Przetargi.pl
ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA: PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH Część I: ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA Z ZAKRESU USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH W CZĘŚCI DOTYCZĄCEJ USŁUG I DOSTAW Z WYŁĄCZENIEM ROBÓT BUDOWLANYCH Część II: ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA Z ZAKRESU USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH Z UWZGLĘDNIENIEM ZASAD UDZIELANIA ZAMÓWIEŃ W RAMACH PROJEKTÓW WSPÓŁFINANSOWANYCH ZE ŚRODKÓW EFS W CZĘŚCI DOTYCZĄCEJ USŁUG I DOSTAW Z WYŁĄCZENIEM ROBÓT BUDOWLANYCH

Wojewódzki Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 40-048 Katowice, ul. Kościuszki 30
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0 32 757 33 61
  • Data zamieszczenia: 2011-07-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Urząd Pracy
    ul. Kościuszki 30 30
    40-048 Katowice, woj. śląskie
    tel. 0 32 757 33 61
    REGON: 27685569600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA: PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH Część I: ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA Z ZAKRESU USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH W CZĘŚCI DOTYCZĄCEJ USŁUG I DOSTAW Z WYŁĄCZENIEM ROBÓT BUDOWLANYCH Część II: ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA Z ZAKRESU USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH Z UWZGLĘDNIENIEM ZASAD UDZIELANIA ZAMÓWIEŃ W RAMACH PROJEKTÓW WSPÓŁFINANSOWANYCH ZE ŚRODKÓW EFS W CZĘŚCI DOTYCZĄCEJ USŁUG I DOSTAW Z WYŁĄCZENIEM ROBÓT BUDOWLANYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I: ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA Z ZAKRESU USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH W CZĘŚCI DOTYCZĄCEJ USŁUG I DOSTAW Z WYŁACZENIEM ROBÓT BUDOWLANYCH. Przedmiotem zamówienia w części I jest usługa polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu dwudniowego szkolenia wyjazdowego nt.: Ustawa Prawo zamówień publicznych w części dotyczącej usług i dostaw z wyłączeniem robót budowlanych. Zakres merytoryczny szkolenia powinien obejmować m.in. zakres przedmiotowy obowiązywania ustawy, zasady udzielania zamówień, przygotowanie postępowania o udzielenie zamówienia, tryby postępowania, wybór najkorzystniejszej oferty, umowa o zamówienia publiczne. W szkoleniu udział wezmą pracownicy oraz kierownictwo Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach - łącznie 15 osób. Ostateczna ilość osób biorących udział w szkoleniu zostanie podana nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem szkolenia, przy czym minimalna liczba uczestników szkolenia nie będzie mniejsza niż 13 osób. Szkolenie ma zostać przeprowadzone w terminie: 12 - 13 września 2011 r. Szkolenie trwać będzie 16 godzin szkoleniowych (1 godzina szkoleniowa = 45 min.). Szkolenie zostanie zorganizowane na terenie woj. Śląskiego w regionie Podbeskidzia lub na terenie woj. Śląskiego na Jurze Krakowsko - Częstochowskiej, w hotelu o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub obiekcie hotelarskim spełniającym standardy hotelu co najmniej trzygwiazdkowego. Hotel lub obiekt hotelowy, w którym będzie odbywać się szkolenie ma być dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych poruszających się na wózku inwalidzkim (w tym m.in. sala wykładowa, sala restauracyjna, pokój z łazienką). Zakres merytoryczny szkolenia powinien być dostosowany do potrzeb uczestników szkolenia oraz specyfiki funkcjonowania Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach. Szkolenie jest skierowane do pracowników komórek organizacyjnych Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach, którym wiedza z zakresu Prawa zamówień publicznych jest konieczna ze względu na rodzaj wykonywanych obowiązków służbowych. Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z następującymi zagadnieniami: 1. Zakres przedmiotowy obowiązywania ustawy: - podstawowe pojęcia związane ze stosowaniem ustawy, - progi kwotowe, - procedury udzielania zamówień. 2. Planowanie zamówień; 3. Przygotowanie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ze szczególnym uwzględnieniem usług niepriorytetowych: - opis przedmiotu zamówienia, - określenie wartości szacunkowej zamówienia i dzielenie zamówienia na części, - wybór trybu postępowania, - specyfikacja istotnych warunków zamówienia, - kryteria oceny i wyboru oferty, - omyłki rachunkowe, - niezgodność oferty z treścią SIWZ, - odrzucenie oferty, - powoływanie i rola komisji przetargowej, - zasady dokumentowania postępowania wg obowiązujących przepisów wykonawczych. 4. Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tych warunków: - oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu, - uzupełnianie dokumentów, - wykluczanie wykonawcy z postępowania; 5. Umowy zawierane z Wykonawcą przedmiotu zamówienia po wyborze najkorzystniejszej: - okres obowiązywania, - zmiany umowy, - szczególne przypadki odstąpienia od umowy, - unieważnienie umowy. 6. Środki ochrony prawnej: - odwołanie: podmioty uprawnione do wnoszenia, podstawy i termin wnoszenia, zawiadomienie zamawiającego o wniesieniu odwołania, - skarga: podmioty uprawnione do wnoszenia, podstawy i termin wnoszenia. Wykonawca w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia powinien zapewnić: 1) zakwaterowanie wszystkich uczestników szkolenia w hotelu, w pokojach jedno- i dwuosobowych, w ten sposób że: - pokoi jednoosobowych będzie 7, w tym 1 pokój przystosowany do osoby niepełnosprawnej ruchowo; - pokoi dwuosobowych będzie 4. Pokoje powinny mieć powierzchnię min. 10m2 każdy w przypadku pokoi 1-osobowych lub 14m2 - w przypadku pokoi 2-osobowych. W pokojach 2-osobowych powinny znajdować się 2 łóżka. Minimalne wyposażenie pokoi (1 i 2 - osobowych): łóżko lub łóżka, nocny stolik lub półka przy każdym miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnęka garderobiana, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia (nie mniej niż 2 na pokój), lustro, wieszak na okrycie wierzchnie, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienki wyposażone min. w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, WC, zestaw ręczników. 2) pełne wyżywienie dla uczestników szkolenia, przy czym usługa restauracyjna: - rozpocznie się od przerwy kawowej w dniu przyjazdu, - zakończy się obiadem w ostatnim dniu pobytu. Śniadania, obiady i kolacje powinny być podawane w innej sali niż sala wykładowa, w tym dla każdego uczestnika szkolenia: - 1 śniadanie w formie szwedzkiego bufetu, w tym co najmniej: - pieczywo różnorodne, - danie na ciepło: jajecznica, kiełbaski na gorąco, - wędliny różnorodne, - sery różnorodne: żółte, pleśniowe, białe, - dżemy, - mleko: ciepłe, zimne, - przetwory jogurtowe, - płatki śniadaniowe, - świeże warzywa: pomidory, ogórek zielony, - napoje różnorodne: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatki: cytryna, cukier, mleko, masło, margaryna. Śniadanie dla każdego uczestnika powinno być podane na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek. - 2 obiady, w tym każdy składający się z: - zupy, - dania głównego (mięsne z dodatkiem ziemniaków lub ryżu i zestawu surówek), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki obiadu podawanego pierwszego dnia szkolenia powinny być różne od składników obiadu podawanego w drugim dniu szkolenia. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek. Obiad może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. - 3 przerwy kawowe (2 przerwy w pierwszym dniu szkolenia oraz 1 przerwa w drugim dniu szkolenia), w tym każda składająca się z: - wyrobów cukierniczych różnorodnych: kruche ciasteczka, wafelki, rogaliki z nadzieniem (nie mniej niż 40g na osobę z każdego rodzaju), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. - 1 kolacja składająca się z: - dania głównego podanego na ciepło, - zimnej płyty składającej się z różnorodnych: wędlin, serów, warzyw marynowanych, śledzi, 3 rodzajów sałatek - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki kolacji powinny być różne od składników obiadów podawanych podczas dwóch dni szkolenia. Kolacja dla każdego uczestnika powinna być podana na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek. Podawanie posiłków powinno odbywać się w innej sali niż sala wykładowa. 2) salę szkoleniową w układzie bankietowym o wielkości odpowiedniej do ilości osób, w miejscu zakwaterowania, wyposażoną w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia szkolenia, w tym: laptop, rzutnik multimedialny, ekran, tablicę typu flipchart oraz nagłośnienie. 3) osobę prowadzącą szkolenie - doświadczonego wykładowcę, praktyka i specjalistę w zakresie realizacji procedur udzielania zamówień publicznych na dostawy i usługi, posiadającego szeroki zakres wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej z ustawy Prawo zamówień publicznych wraz z aktami wykonawczymi, który przeprowadzi szkolenie wykorzystując przygotowane przez siebie prezentacje multimedialne oraz udzieli odpowiedzi na zadawane przez uczestników pytania i wyjaśni ich wątpliwości. 4) transport uczestników szkolenia na miejsce szkolenia i z powrotem autokarem lub busem, posiadającym ilość miejsc siedzących odpowiadającą ilości osób biorących udział w danej edycji szkolenia, na trasie: Katowice, ul. Kościuszki 30 - miejsce szkolenia oraz miejsce szkolenia - Katowice, ul. Kościuszki 30. 5) przeprowadzenie szkolenia zgodnie z harmonogramem szkolenia przedstawionym w załączniku do opisu przedmiotu zamówienia, uwzględniając zakres merytoryczny i zagadnienia. Harmonogram szkolenia powinien zostać przedstawiony zamawiającemu najpóźniej w dniu zawarcia umowy. 6) materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika szkolenia (teczka, notes, długopis, akty prawne, prezentacja szkolenia w formie papierowej i elektronicznej). 7) wydanie certyfikatów imiennych potwierdzających udział w szkoleniu. UWAGI: 1) Płatność za usługę nastąpi po zorganizowaniu i przeprowadzeniu szkolenia, przy czym koszt będzie uzależniony od rzeczywistej liczby uczestników, zgłoszonych na 3 dni przed szkoleniem. 2) Szkolenie jest finansowane w całości ze środków publicznych. Część II: ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA Z ZAKRESU USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH Z UWZGLĘDNIENIEM ZASAD UDZIELANIA ZAMÓWIEŃ W RAMACH PROJEKTÓW WSPÓŁFINANSOWANYCH ZE ŚRODKÓW EFS W CZĘŚCI DOTYCZĄCEJ USŁUG I DOSTAW Z WYŁĄCZENIEM ROBÓT BUDOWLANYCH. Przedmiotem zamówienia w części II jest usługa polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu dwóch edycji szkolenia wyjazdowego nt.: Ustawa Prawo zamówień publicznych w części dotyczącej usług i dostaw, z wyłączeniem robót budowlanych. Zakres merytoryczny każdej edycji szkolenia powinien obejmować m.in. zagadnienia dotyczące przygotowania i przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień dotyczących obszarów kontrolowanych przez Komisję Europejską w związku z udzielaniem zamówień publicznych w ramach projektów współfinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. W dwóch edycjach szkolenia udział wezmą pracownicy oraz kierownictwo Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach - łącznie 33 osoby. Ostateczna ilość osób biorących udział w szkoleniu zostanie podana nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem szkolenia, przy czym minimalna liczba uczestników szkolenia nie będzie mniejsza niż 29 osób. Szkolenie ma zostać przeprowadzone w terminach: - I edycja: 22 - 23 września 2011 r. - II edycja: 03 - 04 października 2011 r. Szkolenie w każdej edycji trwać będzie 16 godzin szkoleniowych (1 godzina szkoleniowa = 45 min.). Szkolenie zostanie zorganizowane na terenie woj. Śląskiego w regionie Podbeskidzia lub na terenie woj. Śląskiego na Jurze Krakowsko - Częstochowskiej, w hotelu o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub obiekcie hotelarskim spełniającym standardy hotelu co najmniej trzygwiazdkowego. Zakres merytoryczny szkolenia powinien być dostosowany do potrzeb uczestników szkolenia oraz specyfiki funkcjonowania Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach. Szkolenie jest skierowane do pracowników komórek organizacyjnych Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach, zaangażowanych w realizację zadań związanych z wdrażaniem projektów EFS, którym wiedza z zakresu Prawa zamówień publicznych jest konieczna ze względu na rodzaj wykonywanych obowiązków służbowych. Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników każdej edycji z następującymi zagadnieniami: 1. Przygotowanie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego (dzielenie zamówienia na części, w tym różnice pomiędzy dopuszczalnym a niedopuszczalnym podziałem zamówienia, udzielanie zamówień nieplanowanych, zasady szacowania zamówienia w przypadku braku rozstrzygnięcia postępowania w części); 2. Zasady dot. prowadzenia postępowań o udzielenie zamówień publicznych finansowanych ze środków EFS. 3. Szacowanie zamówień dokonywanych w ramach jednego lub kilku projektów UE; 4. Nowe zasady związane z udzielaniem usług niepriorytetowych (pojęcie, klasyfikowanie, zwolnienia, zwolnienia przy udzielaniu zamówień na usługi priorytetowe); 5. Zalecenia Komisji Europejskiej w świetle komunikatu wyjaśniającego 2006 C 179 02; 6. Tryby udzielania zamówień; 7. Przeprowadzenie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego (dopuszczalne zmiany w treści SIWZ, zasady wykluczenia z postępowania nierzetelnych wykonawców, wybór najkorzystniejszej oferty i umowa - po nowelizacji); 8. Kontrola udzielania zamówień współfinansowanych ze środków europejskich; 9. Zasady wymierzania korekt finansowych za naruszenia prawa zamówień publicznych związanych z realizacją projektów współfinansowanych ze środków funduszy UE. 10. Obszary szczególnej uwagi w zamówieniach publicznych o wartości poniżej progów unijnych; 11. Obszary szczególnej uwagi w zamówieniach publicznych o wartości równej lub przekraczającej progi unijne - niedopuszczalne dzielenie zamówienia na części, - błędy związane z ogłoszeniami, - wybór nieprzetargowych trybów udzielania zamówienia, - błędy w zakresie: opisu przedmiotu zamówienia, ustalania warunków udziału w postępowaniu, opisu przedmiotu zamówienia, opisu kryteriów oceny ofert, badania i oceny ofert, - uchybienia w zakresie: jawności postępowania i obowiązujących terminów. Wykonawca w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia w każdej edycji powinien zapewnić: 1) zakwaterowanie wszystkich uczestników szkolenia w hotelu, w pokojach jedno- i dwuosobowych, w ten sposób że: - w terminie: 22 - 23 września 2011 r. - pokoi jednoosobowych będzie 3, - pokoi dwuosobowych będzie 7 - w terminie: 03 - 04 października 2011 r. - pokoi jednoosobowych będzie 8 - pokoi dwuosobowych będzie 4 Ilość pokoi jednoosobowych oraz dwuosobowych może ulec zmianie w zależności od ilości uczestników w danej edycji szkolenia. Pokoje powinny mieć powierzchnię min. 10m2 każdy w przypadku pokoi 1-osobowych lub 14m2 - w przypadku pokoi 2-osobowych. W pokojach 2-osobowych powinny znajdować się 2 łóżka. Minimalne wyposażenie pokoi (1 i 2 - osobowych): łóżko lub łóżka, nocny stolik lub półka przy każdym miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnęka garderobiana, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia (nie mniej niż 2 na pokój), lustro, wieszak na okrycie wierzchnie, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienki wyposażone min. w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, WC, zestaw ręczników. 2) pełne wyżywienie dla uczestników każdej edycji szkolenia, przy czym usługa restauracyjna: - rozpocznie się od przerwy kawowej w dniu przyjazdu, - zakończy się obiadem w ostatnim dniu pobytu. Śniadania, obiady i kolacje powinny być podawane w innej sali niż sala wykładowa, w tym dla każdego uczestnika szkolenia: - 1 śniadanie w formie szwedzkiego bufetu, w tym co najmniej: - pieczywo różnorodne, - danie na ciepło: jajecznica, kiełbaski na gorąco, - wędliny różnorodne, - sery różnorodne: żółte, pleśniowe, białe, - dżemy, - mleko: ciepłe, zimne, - przetwory jogurtowe, - płatki śniadaniowe, - świeże warzywa: pomidory, ogórek zielony, - napoje różnorodne: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatki: cytryna, cukier, mleko, masło, margaryna. Śniadanie dla każdego uczestnika powinno być podane na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek. - 2 obiady, w tym każdy składający się z: - zupy, - dania głównego (mięsne z dodatkiem ziemniaków lub ryżu i zestawu surówek), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki obiadu podawanego pierwszego dnia szkolenia powinny być różne od składników obiadu podawanego w drugim dniu szkolenia. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek. Obiad może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. - 3 przerwy kawowe (2 przerwy w pierwszym dniu szkolenia oraz 1 przerwa w drugim dniu szkolenia), w tym każda składająca się z: - wyrobów cukierniczych różnorodnych: kruche ciasteczka, wafelki, rogaliki z nadzieniem (nie mniej niż 40g na osobę z każdego rodzaju), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. - 1 kolacja składająca się z: - dania głównego podanego na ciepło, - zimnej płyty składającej się z różnorodnych: wędlin, serów, warzyw marynowanych, śledzi, 3 rodzajów sałatek - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki kolacji powinny być różne od składników obiadów podawanych podczas dwóch dni szkolenia. Kolacja dla każdego uczestnika powinna być podana na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek. Podawanie posiłków powinno odbywać się w innej sali niż sala wykładowa. 3) salę szkoleniową w układzie bankietowym o wielkości odpowiedniej do ilości osób, w miejscu zakwaterowania, wyposażoną w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia szkolenia, w tym: laptop, rzutnik multimedialny, ekran, tablicę typu flipchart oraz nagłośnienie. 4) osobę prowadzącą szkolenie - doświadczonego wykładowcę, praktyka i specjalistę w zakresie realizacji procedur udzielania zamówień publicznych na dostawy i usługi, posiadającego szeroki zakres wiedzy z ustawy Prawo zamówień publicznych wraz z aktami wykonawczymi oraz z zagadnień związanych z udzielaniem zamówień publicznych w ramach projektów współfinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, który przeprowadzi szkolenie wykorzystując przygotowane przez siebie prezentacje multimedialne oraz udzieli odpowiedzi na zadawane przez uczestników pytania i wyjaśni ich wątpliwości. 5) transport uczestników szkolenia na miejsce szkolenia i z powrotem autokarem lub busem, posiadającym ilość miejsc siedzących odpowiadającą ilości osób biorących udział w danej edycji szkolenia, na trasie: Katowice, ul. Kościuszki 30 - miejsce szkolenia oraz miejsce szkolenia - Katowice, ul. Kościuszki 30. 6) przeprowadzenie szkolenia zgodnie z harmonogramem szkolenia przedstawionym w załączniku do opisu przedmiotu zamówienia, uwzględniając zakres merytoryczny i zagadnienia. Harmonogram szkolenia powinien zostać przedstawiony zamawiającemu najpóźniej w dniu zawarcia umowy. 7) materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika szkolenia (teczka, notes, długopis, akty prawne, prezentacja szkolenia w formie papierowej i elektronicznej). 8) wydanie certyfikatów imiennych potwierdzających udział w szkoleniu. UWAGI: 1) certyfikaty i materiały szkoleniowe dla uczestników obu edycji szkolenia muszą zawierać logotypy informujące o współfinansowaniu szkolenia ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach PO KL, zgodnie z wzorem dostarczonym przez Zamawiającego w dniu podpisania umowy. 2) Płatność za usługę nastąpi po zorganizowaniu i przeprowadzeniu danej edycji szkolenia, przy czym koszt będzie uzależniony od rzeczywistej liczby uczestników, zgłoszonych na 3 dni przed daną edycją szkolenia. 3) Szkolenie jest finansowane w całości ze środków publicznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach