Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjum w okresie od 07.01.2016r. do 22.06.2017r.

Gmina Świerzno ogłasza przetarg

  • Adres: 72-405 Świerzno, Świerzno 13
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 3832695 , fax. 91 3832695
  • Data zamieszczenia: 2015-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Świerzno
    Świerzno 13 13
    72-405 Świerzno, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 3832695, fax. 91 3832695
    REGON: 81168553300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: ug@swierzno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjum w okresie od 07.01.2016r. do 22.06.2017r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1 Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjum w Gminie Świerzno w okresie od 07.01.2016r. do 22.06.2017r. 3.2Dożywianie dzieci w szkołach ma polegać na przygotowaniu posiłków oraz dostarczeniu gorących posiłków dwudaniowych dzieciom w szkołach. 3.3Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków. 3.4 Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 07.01.2016r do 22.06.2017r, z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). 3.5 Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 100 dzieci (liczba ta w trakcie realizacji może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu). 3.6 Dzienna ilość posiłków to 100 porcji, w następujących szkołach: Szkoła Podstawowa w Gostyniu Szkoła Podstawowa w Stuchowie Szkoła Podstawowa w Świerznie Gimnazjum Świerzno 3.7 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 3.8 Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno- sanitarnych. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006r Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 3.9 Posiłki muszą być dostarczone do szkół najpóźniej przed rozpoczęciem długiej przerwy lekcyjnej i wydany podczas przerwy. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 3.10 Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem przystosowanym do przewozu żywności, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. 3.11 Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. 3.12Brudne naczynia i sztućce wykonawca uprzątnie i pomyje natychmiast po spożyciu posiłków przez dzieci. 3.13 Wykonawca będzie zobowiązany do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. 3.14 Każdy posiłek będzie składał się z dwóch dań. Pierwsze danie zupa. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym lub bezmięsnym pięć razy w tygodniu. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 500 gram, w tym mięso - 100 g , surówka - 100 g oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron- 300g. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 400 gramów. 3.15 Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 900 kcal. Jadłospis będzie układany przez wykonawcę na okres jednego tygodnia i dostarczany Dyrektorom szkół. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. 3.16 Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków obciążają Dyrektorów szkół i z nimi należy uzgadniać wszystkie z tym związane szczegóły. 3.17 Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 3.18 Dla potrzeb badań żywności przez Sanepid wykonawca zobowiązany jest do przechowywania przez 48 godzin po 150g każdej części składowej potraw, po upływie tego czasu próbki posiłków mogą być zniszczone. 3.19 Jednorazowa cena dwudaniowego posiłku brutto powinna zawierać koszt posiłku, jego sporządzenia, opakowania oraz dostarczenia do szkoły i wydania uczniom.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 5 000,00 złotych.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.swierzno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach