Przetargi.pl
Zapewnienie wyżywienia uczniów podczas zajęć w ramach projektu Szansa dla dzieci ze szkoły w Krześlinie

Gmina Suchożebry ogłasza przetarg

  • Adres: 08-125 Suchożebry, ul. Aleksandry Ogińskiej 11
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-25 63 145 15 , fax. 0-25 63 145 15
  • Data zamieszczenia: 2011-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Suchożebry
    ul. Aleksandry Ogińskiej 11 11
    08-125 Suchożebry, woj. mazowieckie
    tel. 0-25 63 145 15, fax. 0-25 63 145 15
    REGON: 71158260600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zapewnienie wyżywienia uczniów podczas zajęć w ramach projektu Szansa dla dzieci ze szkoły w Krześlinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem postępowania jest usługa pn: Zapewnienie wyżywienia uczniów podczas zajęć w ramach projektu Szansa dla dzieci ze szkoły w Krześlinie, w tym: CZĘŚĆ I Przygotowanie i dowiezienie do Szkoły Podstawowej w Krześlinie następujących posiłków wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych (włącznie z odbiorem niespożytych posiłków i zużytych naczyń ) oraz wydawanie posiłków dla 30 uczniów przez 5 dni w okresie ferii zimowych w województwie mazowieckim w 2012r. do godz. 1020. Przewiduje się 150 posiłków - przez 1 posiłek rozumieć należy: - 2 jogurty owocowy każdy nie mniejszy niż 150 ml - 1 bułka słodka (pączek lub bułka z serem lub bułka z budyniem) - 1 kanapka(chleb lub bułka zwykła, masło śmietankowe, wędlina typu szynka; warzywa: sałata lub ogórek lub pomidor) - 2 soki owocowy - każdy nie mniejszy niż 250 ml - 2 owoce (jabłko lub banan lub kiwi lub pomarańcza). CZĘŚĆ II Przygotowanie i dowiezienie do Szkoły Podstawowej w Krześlinie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków dla 55 uczniów w roku 2012 z wyłączeniem ferii zimowych i wakacji, około dwa razy w tygodniu do godz. 1300. Przewiduje się 1680 posiłków, przez 1 posiłek rozumieć należy: zgodnie z pkt. 3.2. CZĘŚĆ III Przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń styropianowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków do Szkoły Podstawowej w Krześlinie dla 20 uczniów raz w miesiącu w sobotę w 2012r. z wyłączeniem ferii zimowych w województwie mazowieckim i wakacji do godz. 1030. Przewiduje się 210 posiłków, przez 1 posiłek rozumieć należy: zgodnie z pkt. 3.2. CZĘŚĆ IV Przygotowanie i dowiezienie do Szkoły Podstawowej w Krześlinie poczęstunku wraz z zapewnieniem naczyń jednorazowych oraz wydawanie posiłków dla 100 uczestników (zestawów) (uczniów i rodziców) podczas festynu czerwcu 2012r. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez 1 zestaw rozumieć należy: lód na patyku, słodycze-50g, ciepłe, opiekane kiełbaski -50g, surówka-50g. ,chleb-1 kromka, soki-nie mniejsze niż 250 mililitrów, owoce-1 sztuka. 3.2. Dotyczy CZĘŚĆI II III. Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć posiłki, przez które rozumieć należy gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. Obiady winny mieć formę dwudaniowego gorącego posiłku serwowanego w następujący sposób: a) zupa ( 300 mililitrów) b) drugie danie: - ziemniaki gotowane, albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g + mięso 100g + surówka - 100 g;+ kompot-250 mililitrów - dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, danie bezmięsne lub krokiety 200g,+ kompot-250 mililitrów c) deser: 2 owoce (jabłko lub banan lub kiwi lub pomarańcza) + 1 bułka słodka (pączek lub bułka z serem lub bułka z budyniem). 3.3.Warunki wykonania zamówienia wymienione w lit. a) - g) dotyczą wszystkich zadań, natomiast warunki wymienione w lit. h) i i) dotyczą części I, II i III. a) Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno epidemiologicznych. b) Osoba wydająca posiłki zobowiązana jest do zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. c) Posiłki będą wydawane w miejscu do wydawania posiłków udostępnionym i wyznaczonym przez Zamawiającego. d) Wykonawca zobowiązany jest do: - Zagospodarowania resztek pokonsumpcyjnych i zużytych naczyń jednorazowych zgodnie z przepisami o ochronie środowiska i o odpadach; - Przygotowania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku na zasadach i do celów wskazanych w art. 71 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. e) Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. f) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem, że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację. g) Szczegółowe terminy wykonywania zamówienia (dostawy posiłków) Zamawiający będzie podawał Wykonawcy nie później niż 7 dni przed datą dostawy danego posiłku. h) Wykonawca przedłoży koordynatorowi projektu jadłospis na co najmniej 5 dni. i) O zmianie w ilości zamawianych obiadów Zamawiający informuje Wykonawcę najpóźniej do godziny 9:00 w dniu w którym posiłek ma być wydany; 3.4. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.suchozebry.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach