Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego ogłasza przetarg
- Adres: 38-400 Krosno, ul. Bieszczadzka 1
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 013 4375781 , fax. 013 4375715
- Data zamieszczenia: 2015-03-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego
ul. Bieszczadzka 1 1
38-400 Krosno, woj. podkarpackie
tel. 013 4375781, fax. 013 4375715
REGON: 37044051900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.krosno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu barmańskiego dla uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu, organizowanego w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu barmańskiego dla uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu, organizowanego w ramach realizowanego projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 2.Liczba uczestników - 15 uczniów i uczennic klas III technikum żywienia i usług gastronomicznych. 3. Kurs będzie realizowany w pracowniach gastronomicznych w Zespole Szkół w Iwoniczu, w formie zajęć pozalekcyjnych w dni robocze. 4. Program kursu obejmuje 60 godzin lekcyjnych. Zajęcia będą trwać maksymalnie 5 godzin dziennie a w dniach wolnych od nauki maksymalnie 8 godzin. Celem kursu jest dostarczenie uczestnikom szkolenia umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży gastronomicznej, zapoznanie z branżą barmańską, przekazanie wiedzy teoretycznej i praktycznej oraz zachęcenie do ćwiczenia nowych umiejętności, które mogą zapewnić dalszy rozwój na rynku pracy a także dostarczenie uczestnikom szkolenia certyfikatów i zaświadczeń ukończenia kursu. 5. Program kursu powinien obejmować następującą tematykę: Kultura pracy barmana - 1 godz. Barman - kwalifikacje i obowiązki - 1 godz. Organizacja i działalność coctail-barów - 1 godz. Bar- aranżacje, wyposażenie, sprzęt - 2 godz. Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowych - 5 godz. Technika podawania win Ocena jakości, technika podawania i dobór do potraw win - 10 godz. Technika produkcji i podawania napojów alkoholowych jednorodnych i mieszanych - 40 godz. 6. Każdy z uczestników kursu powinien wykonać minimum po jednym drinku z następujących alkoholi: wódka czysta, rum starzony, rum niestarzony, wermut słodki i wytrawny, gin klasyczny i o smakach owoców cytrusowych, curacao, whisky, koniak, wina musujące, białe i czerwone, miody pitne, wina Martini, żubrówka, wiśniówka, wódka czysta smakowa /czarna porzeczka, limonka/, tekila złota i srebrna, malibu, likier passoa, campari, adwokat, syropy bezalkoholowe. 7.Wykonawca powinien zapewnić każdemu uczestnikowi: materiały dydaktyczne / notatnik, długopis/ i szkoleniowe z zakresu szkolenia barmańskiego urządzenia, sprzęt, surowce i produkty do sporządzania i dekoracji niezbędne do przeprowadzenia kursu zgodnie z programem szkolenia możliwość wykonania ćwiczeń praktycznych kilkakrotnie w celu utrwalenia zdobytej wiedzy i umiejętności przeprowadzenie egzaminu potwierdzającego nabyte umiejętności i wydanie uczestnikom certyfikatów i zaświadczeń ukończenia kursu. 8. Certyfikaty w języku polskim i angielskim powinny zawierać: logotyp w języku polskim i angielskim nazwę projektu i informację o współfinansowaniu nazwę firmy, która szkolenie przeprowadziła imię i nazwisko uczestnika kursu, datę i miejsce urodzenia pełną nazwę kursu i nr certyfikatu datę i miejsce szkolenia - Zespół Szkół w Iwoniczu program i ilość godzin kursu miejscowość i datę wystawienia certyfikatu podpis i pieczątkę osoby wystawiającej certyfikat Termin zakończenia kursu 31 maj 2015 r. Cechy techniczne i jakościowe przedmiotu zamówienia winny odpowiadać Polskim Normom przenoszącym europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego. 4. Zamówienie jest realizowane w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców, dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy w organizacji szkoleń objetych zamówień
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.krosno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa szkoleniowa w zakresie Opiekun w żłóbku lub klubie dziecięcym
Dodano: 2016-07-21 - KURS DLA FIZJOTERAPEUTÓW: NOWE METODY REHABILITACJI - RÓWNOWAGA-TESTY I TERAPIA
Dodano: 2016-07-08 - Organizacja cyklicznych szkoleń grupowych dla bezrobotnych w zakresie ABC przedsiębiorczości
Dodano: 2016-07-06 - Usługa szkoleniowa w zakresie Opiekun w żłobku lub klubie dziecięcym
Dodano: 2016-06-10 - Obsługa księgowo-rachunkowych programów komputerowych
Dodano: 2016-05-31 - Kelner - barman z podstawami języka angielskiego
Dodano: 2016-04-26 - Usługa szkoleniowa nt. Kwalifikowalność wydatków w projektach EFS w perspektywie finansowej 2014-2020
Dodano: 2016-04-15 - Usługa szkoleniowa nt. Rozliczania projektów w perspektywie finansowej 2014-2020
Dodano: 2016-04-15 - Usługa szkoleniowa nt. Pomoc publiczna w projektach EFS w świetle zmian w przepisach
Dodano: 2016-03-30 - Spawanie blach i rur spoinami pachwinowym i czołowymi met. TIG
Dodano: 2016-03-18