, określanie mocy w napojach, miary barowe), - miksowanie w stylu wolnym (Flair), - techniki nalewania i podawania drinków, - zasady przygotowania napojów typu herbata, kawa, - zasady łączenia napojów alkoholowych z innymi napojami i potrawami, - system obsługi w barach i restauracjach, 6. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia - Kurs tatuażu (badania lekarskie + wykłady + praktyka + egzamin końcowy ) - dla 1 osoby. W ilości 54 godziny lekcyjne (45 minut każda) przypadające na jednego uczestnika i powinien się składać z następujących bloków tematycznych: 1) wiadomości podstawowe z technik tatuowania: - technika robienia konturu, - technika wypełniania, - technika cieniowania i cieniowania kolorowego, - tatuaże kolorowe, - podstawowe wiadomości o pigmentach 2) wiadomości o skórze i procesie gojenia: - anatomiczne właściwości skóry, - anomalia i przeciwwskazania do zabiegu, - jak trzymać, złożyć i posługiwać się maszynka do tatuażu, - ogólne zasady prawidłowego procesu gojenia, - pielęgnacja po tatuażu 3) wiadomości pomocnicze: - wykonywanie odbitek, oraz inne techniki nanoszenia wzorów na skórę, - kompozycja tatuażu, - dopasowanie wzoru do miejsca wykonania tatuażu, - tatuaże w miejscach intymnych, - przygotowanie skóry do zabiegu, - zasady higieny na stanowisku tatuowania, preparaty do dezynfekcji, - przygotowanie stanowiska pracy (oświetlenie, fotel, akcesoria), - informacje prawne, wzory oświadczeń itp. 4) zagrożenie biologiczne: - podstawowe zasady postępowania z materiałami skażonymi biologicznie, - zabezpieczenia prawne, - skala zagrożenia infekcji wirusami, bakteriami, grzybami, drobnoustrojami Przedmiot zamówienia obejmuje również: 1. Przeprowadzenie badań lekarskich, stwierdzających zdolność do odbycia szkolenia, co najmniej jeden dzień przed rozpoczęciem szkolenia oraz wydanie książeczek zdrowia o ile odrębne przepisy tego wymagają. 2. Ubezpieczenie uczestników szkolenia od następstw nieszczęśliwych wypadków powstałych w trakcie szkolenia oraz w drodze na szkolenie i ze szkolenia, zgodnie ze wskazaniem na skierowaniu. 3. Przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego z zakresu zagadnień programu. 4. Wydanie zaświadczeń o ukończeniu szkolenia i zdobytych kwalifikacjach. 5. Zapewnienie uczestnikom szkolenia materiałów szkoleniowych (podręczników, kompendium itp.). 6. Oznakowanie materiałów szkoleniowych, prezentacji multimedialnych i sal wykładowych poprzez umieszczenie logo typów unijnych i logo Projektu, które Zamawiający dostarczy odpowiednio wcześniej. 7. Zapewnienie uczestnikom szkolenia codziennie napojów (kawy, herbaty, wody mineralnej, itp.) w czasie przerw między zajęciami dydaktycznymi oraz poczęstunku w postaci paluszków, kruchych ciastek etc. 8. Zapewnienie nadzoru wewnętrznego służącego podniesieniu jakości szkolenia. 9. Dostarczenia osobom szkolonym, po zakończeniu szkolenia, ankiet służących do oceny szkolenia, które przygotuje Zamawiający i przekaże Wykonawcy odpowiednio wcześniej. 10. Przeprowadzanie zajęć w dostosowanych pomieszczeniach oraz wyposażonych w sprzęt i pomoce dydaktyczne niezbędne do realizacji przedmiotu umowy, spełniających bezpieczne i higieniczne warunki pracy i nauki. 11. Szkolenia i kursy powinny odbyć się na terenie Miasta Ustrzyki Dolne. Zamawiający dopuszcza możliwość zorganizowania szkolenia w innym mieście (miejscowości).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.starostwo-ustrzyki.itl.pl/bip (zakładka PCPR - Przetargi)
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach