Przetargi.pl
Wytwarzanie, dostawa i wydawanie osobom uprawnionym dwudaniowego posiłku szkolnego

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 73-110 Stargard Szczeciński, ul. Warszawska 9a
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 578 45 83 , fax. 91 577 00 01
  • Data zamieszczenia: 2015-05-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Warszawska 9a 9a
    73-110 Stargard Szczeciński, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 578 45 83, fax. 91 577 00 01
    REGON: 00545037000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.stargard.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wytwarzanie, dostawa i wydawanie osobom uprawnionym dwudaniowego posiłku szkolnego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie osobom uprawnionym dwudaniowego posiłku szkolnego w 13 szkołach na terenie miasta Stargard Szczeciński, w szacunkowej ilości 79560 posiłków (+30%:103428; -30%:55692) wg jadłospisu określonego w załączniku nr 1 do umowy w powtarzających się 4 tygodniowych cyklach. Jadłospis dla trzech tygodni cyklu (I, II i IV) określa załącznik nr 1 do umowy. Jadłospis w trzecim tygodniu cyklu (III) opracowuje wykonawca jako część składową oferty i będzie on stanowił integralną część umowy. Zestawy posiłków winny odpowiadać zasadom dobrego żywienia dzieci i młodzieży szkolnej a pod względem gramatury, wartości odżywczych, kaloryczności i cenowo być porównywalne z zestawami posiłków ustalonymi przez Zamawiającego. Posiłek należy wydawać z zastosowaniem naczyń ceramicznych (szklanych) i sztućców umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz,U. z 2015r. poz. 594) . Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60 - 75 stopni Celsjusza. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz,U. z 2015r. poz. 594) oraz w przepisach wykonawczych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych na umowę o pracę
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.stargard.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach