Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 58-330 Jedlina-Zdrój, ul. Piastowska 11
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 074 8455356 , fax. 074 8455356
- Data zamieszczenia: 2011-06-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Piastowska 11 11
58-330 Jedlina-Zdrój, woj. dolnośląskie
tel. 074 8455356, fax. 074 8455356
REGON: 00581109700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: BIP Urzędu Miasta Jedlina-Zdrój www.jedlinazdroj.eu e-mail opsjedlina@go2.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zapewnienie gorącego posiłku dla dzieci, młodzieży, osób dorosłych i niepełnosprawnych w Stołówce Ośrodka Pomocy Społecznej w Jedlinie-Zdroju w budynku przy ul. Piastowskiej 11 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie ( przygotowanie i podanie lub dostawa i podanie) w Stołówce Ośrodka Pomocy Społecznej w Jedlinie-Zdroju w budynku przy ul. Piastowskiej 11 przez Wykonawcę przez pięć dni w tygodniu jednego gorącego posiłku dla dzieci, młodzieży, osób niepełnosprawnych objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej w Jedlinie-Zdroju.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1) Szacunkowa ilość dzieci, młodzieży, osób dorosłych i niepełnosprawnych, dla których wykonywana będzie usługa wynosi około 80 osób. Ilość osób podczas trwania umowy może ulec zmianie, 2) Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia tzw. wsadu do kotła o wartości min. 3,70zł netto, 3) Żywienie osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej w Jedlinie-Zdroju odbywać się będzie od poniedziałku do piątku (bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne) w Stołówce Ośrodka Pomocy Społecznej w Jedlinie-Zdroju. Posiłki winne być wydawane w przedziale czasowym między godziną 12,00 a 15,00, tj. przez trzy godziny, 4) W okresie tygodniowym skład posiłków musi przedstawiać się następująco: a) 2 posiłki: ziemniaki, kasza lub ryż, mięso, surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel, b) 1 posiłek: ziemniaki, ryba, surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel, c) 1 posiłek: danie mączne, kompot lub kisiel, d) 1 posiłek: zupa z wkładką, chleb, przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości: a) zupa - 350 ml, b) ziemniaki, kasza, ryż - 300g, c) mięso - 150g, d) ryba - 150g, e) danie mączne - 350g, f) surówka lub jarzyna - 100g, g) kompot lub kisiel - 200ml, h) mięso lub kiełbasa stanowiące wkładkę do zupy - 60g, i) chleb - do 4 kromek, 5) Przygotowany posiłek musi zawierać minimum 800 kcal, 6) Wykonawca zobowiązany jest do podawania tygodniowego jadłospisu w miejscu widocznym na Stołówce, 7) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłku w ciągu jednego tygodnia (nie dotyczy np. gotowanych ziemniaków), 6) Posiłki mają być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, 9) Posiłki muszą być sporządzone ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności, należy pamiętać o ograniczeniu soli kuchennej, 10) Posiłek oraz sposób jego przygotowania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy,11) Posiłki będą wydawane na podstawie listy osób, którym przyznano gorący posiłek decyzją administracyjną. Dodatkowo Wykonawca zobligowany jest do prowadzenia imiennej ewidencji osób korzystających z posiłków w każdym dniu miesiąca rozliczeniowego z uwzględnieniem nieobecności danej osoby,12) W przypadku dostawy posiłków do pomieszczenia Stołówki dodatkowo Wykonawca jest zobowiązany : a) dostarczać posiłki w urządzeniach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne, b) gorące posiłki maja być podawane w naczyniach jednorazowych plus sztućce (posiadające wymagane atesty), które po zużyciu Wykonawca jest zobowiązany usunąć, c) posiłki muszą mieć odpowiednią temperaturę w chwili dostawy, wymaganą dla posiłków obiadowych, d) posiłki muszą być sporządzone w dniu dostawy i dostarczone na Stołówkę własnym transportem, e) Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania posiłku w przypadku, gdy jest on niezgodny z SIWZ oraz umową. 3. Informacje dodatkowe: 1) W przypadku przygotowywania i podawania posiłków w Stołówce Ośrodka Pomocy Społecznej Zamawiający zobowiązuje się udostępnić w formie dzierżawy Wykonawcy pomieszczenia znajdujące się na parterze budynku Ośrodka Pomocy Społecznej, 2) W przypadku dostawy i podawania posiłków w Stołówce Ośrodka Pomocy Społecznej Zamawiający zobowiązuje się udostępnić w formie najmu Wykonawcy pomieszczenia Stołówki do wydawania posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wpłaty wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jedlinazdroj.eu
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dowiezienie i wydanie gorącego posiłku jednodaniowego osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Bogatyni
Dodano: 2016-07-27 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków. Usługa obejmuje przygotowywanie i wydawanie wyżywienia całodziennego (trzech posiłków).
Dodano: 2016-07-26 - Zakup usług polegających na przygotowaniu gorących posiłków jednodaniowych z komponentów zakupionych przez Wykonawcę wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego
Dodano: 2016-07-21 - świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych w jednym okresie zimowym 2016/2017 dla pracowników i policjantów KPP Jawor ul. Armii Krajowej 2.
Dodano: 2016-07-05 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola i szkoły podstawowej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Świerzawie, Szkole podstawowej w Sokołowcu oraz Gimnazjum w Świerzawie
Dodano: 2016-07-04 - Przygotowanie uroczystego obiadu z okazji święta Wrocławia dla maksymalnie 40 osób, gości Prezydenta - laureatów Nagrody Wrocławia oraz Nagrody Prezydenta Wrocławia w dniu 24 czerwca 2016 r.
Dodano: 2016-06-08 - Świadczenie usług żywienia chorych tj. przygotowanie i dostarczenie posiłków dla pacjentów Zakładu Lecznictwa Odwykowego dla osób Uzależnionych od Alkoholu w Czarnym Borze w okresie od 01-07-2016r. do 30-06-2017r.
Dodano: 2016-06-08 - Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych i uczniów w Gminnym Zespole Szkół w Bielanach Wrocławskich ul. Akacjowa1, 55-040 Bielany Wrocławskie
Dodano: 2016-06-06 - Usługa przygotowywania i wydawania posiłków dla zatrzymanych w Komendzie Miejskiej Policji we Wrocławiu KP Krzyki ul. Ślężna 115-129,
Dodano: 2016-05-25 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących dwudaniowych posiłków dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Strzelinie, w okresie od 01.07.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2016-05-24