Przetargi.pl
ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA PN. : OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH W SAMORZĄDOWYCH JEDNOSTKACH ORGANIZACYJNYCH

Wojewódzki Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 40-048 Katowice, ul. Kościuszki 30
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0 32 757 33 61
  • Data zamieszczenia: 2011-10-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Urząd Pracy
    ul. Kościuszki 30 30
    40-048 Katowice, woj. śląskie
    tel. 0 32 757 33 61
    REGON: 27685569600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA PN. : OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH W SAMORZĄDOWYCH JEDNOSTKACH ORGANIZACYJNYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu dwóch edycji dwudniowego, wyjazdowego szkolenia pn. Ochrona danych osobowych w samorządowych jednostkach organizacyjnych. Szkolenie ma zostać przeprowadzone w terminach: I edycja: 12 - 13 grudnia 2011 r. II edycja: 15 - 16 grudnia 2011 r. W szkoleniu wezmą udział pracownicy Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach - łącznie 44 osoby. Ostateczna ilość osób biorących udział w szkoleniu zostanie podana nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem szkolenia, przy czym minimalna liczba uczestników szkolenia nie będzie mniejsza niż 37 osób łącznie. Każda edycja szkolenia trwać będzie 16 godzin szkoleniowych (1 godzina szkoleniowa - 45 min.) i zostanie zorganizowana na terenie woj. śląskiego: w regionie Podbeskidzia (tj. obszar Subregionu południowego woj. śląskiego - Bielska - Białej oraz powiatów: bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego) lub Jury Krakowsko-Częstochowskiej (woj. śląskie), w hotelu o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub obiekcie hotelarskim spełniającym standardy hotelu co najmniej trzygwiazdkowego. Zakres merytoryczny szkolenia powinien być dostosowany do potrzeb uczestników szkolenia oraz specyfiki funkcjonowania Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach. Szkolenie ma na celu w szczególności analizę konkretnych przypadków w zakresie danych osobowych zbieranych, przetwarzanych i udostępnianych przez samorządowe jednostki organizacyjne. Program szkolenia każdej z dwóch edycji powinien obejmować, w szczególności następujące zagadnienia: 1. Regulacje prawne: ustawa o ochronie danych osobowych, akty wykonawcze oraz pozostałe uregulowania prawne, interpretacja podstawowych pojęć (m.in. dane osobowe, zbiory danych, przetwarzanie danych, system informatyczny, odbiorcy danych, państwo trzecie, udostępnianie, powierzenie przetwarzania danych osobowych). 2. Przetwarzanie danych osobowych - szczegółowe zagadnienia: bezpieczne przetwarzanie danych osobowych - obowiązki osób przetwarzających dane osobowe, dane wrażliwe - zasady przetwarzania. 3. Prawa osoby, której dane dotyczą. 4. Organizacja procesu przetwarzania danych osobowych w jednostkach samorządu terytorialnego: rola administratora danych osobowych - ADO, rola i status ABI, dokumentacja procesu przetwarzania danych i przykłady formularzy (zgoda na przetwarzanie danych osobowych, upoważnienia dla osób przetwarzających dane, ewidencja udostępnień itp.), zabezpieczanie danych osobowych (środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzania), polityka bezpieczeństwa informacji, instrukcja zarządzania systemem informatycznym, przetwarzanie danych osobowych pracowników, a przetwarzanie danych klientów urzędu. 5. Obowiązek rejestracji i aktualizacji zbiorów danych osobowych. 6. Odpowiedzialność prawna za naruszenie przepisów z zakresu ochrony danych osobowych. 7. Kontrole GIODO. Zagadnienia powinny być omówione ze szczególnym uwzględnieniem najnowszego orzecznictwa, interpretacji oraz praktycznych aspektów. Wykonawca w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia powinien zapewnić: 1) zakwaterowanie każdego uczestnika szkolenia w pokojach dwuosobowych i jednoosobowych, w następującym układzie: w terminie 12 - 13 grudnia 2011 r. będą 3 pokoje jednoosobowe, a pokoi dwuosobowych będzie 8, w terminie 15 - 16 grudzień 2011 r. będą 3 pokoje jednoosobowe, a pokoi dwuosobowych będzie 11; przy czym ilość pokoi jednoosobowych i dwuosobowych może ulec zmianie w zależności od ostatecznej liczby osób biorących udział w danej edycji szkolenia, która zostanie podana nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed każdą z planowanych edycji szkolenia. Minimalne wyposażenie pokoi: łóżko, nocny stolik lub półka przy każdym miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnęka garderobiana, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia, lustro, wieszak na okrycie wierzchnie, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienki wyposażone min. w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, WC, zestaw ręczników. 2) pełne wyżywienie dla wszystkich uczestników obu edycji, przy czym usługa restauracyjna: - rozpocznie się od przerwy kawowej w dniu przyjazdu, - zakończy się obiadem w ostatnim dniu pobytu. Śniadania, obiady i kolacje powinny być podawane na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek w innej sali niż sala wykładowa, w tym dla każdego uczestnika szkolenia: 1 śniadanie w formie szwedzkiego bufetu, w tym co najmniej: - pieczywo różnorodne, - danie na ciepło: jajecznica, kiełbaski na gorąco, - wędliny różnorodne, - sery różnorodne: żółte, pleśniowe, białe, - dżemy, - mleko: ciepłe, zimne, - przetwory jogurtowe, - płatki śniadaniowe, - dżemy, - świeże warzywa: pomidory, ogórek zielony, - napoje różnorodne: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l/os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l/os.), - dodatki: cytryna, cukier, mleko, masło, margaryna. 2 obiady, w tym każdy składający się z: - zupy, - dania głównego (mięsne z dodatkiem ziemniaków lub ryżu i zestawu surówek), - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l/os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l/os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki obiadu podawanego pierwszego dnia szkolenia powinny być różne od składników obiadu podawanego w drugim dniu szkolenia. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło i może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. 3 przerwy kawowe (2 przerwy w pierwszym dniu szkolenia oraz 1 przerwa w drugim dniu szkolenia), w tym każda składająca się z: - wyrobów cukierniczych różnorodnych: kruche ciasteczka, wafelki, rogaliki z nadzieniem (nie mniej niż 40 g na osobę z każdego rodzaju) oraz owoce: jabłka, banany, pomarańcze. - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l/os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l/os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Przerwy kawowe dla każdego uczestnika powinny być podawane w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem ceramicznych filiżanek i talerzyków, szklanek do zimnych napojów, a także metalowych łyżeczek oraz serwetek. 1 kolacja składająca się z: - dania głównego podanego na ciepło, - zimnej płyty składającej się z różnorodnych: wędlin, serów, warzyw marynowanych, śledzi, 3 rodzajów sałatek w tym: grecka, z kurczakiem, z tuńczykiem, - napojów: kawa, herbata, soki owocowe (0,33l/os.), woda mineralna gazowana i niegazowana (033l/os.), - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Wszystkie składniki kolacji powinny być różne od składników obiadów podawanych podczas dwóch dni szkolenia. 3) salę szkoleniową na czas trwania każdej edycji szkolenia, w układzie bankietowym o wielkości odpowiedniej do ilości osób, w miejscu zakwaterowania uczestników szkolenia, wyposażonej w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia szkolenia, w tym: laptop, rzutnik multimedialny, ekran oraz tablicę typu flipchart, nagłośnienie oraz klimatyzację; 4) osobę prowadzącą szkolenie, która poprowadzi przedmiotowe szkolenie wykorzystując przygotowane przez siebie prezentacje multimedialne, a także udzieli odpowiedzi na zadawane przez uczestników pytania i wyjaśni ich wątpliwości. 5) transport uczestników szkolenia na miejsce szkolenia i z powrotem autokarem lub busem, posiadającym ilość miejsc odpowiadającą ilości osób biorących udział w poszczególnej edycji szkolenia, na trasie: Katowice, ul. Kościuszki 30 - miejsce szkolenia oraz miejsce szkolenia - Katowice, ul. Kościuszki 30, 6) przeprowadzenie szkolenia zgodnie z harmonogramem szkolenia, uwzględniającym wskazane przez Zamawiającego zagadnienia. Harmonogram szkolenia powinien zostać przedstawiony Zamawiającemu najpóźniej w dniu zawarcia umowy, 7) materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika szkolenia, na które składać się będzie: teczka, notes, długopis, prezentacja szkolenia w formie papierowej i elektronicznej oraz dwa dodatkowe komplety materiałów dla Zamawiającego, 8) wydanie imiennych certyfikatów potwierdzających udział w szkoleniu. UWAGI: 1) płatność za usługę nastąpi po zorganizowaniu i przeprowadzeniu danej edycji szkolenia, przy czym koszt będzie uzależniony od rzeczywistej liczby uczestników, zgłoszonych na 3 dni przed daną edycją szkolenia, 2) szkolenie finansowane jest w całości ze środków publicznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: ie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach