Przetargi.pl
Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w 2016 roku

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 78-300 Świdwin, ul. Kościuszki 15
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3652058, 3650067 , fax. 094 3652058
  • Data zamieszczenia: 2015-11-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Kościuszki 15 15
    78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3652058, 3650067, fax. 094 3652058
    REGON: 33031654900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w 2016 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa i wydawanie gorącego posiłku dla uczniów z terenu gminy Świdwin. Posiłki dostarczone mają być do następujących placówek oświatowych: 1) szkoła filialna w Oparznie; 2) Zespół Szkół w Lekowie; 3) Zespół Szkół w Bierzwnicy. Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków następować będzie w 2 okresach 2016 roku: a) od 01.01.2016 do 24.06.2016 b) od 01.09.2016 do 31.12.2016r. w dniach nauki dla około 250 uczniów. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie obiad jednodaniowy zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz U. z 2015r. poz. 1256): w postaci zupy z wkładką bądź drugiego dania. Wydawanie gorącego posiłku następować ma naprzemiennie: trzy razy w tygodniu zupa z wkładką mięsną, podana z pieczywem bez ograniczenia ilościowego; waga zupy 600g - kcal 500; dwa razy w tygodniu drugie danie posiłek mięsny/rybny o wadze 120g (przy czym porcja ryby co najmniej raz w tygodniu; nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku), plus produkty zbożowe lub ziemniaki (przetworzone) o wadze 200g, z urozmaiconymi surówkami o wadze 100g; - kcal 800. 2. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania co 10 dni jadłospisu z uwzględnieniem kaloryczności i gramatury dostarczanych posiłków, wywieszenia 3 egzemplarzy jadłospisu w widocznym miejscu w szkołach i dostarczenia jednego egzemplarza do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdwinie. 3. Do zadań Wykonawcy należy zapewnienie obsługi do wydawania posiłków uczniom oraz zapewnienia utrzymania czystości w pomieszczeniach po wydaniu posiłków. Gorące posiłki mogą być podawane dzieciom w naczyniach jednorazowych + sztućce. Brudne naczynia oraz odpady/resztki posiłków Wykonawca zobowiązany jest do samodzielnego uprzątnięcia z terenu szkoły i utylizacji. 4. Wykonawca jest zobowiązany aby czynności z przygotowaniem, dostarczeniem posiłków były zgodne z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi określonymi w odrębnych przepisach. 5. Wykonawca w ramach świadczonych usług, zobowiązany jest do ustalenia godzin wydawania posiłków z dyrektorami szkół. 6. Zamawiający przewiduje ilość posiłków, które mają być dostarczone do poszczególnych szkół w następujący sposób: Zespół Szkół w Bierzwnicy - 70, Zespół Szkół w Lekowie - 140, Szkoła Filialna w Oparznie -40, przewidywana ilość posiłków 250. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia liczy uczniów objętych dożywianiem nie więcej niż o 20%. Zamawiający przekaże Wykonawcy ewentualne informacje o zmniejszeniu liczby uczniów na dzień przed zmianą. W przypadku zmiany liczby uczniów wynagrodzenie za realizacją zadania zostanie odpowiednio pomniejszone. 7. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Kaloryczność posiłku nie może być niższa niż 500 kcal (zupa) i 800 kcal (drugie danie). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz SIWZ kosztami badania Zamawiający obciąża Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Miejsce wytwarzania/przygotowania posiłków
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://ug.swidwin.ibip.pl, oraz http://www.gops.swidwin.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach