Przetargi.pl
Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017

Ośrodek Pomocy Społecznej w Moryniu ogłasza przetarg

  • Adres: 74-503 Moryń, ul. Szeroka 12
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-91 414 61 45 , fax. 0-91 414 61 45
  • Data zamieszczenia: 2015-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Moryniu
    ul. Szeroka 12 12
    74-503 Moryń, woj. zachodniopomorskie
    tel. 0-91 414 61 45, fax. 0-91 414 61 45
    REGON: 00053116300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Ośrodek Pomocy Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Zespołu Szkół w Moryniu oraz Zespołu Szkół w Moryniu Filii w Witnicy objętych dożywianiem w roku 2016 i 2017. 2. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki (tj. gotowanie, smażenie, pieczenie itp.) w kuchni szkolnej Zespołu Szkół w Moryniu. Wykonawca korzystać będzie z kuchni szkolnej na podstawie umowy dzierżawy zawartej z Zespołem Szkół w Moryniu. Przygotowane posiłki wydawane będą w stołówce Zespołu Szkół w Moryniu oraz dowożone do Zespołu Szkół w Moryniu Filia w Witnicy i tam wydawane. 3. Posiłki przygotowywane i wydawane będą w dni nauki szkolnej. Posiłki przygotowywane zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, Nr 182, poz. 1228, Nr 230, poz. 1511, z 2011 r. Nr 106, poz. 622, Nr 122, poz. 696, Nr 171, poz. 1016, z 2014 r. poz. 1662, 1722, z 2015, poz. 35.) oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. 4. Posiłki z Zespołu Szkół w Moryniu do Zespołu Szkół w Moryniu Filii w Witnicy Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem dwa razy dziennie (śniadanie i obiad) w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury (temperatura dostarczonego gorącego posiłku nie może być mniejsza niż 65 stopni Celsjusza +/- 3 stopnie Celsjusza) oraz jakości przewożonych potraw. Godziny wydawania posiłków Wykonawca uzgodni z dyrektorem szkoły i poda do wiadomości poprzez wywieszenie na szkolnej tablicy ogłoszeń. 5. Wykonawcę obowiązują jadłospisy zaproponowane w publikacji Wiem, co jem - propozycje posiłków dla dzieci w przedszkolach i szkołach wydanej przez Miasto Stołeczne Warszawa w ramach kampanii Wiem, co jem Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy (załącznik nr 6 do niniejszej SIWZ) z zastrzeżeniem, że obiad będzie jednodaniowy (wyłącznie drugie danie). Wykonawca przygotowywać będzie posiłki w kolejności wskazanej ww. publikacja stosownie do pory roku. 6. Przewidywana liczba posiłków wydawanych w ciągu jednego dnia wynosi około 120 w tym około 30 śniadań (10 dowożonych do szkoły w Witnicy) dla dzieci w wieku przedszkolnym, 30 obiadów (10 dowożonych do szkoły w Witnicy) dla dzieci w wieku przedszkolnym oraz 60 obiadów (10 dowożonych do szkoły w Witnicy) dla dzieci ze szkoły podstawowej i gimnazjum. Przewidywana liczba dni, w których realizowana będzie usługa wynosi 370. 7. Wykonawca będzie wydawał posiłki na podstawie wykazów dzieci przekazanych przez Zamawiającego. Wykazy będą na bieżąco aktualizowane przez Zamawiającego. 8. Z gorących posiłków w cenie określonej przez Wykonawcę, z którym zawarta zostanie umowa, korzystać będą mogli również uczniowie, za których zapłaty będą dokonywać rodzice. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. 10. Wykonawca w związku z wykonywaniem usługi w oparciu o kuchnie szkolną wraz pomieszczeniami pomocniczymi i wyposażeniem ponosić będzie następujące opłaty: - czynsz - 3,47 zł/m2 netto (łączna powierzchnia pomieszczeń 164,20 m2), - energia elektryczna - zgodnie ze wskazaniem podlicznika, - woda zimna i ścieki - zgodnie ze wskazaniami podlicznika, - ogrzewanie - 2,32 zł/m2 netto (powierzchnia ogrzewana 153,3 m2), - podgrzewanie wody - 29,63 zł/m3 netto. Sposób uiszczania w/w opłat Wykonawca ustali z dyrektorem Zespołu Szkół w Moryniu. Wykonawca ponosi również inne koszty związane z realizacją zamówienia (opłaty, podatki, itp.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Stosowanie produktów ekologicznych do przygotowywania posiłków
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.moryn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach