Gmina Sławno ogłasza przetarg
- Adres: 26-332 Sławno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 31
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 044 755-18-50 , fax. 044 755-18-51
- Data zamieszczenia: 2010-04-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Sławno
ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 31 31
26-332 Sławno, woj. łódzkie
tel. 044 755-18-50, fax. 044 755-18-51
REGON: 59064817800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ugslawno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi cateringowe dla dzieci uczęszczających do punktów przedszkolnych w Celestynowie, Kozeninie, Kunicach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu dla 75 dzieci w wieku przedszkolnym 3-5 lat uczęszczających do punktów przedszkolnych w Celestynowie, Kozeninie, Kunicach w ramach realizacji Projektu WSPARCIE NA STARCIE - 3 przedszkola w Gminie Sławno w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego 2. Wykonawca będzie przygotowywał w swojej siedzibie dowoził i wydawał posiłki dla 75 dzieci w nw punktach w kolejności poniższej. 1. Kozenin - 25 dzieci 2. Celestynów - 25 dzieci 3. Kunice - 25 dzieci 3. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. ( 19 miesięcy - od 07 maja 2010 r. do 30 listopada 2011 r. ) - na - 30225 śniadania - na - 30225 obiady dwudaniowe - na - 30225 podwieczorki 4. Posiłki dostarczane i wydawane będą w poszczególnych punktach przedszkolnych w następujących ilościach i godzinach: dziennie 75 śniadań, 75 obiadów 75 podwieczorków po 25 do każdego z punktów przedszkolnych - punkt przedszkolny w Kozeninie: śniadanie godz. 8.45 - 10075 śniadania; w całym okresie obowiązywania umowy obiad godz. 12.00 - 10075 obiady, w całym okresie obowiązywania umowy podwieczorek 14.00 - 10075 podwieczorki w całym okresie obowiązywania umowy - punkt przedszkolny w Celestynowie: śniadanie godz. 9.00 - 10075 śniadania; w całym okresie obowiązywania umowy obiad - 12.15 - 10075 obiady, w całym okresie obowiązywania umowy podwieczorek 14.15 - 10075 podwieczorki w całym okresie obowiązywania umowy - punkt przedszkolny w Kunicach: śniadanie godz. 9.15 - 10075 śniadania; w całym okresie obowiązywania umowy obiad - 12.30 - 10075 obiady, w całym okresie obowiązywania umowy podwieczorek - 14.30 - 10075 podwieczorki w całym okresie obowiązywania umowy 5.Dzienny jadłospis obejmuje: Śniadanie - zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko-pochodne, kanapka herbata itp.; Obiad - zupa, - drugie danie: ziemniaki ( lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp. ) - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, - pierogi, naleśniki, knedle itp. - surówka, kompot lub napój, Podwieczorek - kanapka lub słodka bułka (ciasto, ciastka ) lub desery mleczne, owoce (w tym sezonowe), kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp; Woda mineralna. W okresie świątecznym Wykonawca dostarczy tradycyjny posiłek świąteczny. 6. Wykonawca, najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usługi ustali i przedstawi do zatwierdzenia zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnego miesiąca. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 7. Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględnić polską tradycję kulinarną 8. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. 9. Posiłki mają być dostarczane w jednorazowych naczyniach i wydane przez Wykonawcę dzieciom. 10. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwe dobranie do wieku dzieci i uczniów. 11. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadków pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zabierane będą w dniu dostawy posiłków 12 Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 13 Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 14. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł. 15. W cenie oferty należy uwzględnić, koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. 16.Faktury VAT za realizację usługi będą wystawiane raz w miesiącu, do 5 dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. 17..W przypadku nieobecności dziecka trwającego dłużej niż 5 dni ( uprzednio zgłoszonej pisemnie przez rodzica nieobecności w ciągu 3 dni) rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej 18.Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczenia posiłku oraz koszt obsługi. 19.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 5 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów; 20. W razie wyjazdu dzieci na całodzienne wycieczki - Wykonawca przygotuje w ramach wyżywienia dziennego suchy prowiant na drogę - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugslawno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie dwudaniowych obiadów (posiłki gorące) dla potrzeb: - Domu Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 5a, - Domu Dziennego Pobytu w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 18
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-14 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2016-06-03 - Nr postepowania 88/ZP/16. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2016-04-26 - Nr sprawy 18/ZP/16. Postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów i personelu WSS im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-01-25 - Przedmiotem zamówienia jest Usługa kompleksowego żywienia pacjentów w Zduńskowolskim Szpitalu Powiatowym Sp. z o.o.. Wspólny Słownik Zamówień:55321000-6- usługi przygotowywania posiłków, 55520000-1 - usługi dostarczania posiłków 1589422-9 posiłki szpitalne,
Dodano: 2016-01-13 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.
Dodano: 2015-12-10