Przetargi.pl
ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA PN. : ZAMÓWIENIA PUBLICZNE W PUBLICZNYCH SŁUŻBACH ZATRUDNIENIA - JAK PRAWIDŁOWO PRZEPROWADZIĆ POSTĘPOWANIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO

Wojewódzki Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 40-048 Katowice, ul. Kościuszki 30
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0 32 757 33 61
  • Data zamieszczenia: 2011-09-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Urząd Pracy
    ul. Kościuszki 30 30
    40-048 Katowice, woj. śląskie
    tel. 0 32 757 33 61
    REGON: 27685569600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA PN. : ZAMÓWIENIA PUBLICZNE W PUBLICZNYCH SŁUŻBACH ZATRUDNIENIA - JAK PRAWIDŁOWO PRZEPROWADZIĆ POSTĘPOWANIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu dwudniowego, wyjazdowego szkolenia pn.:Zamówienia publiczne w publicznych służbach zatrudnienia - jak prawidłowo przeprowadzić postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w terminie 20-21 października 2011 r. W szkoleniu udział wezmą dyrektorzy powiatowych urzędów pracy oraz kierownictwo Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach - łącznie 35 osób. Ostateczna ilość osób biorących udział w szkoleniu zostanie podana nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem szkolenia, przy czym minimalna liczba uczestników szkolenia nie będzie mniejsza niż 30 osób. Szkolenie ma zostać przeprowadzone w terminie 20 - 21 października 2011 r. Szkolenie trwać będzie 16 godzin szkoleniowych (1 godzina szkoleniowa = 45 min.) i zostanie zorganizowane na terenie woj. śląskiego w regionie Podbeskidzia (tj. obszar Subregionu południowego województwa śląskiego: Bielska-Białej oraz powiatów bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego), w hotelu o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub obiekcie hotelarskim spełniającym wymagania dla hotelu o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym. Zakres merytoryczny szkolenia powinien być dostosowany do potrzeb uczestników szkolenia oraz specyfiki funkcjonowania urzędów pracy. Szkolenie jest skierowane do dyrektorów powiatowych urzędów pracy z terenu województwa śląskiego oraz kierownictwa WUP. Celem głównym szkolenia jest przedstawienie najnowszych zmian w ustawie Prawo zamówień publicznych oraz weryfikacja dotychczasowej wiedzy w zakresie prowadzenia postępowań o udzielenie zamówienia publicznego, jak również interpretacja przepisów w przedmiotowym zakresie. Program szkolenia obejmować powinien w szczególności: 1. Przedstawienie najnowszych zmian dotyczących Prawa zamówień publicznych. 2. Czynności w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego: - planowanie w zamówieniach publicznych, - ustalenie wartości zamówienia, - wybór procedury i trybu postępowania, - opis przedmiotu zamówienia; - specyfikacja istotnych warunków zamówienia, - opis sposobu oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu o zamówienie, - dokumentowanie spełnienia warunków w udziału w postępowaniu o zamówienie; - uzupełnianie dokumentów, - powody wykluczenia wykonawców, - odrzucenie oferty, - umowy o zamówienia publiczne, w tym możliwość zmiany, odstąpienia, unieważnienia oraz zabezpieczenie należytego wykonania umowy. 3. Najczęściej popełniane błędy w postępowaniach o udzielenie zamówienia publicznego. 4. Odpowiedzialność dyscyplinarna i karna Kierownika Zamawiającego. 5. Czynności w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego jako wyłączne uprawnienia Kierownika Zamawiającego. 6. Środki ochrony prawnej w zamówieniach publicznych. 7. Kontrola zamówień publicznych. 8. Konsekwencje naruszenia ustawy PZP. 9. Orzecznictwo. Wykonawca w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia powinien zapewnić: 1) zakwaterowanie każdego z uczestników szkolenia w pokojach jednoosobowych. Każdy pokój powinien mieć powierzchnię min. 10 m2. Minimalne wyposażenie pokoi: łóżko, nocny stolik lub półka przy każdym miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnęka garderobiana, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia (nie mniej niż 2 na pokój), lustro, wieszak na okrycie wierzchnie, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienki wyposażone min. w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, WC, mydło i żel pod prysznic, zestaw ręczników; 2) pełne wyżywienie dla każdego uczestnika szkolenia, przy czym usługa restauracyjna: - rozpocznie się od przerwy kawowej wraz z bufetem kanapkowym w dniu przyjazdu, - zakończy się obiadem w ostatnim dniu pobytu. Śniadania, obiady i kolacje powinny być podawane na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek w innej sali niż sala wykładowa, w tym dla każdego uczestnika szkolenia: - 1 śniadanie w formie szwedzkiego bufetu, w tym co najmniej: - pieczywo różnorodne, - danie na ciepło: jajecznica, kiełbaski na gorąco, - wędliny różnorodne, - sery różnorodne: żółte, pleśniowe, białe, - dżemy, - mleko: ciepłe, zimne, - przetwory jogurtowe, - płatki śniadaniowe, - świeże warzywa: pomidory, ogórek zielony, - napoje różnorodne: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatki: cytryna, cukier, mleko, masło, margaryna. - 2 obiady, w tym każdy składający się z: - zupy, - dania głównego (mięsne z dodatkiem ziemniaków i zestawu surówek), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki obiadu podawanego pierwszego dnia szkolenia powinny być różne od składników obiadu podawanego w drugim dniu szkolenia. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło i może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. - 3 przerwy kawowe (2 przerwy w pierwszym dniu szkolenia oraz 1 przerwa w drugim dniu szkolenia): - pierwsza przerwa składająca się z: - kanapek z szynką, łososiem, na białym pieczywie - po 2 każdego rodzaju przypadające na jedną osobę, rogalików z nadzieniem nie mniej niż 40 g na osobę, - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33 l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko; - druga przerwa składająca się z: - wyrobów cukierniczych różnorodnych: kruche ciasteczka, wafelki, rogaliki z nadzieniem (nie mniej niż 40g na osobę z każdego rodzaju), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33 l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. - trzecia przerwa składająca się z: - wyrobów cukierniczych różnorodnych: kruche ciasteczka, wafelki, rogaliki z nadzieniem (nie mniej niż 40g na osobę z każdego rodzaju), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. - 1 kolacja składająca się z: - dania głównego podanego na ciepło, - zimnej płyty składającej się z różnorodnych: wędlin, serów, warzyw marynowanych, śledzi, 3 rodzajów sałatek w tym: grecka, z kurczakiem, z tuńczykiem, - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033 l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki kolacji powinny być różne od składników obiadów podawanych podczas dwóch dni szkolenia. 3) salę szkoleniową przygotowaną w układzie bankietowym mieszczącą co najmniej 40 osób i zlokalizowaną w miejscu zakwaterowania uczestników. Sala wyposażona powinna być w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia szkolenia, w tym: laptop, rzutnik multimedialny, ekran, tablicę typu flipchart oraz nagłośnienie i klimatyzację. 4) osobę prowadzącą szkolenie - doświadczonego wykładowcę, praktyka i specjalistę w zakresie ustawy prawo zamówień publicznych, przy czym osoba ta musi się wykazać przeprowadzeniem 5 szkoleń w zakresie zamówień publicznych udzielanych przez Urzędy Pracy (powiatowe lub wojewódzkie) i poprowadzi przedmiotowe szkolenie wykorzystując przygotowane przez siebie prezentacje multimedialne, a także udzieli odpowiedzi na zadawane przez uczestników pytania i wyjaśni ich wątpliwości. 5) bezpłatne miejsca parkingowe dla uczestników szkolenia. 6) przeprowadzenie szkolenia zgodnie z harmonogramem szkolenia przedstawionym w załączniku do opisu przedmiotu zamówienia, uwzględniając zakres merytoryczny i zagadnienia opisane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. Harmonogram szkolenia powinien zostać przedstawiony Zamawiającemu najpóźniej w dniu zawarcia umowy. 7) materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika szkolenia (teczka, notes, długopis, prezentacja szkolenia w formie papierowej i elektronicznej). 8) wydanie imiennych certyfikatów potwierdzających udział w szkoleniu, zgodnie z listą obecności. UWAGI: 1) Płatność za usługę nastąpi po zorganizowaniu i przeprowadzeniu szkolenia, przy czym koszt będzie uzależniony od rzeczywistej liczby uczestników, zgłoszonych na 3 dni kalendarzowe przed terminem szkolenia. 2) Szkolenie finansowane jest w całości ze środków publicznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach