Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu carvingu dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu organizowanego w ramach projektu Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 38-400 Krosno, ul. Bieszczadzka 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 4375781 , fax. 013 4375715
  • Data zamieszczenia: 2015-03-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego
    ul. Bieszczadzka 1 1
    38-400 Krosno, woj. podkarpackie
    tel. 013 4375781, fax. 013 4375715
    REGON: 37044051900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.krosno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu carvingu dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu organizowanego w ramach projektu Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie kursu carvingu, potwierdzonego uzyskaniem certyfikatu oraz zaświadczenia o ukończeniu kursu, dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu organizowanego w ramach projektu Podkarpacie stawia na zawodowców. 2. Kurs zorganizowano dla 12 uczniów podzielonych na 2 grupy szkoleniowe. Zajęcia zorganizowane zostaną w pracowniach Zespołu Szkół w Iwoniczu, ul. Zadwór 15 w ilości 16 godzin na 1 grupę / 14 godzin zajęć praktycznych i 2 godziny teoretycznych/, każda po 45 minut. Szkolenia będą się odbywać od poniedziałku do piątku, po co najwyżej 4 godziny dziennie po zajęciach lekcyjnych. 3. Celem kursu jest zapoznanie kursantów z wiedzą na temat carvingu, przekazanie wiedzy praktycznej jak i teoretycznej oraz zachęcenie do ćwiczenia nowych umiejętności z dziedziny carvingu, które mogą zapewnić dalszy rozwój i sukces na rynku pracy. 4. Wykonawca przygotuje szczegółowy program kursu uwzględniający następującą tematykę: narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach takich jak: arbuz, melon, dynia, burak, kalarepa, rzodkiew, cykoria, ogórek, cukinia, marchew, kapusta pekińska i inne tworzenie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie pojedynczych rzeźb i tworzenie kompozycji przestrzennej. 5.Wykonawca kursu zapewnia: surowce, produkty i materiały niezbędne do przeprowadzenia ćwiczeń zgodnych z programem kursu w ilości zapewniającej wykonanie przez każdego uczestnika przynajmniej jednej kompozycji z każdego surowca, dla każdego uczestnika materiały szkoleniowo - dydaktyczne wykorzystywane do przeprowadzenia kursu, urządzenia i sprzęt specjalistyczny i multimedialny niezbędny do przeprowadzenia kursu / pucharki, miseczki, talerzyki do prezentowania wykonanych kompozycji/, przeprowadzenie egzaminu potwierdzającego nabyte umiejętności i wydanie uczestnikom certyfikatów i zaświadczeń ukończenia kursu. 6.Certyfikaty w języku polskim i angielskim powinny zawierać: logotyp w języku polskim i angielskim nazwę projektu i informację o współfinansowaniu nazwę firmy, która szkolenie przeprowadziła imię i nazwisko uczestnika kursu, datę i miejsce urodzenia pełną nazwę kursu i nr certyfikatu datę i miejsce szkolenia - Zespół Szkół w Iwoniczu program i ilość godzin kursu miejscowość i datę wystawienia certyfikatu podpis i pieczątkę osoby wystawiającej certyfikat 7. Termin zakończenia kursu 31 maj 2015 r. Cechy techniczne i jakościowe przedmiotu zamówienia winny odpowiadać Polskim Normom przenoszącym europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego. 4. Zamówienie jest realizowane w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy w organizacji szkoleń objętych zamówieniem
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.krosno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach