Wojewódzki Urząd Pracy ogłasza przetarg
- Adres: 40-048 Katowice, ul. Kościuszki 30
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 0 32 757 33 61
- Data zamieszczenia: 2011-10-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Urząd Pracy
ul. Kościuszki 30 30
40-048 Katowice, woj. śląskie
tel. 0 32 757 33 61
REGON: 27685569600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nie posiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA PN.: RADA ZATRUDNIENIA A NOWE MOŻLIWOŚCI AKTYWIZACJI LOKALNEGO RYNKU PRACY. NOWOCZESNE NARZĘDZIA I INSTRUMENTY RYNKU PRACY - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu dwudniowego, wyjazdowego szkolenia z zakresu Rada Zatrudnienia a nowe możliwości aktywizacji lokalnego rynku pracy. Nowoczesne narzędzia i instrumenty rynku pracy. W szkoleniu udział wezmą członkowie Wojewódzkiej Rady Zatrudnienia Województwa Śląskiego oraz przedstawiciele Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach - łącznie 20 osób. Ostateczna ilość osób biorących udział w szkoleniu zostanie podana nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem szkolenia, przy czym minimalna liczba uczestników szkolenia nie będzie mniejsza niż 15 osób. Szkolenie ma zostać przeprowadzone w terminie: 24 - 25 listopada 2011 r. Szkolenie trwać będzie 11 godzin szkoleniowych (1 godzina szkoleniowa = 45 min.) i zostanie zorganizowane na terenie woj. śląskiego w regionie Podbeskidzia (tj. obszar Subregionu południowego województwa śląskiego: Bielska-Białej oraz powiatów bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego) lub Jury Krakowsko - Częstochowskiej (woj. śląskie), w hotelu o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub obiekcie hotelarskim spełniającym wymagania dla hotelu o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym. Zakres merytoryczny szkolenia powinien być dostosowany do potrzeb uczestników szkolenia oraz specyfiki funkcjonowania wojewódzkich rad zatrudnienia. Szkolenie jest skierowane do członków Wojewódzkiej Rady Zatrudnienia Województwa Śląskiego, będącej organem opiniodawczo - doradczym marszałka województwa w sprawach polityki rynku pracy oraz przedstawicieli Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach. Celem głównym szkolenia jest usystematyzowanie wiedzy w zakresie przemian zachodzących na polskim i europejskim rynku pracy, przedstawienie nowych metod walki z bezrobociem, w tym poszerzenie wiedzy w zakresie nowych narzędzi aktywizacji bezrobotnych i poszukujących pracy. Szkolenie ma na celu ponadto poszerzenie wiedzy dotyczącej możliwości współpracy z organizacjami pozarządowymi w odniesieniu do zapisów ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, a także wskazanie możliwości współpracy na rzecz lokalnego rynku pracy z uwzględnieniem środków zewnętrznych. Program szkolenia obejmować powinien w szczególności: 1. Prawne aspekty działania wojewódzkiej rady zatrudnienia. 2. Przegląd ustawowych usług i instrumentów rynku pracy. 3. Rola i tworzenie Regionalnego Planu Działań na Rzecz Zatrudnienia. 4. Nowe możliwości aktywizacji lokalnego rynku pracy z zastosowaniem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Programy pilotażowe jako instrumenty wspomagające lokalne rynki pracy. 5. Metody opracowywania projektów lokalnych inicjatyw i przedsięwzięć oraz możliwość pozyskiwania dla nich wsparcia (w tym wsparcia finansowego). Wykonawca w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia powinien zapewnić: 1) zakwaterowanie każdego z uczestników szkolenia w pokojach jednoosobowych. Każdy pokój powinien mieć powierzchnię min. 10 m2. Minimalne wyposażenie pokoi: łóżko, nocny stolik lub półka przy każdym miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnęka garderobiana, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia (nie mniej niż 2 na pokój), lustro, wieszak na okrycie wierzchnie, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienki wyposażone min. w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, WC, mydło i żel pod prysznic, zestaw ręczników; 2) pełne wyżywienie dla każdego uczestnika szkolenia, przy czym usługa restauracyjna: - rozpocznie się od przerwy kawowej wraz z bufetem kanapkowym w dniu przyjazdu, - zakończy się obiadem w ostatnim dniu pobytu. Śniadania, obiady i kolacje powinny być podawane na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek w innej sali niż sala wykładowa, w tym dla każdego uczestnika szkolenia: - 1 śniadanie w formie szwedzkiego bufetu, w tym co najmniej: - pieczywo różnorodne, - danie na ciepło: jajecznica i kiełbaski na gorąco, - wędliny różnorodne, - sery różnorodne: żółte, pleśniowe, białe, - dżemy, - mleko: ciepłe i zimne, - przetwory jogurtowe, - płatki śniadaniowe, - świeże warzywa: pomidory, ogórek zielony, - napoje różnorodne: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatki: cytryna, cukier, mleko, masło, margaryna. - 2 obiady, w tym każdy składający się z: - zupy, - dania głównego (mięsne z dodatkiem ziemniaków i zestawu surówek), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki obiadu podawanego pierwszego dnia szkolenia powinny być różne od składników obiadu podawanego w drugim dniu szkolenia. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło i może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. - 4 przerwy kawowe (3 przerwy w pierwszym dniu szkolenia oraz 1 przerwa w drugim dniu szkolenia): - pierwsza przerwa składająca się z: - kanapek: z szynką, łososiem, serem, pomidorem, jajkiem, na białym pieczywie - po 3 każdego rodzaju przypadające na jedną osobę, rogalików z nadzieniem nie mniej niż 40 g na osobę, - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33 l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko; - druga przerwa składająca się z: - wyrobów cukierniczych różnorodnych: kruche ciasteczka, wafelki, rogaliki z nadzieniem (nie mniej niż 40g na osobę z każdego rodzaju), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33 los.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. - trzecia przerwa składająca się z: - wyrobów cukierniczych różnorodnych: kruche ciasteczka, wafelki, rogaliki z nadzieniem (nie mniej niż 40g na osobę z każdego rodzaju), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. - czwarta przerwa składająca się z: - wyrobów cukierniczych różnorodnych: kruche ciasteczka, wafelki, rogaliki z nadzieniem (nie mniej niż 40g na osobę z każdego rodzaju), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. - 1 kolacja składająca się z: - dania głównego podanego na ciepło: bogracz i barszcz z krokietem, - zimnej płyty składającej się z różnorodnych: wędlin, serów, warzyw marynowanych, śledzi, 3 rodzajów sałatek w tym: grecka, z kurczakiem, z tuńczykiem, - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033 l os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki kolacji powinny być różne od składników obiadów podawanych podczas dwóch dni szkolenia. 3) salę szkoleniową przygotowaną w układzie bankietowym mieszczącą co najmniej 25 osób i zlokalizowaną w miejscu zakwaterowania uczestników. Sala wyposażona powinna być w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia szkolenia, w tym: laptop, rzutnik multimedialny, ekran, tablicę typu flipchart oraz nagłośnienie i klimatyzację. Sala szkoleniowa powinna być dostępna dla uczestników szkolenia również po zakończeniu zajęć, w pierwszym dniu pobytu. 4) osobę prowadzącą szkolenie, która poprowadzi przedmiotowe szkolenie wykorzystując przygotowane przez siebie prezentacje multimedialne, a także udzieli odpowiedzi na zadawane przez uczestników pytania i wyjaśni ich wątpliwości. 5) bezpłatne miejsca parkingowe dla uczestników szkolenia. 6) przeprowadzenie szkolenia zgodnie z harmonogramem szkolenia przedstawionym w załączniku do opisu przedmiotu zamówienia, uwzględniając zakres merytoryczny i zagadnienia opisane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. Harmonogram szkolenia powinien zostać przedstawiony Zamawiającemu najpóźniej w dniu zawarcia umowy. 7) materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika szkolenia (teczka, notes, długopis, prezentacja szkolenia w formie papierowej i elektronicznej). 8) wydanie imiennych certyfikatów potwierdzających udział w szkoleniu, zgodnie z listą obecności. UWAGI: 1) Płatność za usługę nastąpi po zorganizowaniu i przeprowadzeniu szkolenia, przy czym koszt będzie uzależniony od rzeczywistej liczby uczestników, zgłoszonych na 3 dni kalendarzowe przed terminem szkolenia. 2) Szkolenie finansowane jest w całości ze środków publicznych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja i prowadzenie 5-ciu Międzypokoleniowych Klubów Spotkań (MKS) na terenie powiatu bieruńsko-lędzińskiego w gminach: Bieruń, Lędziny, Bojszowy, Imielin, Chełm Śląski dla uczestników projektu pt. Aktywne Wspieranie przez Skuteczne Działanie wraz z otoczeniem, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionanalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 Oś Priorytetowa IX/Działanie 9.1/ Poddziałanie 9.1.6.
Dodano: 2016-07-27 - Usługa organizacji szkoleń dla Beneficjentów Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
Dodano: 2016-07-27 - Szkolenie pracowników Spółki Restrukturyzacji Kopalń S.A. w Bytomiu w 2017 roku
Dodano: 2016-07-26 - Usługa przeprowadzenia treningu umiejętności społecznych dla uczestników Projektu Drużyna Powiatu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Osi Priorytetowej: IX. Włączenie społeczne, Działanie: 9.1. Aktywna integracja, Poddziałanie: 9.1.6. Programy aktywnej integracji osób i grup zagrożonych wykluczeniem społecznym w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 - 2020
Dodano: 2016-07-18 - Przeprowadzenie kursu prawa jazdy kat. C wraz z kwalifikacją wstępną przyspieszoną dla kierowców ciężarówek oraz kursu prawa jazdy kat. D wraz z kwalifikacją wstępną przyspieszoną dla kierowców autobusów
Dodano: 2016-06-30 - Przeprowadzenie kursu sprzedawcy z obsługą kasy fiskalnej i fakturowaniem
Dodano: 2016-06-29 - Przeprowadzenie kursu magazyniera z obsługą wózka widłowego i wymianą butli
Dodano: 2016-06-29 - Przeprowadzenie kursu - szwacz materiałów tapicerskich połączony z aktywizacją zawodową.
Dodano: 2016-06-23 - Organizacja i prowadzenie 5-ciu Międzypokoleniowych Klubów Spotkań (MKS) na terenie powiatu bieruńsko-lędzińskiego w gminach: Bieruń, Lędziny, Bojszowy, Imielin, Chełm Śląski dla uczestników projektu pt. Aktywne Wspieranie przez Skuteczne Działanie wraz z otoczeniem, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 - 2020 Oś Priorytetowa IX/ Działanie 9.1/ Poddziałanie 9.1.6.
Dodano: 2016-06-21 - Usługi szkoleniowe w ramach Projektu NEW. Zwiększenie konkurencyjności studentów Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Śląskiego na rynku pracy przez rozwój ich kompetencji zawodowych - znak sprawy DZP.381.19.2016.UG
Dodano: 2016-06-08