Przetargi.pl
zorganizowanie i przeprowadzenie trzech części szkoleń.

Wojewódzki Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 40-048 Katowice, ul. Kościuszki 30
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0 32 757 33 61
  • Data zamieszczenia: 2010-04-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Urząd Pracy
    ul. Kościuszki 30 30
    40-048 Katowice, woj. śląskie
    tel. 0 32 757 33 61
    REGON: 27685569600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    zorganizowanie i przeprowadzenie trzech części szkoleń.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu trzech szkoleń w ramach projektu własnego nt.Publiczne Służby Zatrudnienia: PROFESJONALIZM - SKUTECZNOŚĆ - ZAANGAŻOWANIE realizowanego przez Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach w ramach Poddziałania 6.1.2, Działania 6.1, Priorytetu VI Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla pracowników PUP i pracowników WUP w Katowicach. Postępowanie prowadzone zostanie w zakresach: 1) Część I - Nowoczesne metody i narzędzia w pośrednictwie pracy 2) Część II - Pomoc, obsługa i aktywizacja klientów niepełnosprawnych 3) Część III - Outplacement przy czym szkolenia z część I i II to szkolenia wyjazdowe, a szkolenie z części III jest szkoleniem stacjonarnym. Wszystkie szkolenia mają zostać prowadzone w języku polskim. Szkolenia wyjazdowe mają zostać zorganizowane w całorocznych obiektach hotelarskich lub innych obiektach, w których świadczone są usługi hotelarskie co najmniej o standardzie trzygwiazdkowym, położnym na terenie województwa śląskiego, w regionie Podbeskidzia, Część I Zorganizowanie i przeprowadzenie wyjazdowego szkolenia w terminie 10 - 11 maja 2010 r. dla 37 osób. W celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia należy: 1) opracować materiały szkoleniowe i przekazać w wersji elektronicznej do Zespołu Projektu - z uwzględnieniem opisu zawartego poniżej w ad. 1), w dniu podpisania umowy, a Zamawiający dokona akceptacji lub naniesie uwagi, w terminie 1 dnia kalendarzowego, 1) przygotować materiały w wersji papierowej dla każdego uczestnika szkolenia 3) przekazać materiały uczestnikowi szkolenia w dniu rozpoczęcia szkolenia, Opracowane i przygotowane materiały szkoleniowe należy odpowiednio oznakować logotypami: Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Śląskie. Pozytywna energia. Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny. 4) zabezpieczyć salę szkoleniową wyposażoną w sprzęt niezbędny do prowadzenia szkolenia, 5) zapewnić dla każdego uczestnika miejsce noclegowe w pokojach jednoosobowych, 6) zapewnić pełne wyżywienie oraz przerwy kawowe, 7) przedstawić do akceptacji przez Zespół Projektu certyfikat z oznakowaniem logotypami Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Śląskie. Pozytywna energia. Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny - Zamawiający dokona akceptacji lub naniesie uwagi, w terminie 1 dnia roboczego, 8) wydać certyfikaty potwierdzające udział w szkoleniu osobom w nim uczestniczącym. 9) zapewnić środek transportu wraz z kierowcą na trasie: 1) Katowice, ul. Kościuszki 30, na miejsce szkolenia 2) z miejsca szkolenia na Plac Andrzeja w Katowicach. ad 1) Harmonogram szkolenia obejmować będzie 16 godzin, przy czym godzina szkoleniowa wynosi 60 minut. Zakres szkolenia powinien obejmować następujące zagadnienia: 1) Aktualnie obowiązujące akty prawne w pośrednictwie pracy 2) Prawidłową i efektywną organizację usług pośrednictwa pracy wg obowiązujących standardów - poszczególne procedury dotyczące ofert pracy, bezrobotnych i pracodawców 3) Techniki, formy, sposoby i metody prowadzenia nowoczesnego pośrednictwa pracy 4) Skuteczne i nowoczesne narzędzia wspomagające prace pośrednika 5) Segmentacje klientów pośrednictwa pracy oraz dopasowywanie działań i instrumentów do poszczególnych oczekiwań klientów 6) Marketing i promocję usług oferowanych przez urząd 7) Komunikację interpersonalną jako niezbędny element efektywnej współpracy z klientami urzędu 8) Prawidłowe sporządzanie dokumentacji i niezbędnych baz danych 9) Badanie efektywności poszczególnych działań pośrednictwa pracy 10) Nowoczesne standardy pracy pośrednika pracy w tym uwzględnienie nowych standardów w pośrednictwie pracy. ad. 5) Z usługi hotelarskiej korzystać będzie łącznie 37 osób. Szkolenie ma zostać zorganizowane w całorocznym obiekcie hotelarskim lub innym obiekcie, w którym świadczone są usługi hotelarskie położnym na terenie województwa śląskiego, w regionie Podbeskidzia o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym. Ostateczna ilość pracowników biorących udział w szkoleniu zostanie podana nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem szkolenia. Zakwaterowanie uczestników szkolenia nastąpi w pokojach jednoosobowych: Pokoje powinny mieć powierzchnię min. 10 m2. Minimalne wyposażenie pokoi: łóżko, nocny stolik lub półka przy każdym miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnęka garderobiana, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia (nie mniej niż 2 na pokój), lustro, wieszak na okrycie wierzchnie, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienki wyposażone min w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, WC, zestaw ręczników, ad. 6) zapewnienie dla uczestników pełnego wyżywienia, przy czym usługa restauracyjna rozpoczyna się od: - śniadania w dniu przyjazdu i zakończy się przerwą kawową z bufetem kanapkowym w ostatnim dniu szkolenia. Śniadania, obiady i kolacje powinny być podawane w innej sali niż sala wykładowa, Śniadania podawane w formie szwedzkiego bufetu, w tym co najmniej: - pieczywo - różnorodne, - danie na ciepło: jajecznica, kiełbaski, - wędliny - różnorodne, - sery: żółte, pleśniowe, białe, - dżemy, - mleko: ciepłe, zimne, - przetwory jogurtowe, - płatki śniadaniowe, - świeże warzywa: pomidory, ogórek zielony, - napoje różnorodne: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, - dodatki: cytryna, cukier, mleko, masło, Obiady, w tym każdy składający się z: - zupy, - drugiego dania (mięsne z dodatkiem ziemniaków lub ryżu lub frytek lub klusek i zestawu surówek), - deseru (deser lodowy lub kawałek ciasta typu jabłecznik lub sernik lub makowiec), - napoju: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki obiadu podawanego pierwszego dnia szkolenia powinny być różne od składników obiadu podawanego w drugim dniu szkolenia. Przerwy kawowe - sześć podczas pobytu, po trzy w każdym dniu szkolenia: - wszystkie przerwy zawierać mają bufet kanapkowy lub wyroby cukiernicze różnorodne, napoje: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, dodatki: cytryna, cukier, mleko. Kolacja w pierwszym dniu szkolenia składać się będzie z: - dania głównego podanego na ciepło, - zimnej płyty składającej się z różnorodnych: wędlin, serów, 3 rodzajów sałatek, - napojów różnorodnych: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki kolacji powinny być różne od składników obiadów podawanych podczas dwóch dni szkolenia. Sale szkoleniowe - dwie sale szkoleniowe, w układzie podkowy do przeprowadzania warsztatów dla dwóch grup, wyposażone w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia szkoleń, w tym: laptop, rzutnik multimedialny oraz tablicę typu flipchart. CZĘŚĆ II Zorganizowanie i przeprowadzenie dwóch edycji dwudniowego, wyjazdowego szkolenia. Szkolenie przeprowadzone zostanie w dniach 24 - 25 maja 2010 r. jako pierwsza edycja oraz w dniach 7 - 8 czerwca 2010 r. jako druga edycja. W każdej z edycji udział weźmie po 18 uczestników. W celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia należy: 1) opracować materiały szkoleniowe i przekazać w wersji elektronicznej do Zespołu Projektu - z uwzględnieniem opisu zawartego poniżej w ad. 1), w terminie siedmiu dni przed planowanym terminem szkolenia; Zamawiający dokona akceptacji lub naniesie uwagi, w terminie 3 dni roboczych, 2) przygotować materiały w wersji papierowej dla każdego uczestnika szkolenia 3) przekazać materiały uczestnikowi szkolenia w dniu rozpoczęcia szkolenia, Opracowane i przygotowane materiały szkoleniowe należy odpowiednio oznakować logotypami: Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Śląskie. Pozytywna energia. Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny. 4) zabezpieczyć salę szkoleniową wyposażoną w sprzęt niezbędny do prowadzenia szkolenia, 5) zapewnić dla każdego uczestnika miejsce noclegowe, 6) zapewnić pełne wyżywienie oraz przerwę kawową, 7) przedstawić do akceptacji przez Zespół Projektu certyfikat z oznakowaniem logotypami Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Śląskie. Pozytywna energia. Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny - Zamawiający dokona akceptacji lub naniesie uwagi, w terminie 3 dni roboczych, 8) wydać certyfikaty potwierdzające udział w szkoleniu osobom w nim uczestniczącym. 9) zapewnić środek transportu wraz z kierowcą na trasie: 1) Katowice, ul. Kościuszki 30, na miejsce szkolenia 2) z miejsca szkolenia na Plac Andrzeja w Katowicach. Ad. 1) Harmonogram szkolenia obejmować będzie po 16 godzin szkoleniowych, w każdej edycji szkolenia, przy czym godzina szkoleniowa wynosi 60 minut. Szkolenie w zakresie Pomoc, obsługa i aktywizacja klientów niepełnosprawnych ma na celu zapoznanie uczestników z problematyką osób niepełnosprawnych w tym przygotowania uczestników do prowadzenia poradnictwa zawodowego dla osób niepełnosprawnych, ze szczególnym uwzględnieniem tematów: 1) Wprowadzenie w problematykę osób niepełnosprawnych 2) Pojęcie osoby niepełnosprawnej 3) Rodzaje niepełnosprawności 4) Ocena przydatności zawodowej osoby niepełnosprawnej 5) Możliwości zawodowe osób z różnymi rodzajami niepełnosprawności 6) Rehabilitacja zawodowa osób niepełnosprawnych 7) Możliwości zatrudnienia osób niepełnosprawnych 8) Uprawnienia osób niepełnosprawnych na rynku pracy ad. 5) Z usługi hotelarskiej korzystać będzie łącznie 36 osób, po 18 osób w każdej edycji szkolenia. Szkolenie ma zostać zorganizowane w całorocznym obiekcie hotelarskim lub innym obiekcie, w którym świadczone są usługi hotelarskie położnym na terenie województwa śląskiego, w regionie Podbeskidzia o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym. Ostateczna ilość pracowników biorących udział w szkoleniu zostanie podana nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem szkolenia. Zakwaterowanie uczestników szkolenia nastąpi w pokojach jednoosobowych: Pokoje powinny mieć powierzchnię min. 10 m2. Minimalne wyposażenie pokoi: łóżko, nocny stolik lub półka przy każdym miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnęka garderobiana, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia (nie mniej niż 2 na pokój), lustro, wieszak na okrycie wierzchnie, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienki wyposażone min w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, WC, zestaw ręczników, ad. 6) zapewnienie dla uczestników każdej z edycji pełnego wyżywienia, przy czym usługa restauracyjna rozpoczyna się od: - śniadania w dniu przyjazdu i zakończy się przerwą kawową z bufetem kanapkowym w ostatnim dniu szkolenia. Śniadania, obiady i kolacje powinny być podawane w innej sali niż sala wykładowa, w tym dla każdego uczestnika szkolenia, podczas pobytu: Śniadania podawane w formie szwedzkiego bufetu, w tym co najmniej: - pieczywo - różnorodne, - danie na ciepło: jajecznica, kiełbaski, - wędliny - różnorodne, - sery: żółte, pleśniowe, białe, - dżemy, - mleko: ciepłe, zimne, - przetwory jogurtowe, - płatki śniadaniowe, - świeże warzywa: pomidory, ogórek zielony, - napoje różnorodne: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, - dodatki: cytryna, cukier, mleko, masło, Obiady, w tym każdy składający się z: - zupy, - drugiego dania (mięsne z dodatkiem ziemniaków lub ryżu lub frytek lub klusek i zestawu surówek), - deseru (deser lodowy lub kawałek ciasta typu jabłecznik lub sernik lub makowiec), - napoju: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki obiadu podawanego pierwszego dnia szkolenia powinny być różne od składników obiadu podawanego w drugim dniu szkolenia. Przerwy kawowe - sześć podczas pobytu, po trzy w każdym dniu szkolenia: - wszystkie przerwy zwierać mają bufet kanapkowy lub wyroby cukiernicze różnorodne, napoje: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, dodatki: cytryna, cukier, mleko. Kolacja w pierwszym dniu szkolenia składać się będzie z: - dania głównego podanego na ciepło, - zimnej płyty składającej się z różnorodnych: wędlin, serów, 3 rodzajów sałatek, - napojów różnorodnych: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki kolacji powinny być różne od składników obiadów podawanych podczas dwóch dni szkolenia. Sala szkoleniowa, w układzie podkowy do przeprowadzania szkolenia, wyposażona w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia szkoleń, w tym: laptop, rzutnik multimedialny oraz tablicę typu flipchart. CZĘŚĆ III Zorganizowanie i przeprowadzenie trzech edycji jednodniowego stacjonarnego szkolenia z zakresu Outplacement. Szkolenie przeprowadzone zostanie w dniach 14, 18, 21 czerwca 2010 r. na terenie miasta Katowice. W każdej z edycji udział weźmie po 12 uczestników. W celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia należy: 1) opracować materiały szkoleniowe i przekazać w wersji elektronicznej do Zespołu Projektu - z uwzględnieniem opisu zawartego poniżej w ad. 1), w terminie siedmiu dni przed planowanym terminem szkolenia; Zamawiający dokona akceptacji lub naniesie uwagi, w terminie 3 dni roboczych, 3) przygotować materiały w wersji papierowej dla każdego uczestnika szkolenia 4) przekazać materiały uczestnikowi szkolenia w dniu rozpoczęcia każdej edycji szkolenia, Opracowane i przygotowane materiały szkoleniowe należy odpowiednio oznakować logotypami: Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Śląskie. Pozytywna energia. Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny. 5) zabezpieczyć salę szkoleniową wyposażoną w sprzęt niezbędny do prowadzenia szkolenia, 6) zapewnić wyżywienie oraz przerwy kawowe, 7) przedstawić do akceptacji przez Zespół Projektu certyfikat z oznakowaniem logotypami Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Śląskie. Pozytywna energia. Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny - Zamawiający dokona akceptacji lub naniesie uwagi, w terminie 3 dni roboczych, 8) wydać certyfikaty potwierdzające udział w szkoleniu osobom w nim uczestniczącym. Ad. 1) Harmonogram szkolenia obejmować będzie po 8 godzin szkoleniowych, w każdej edycji szkolenia, przy czym godzina szkoleniowa wynosi 60 minut. Szkolenie w zakresie Outplacement. Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników szkolenia z zagadnieniem programów wspierających procesy zwolnień w firmach oraz z osiągnięciem korzyści outpacementu dla pracownika objętego programem oraz firmy zwalniającej, ze szczególnym uwzględnieniem: 1) Ustawy o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunku pracy z przyczyn niedotyczących pracowników, 2) Przyczyn zwolnień, 3) Sposobów rozwiązywania stosunku pracy z pracownikami, 4) Konsultacji związkowych, 5) Porozumienia i regulaminu zwolnień grupowych, 6) Wypowiedzenia umowy o pracę pracownikowi, w tym odprawa pieniężna oraz konieczność ponownego zatrudnienia pracownika, Ad. 5) zapewnienie sali wykładowej dla co najmniej 20 osób wyposażonej w sprzęt niezbędny do prowadzenia szkolenia. Sala szkoleniowa - w układzie podkowy, wyposażona w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia szkoleń, w tym: laptop, rzutnik multimedialny oraz tablicę typu flipchart. Ad. 6) zapewnienie dla każdego uczestnika wyżywienia składającego się z trzech przerw kawowych i obiadu, w każdej edycji szkolenia. Obiad i przerwy kawowe powinny być podawane w innej sali niż sala wykładowa. Obiad składać się będzie z: - zupy, - dania głównego (mięsne z dodatkiem ziemniaków lub ryżu lub frytek lub klusek i zestawu surówek), - deseru (deser lodowy lub kawałek ciasta typu jabłecznik lub sernik lub makowiec), - napoju: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, - dodatków: cytryna, cukier, mleko.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach