Przetargi.pl
usługę w zakresie organizacji grupowego szkolenia dla osób poszukujących pracy: /Gastronom/

Powiatowy Urząd Pracy w Biłgoraju ogłasza przetarg

  • Adres: 23-400 Biłgoraj, ul. Bohaterów Monte Cassino 38
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 084 6850000 , fax. 084 6861671
  • Data zamieszczenia: 2012-09-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Biłgoraju
    ul. Bohaterów Monte Cassino 38 38
    23-400 Biłgoraj, woj. lubelskie
    tel. 084 6850000, fax. 084 6861671
    REGON: 95003169200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://pup.bilgoraj.ibip.pl/public/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    usługę w zakresie organizacji grupowego szkolenia dla osób poszukujących pracy: /Gastronom/
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie grupowego szkolenia dla 8 osób poszukujących pracy, finansowanego ze środków PFRON. Szkolenie powinno obejmować 100 godzin zajęć (tj. każdy uczestnik powinien odbyć 100 godzin zajęć) i składać się z części teoretycznej i praktycznej. Program szkolenia powinien zawierać następujące zagadnienia: 1. Moduł I - Gastronom - 96 godz. (w tym 26 godz. teorii, 70 godz. praktyki) 1.1. przygotowanie stanowiska pracy w kuchni; 1.2. prace porządkowe w kuchni; 1.3. konserwacja maszyn i urządzeń; 1.4. konserwowanie i przechowywanie żywności; 1.5. zmiany zachodzące podczas obróbki wstępnej; 1.6. obróbka wstępna ręczna, mechaniczna, brudna, czysta; 1.7. ocena towaroznawcza ryb; 1.8. obróbka wstępna grzybów, warzyw, ziemniaków, owoców; 1.9. rozbiór tusz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny; 1.10. obróbka wstępna mięsa przeznaczonego do gotowania, smażenia, duszenia i pieczenia; 1.11. przechowywanie mięsa; 1.12. przygotowanie produktów do surówek; 1.13. sporządzanie surówek warzywnych i owocowych oraz ich porcjowanie i dekorowanie; 1.14. przygotowanie produktów do sporządzania sałatek; 1.15. sporządzanie i dekorowanie sałatek warzywnych i owocowych; 1.16. sporządzanie sosów do sałatek; 1.17. sporządzanie napoi mlecznych, zup mlecznych, potraw z sera; 1.18. obróbka wstępna i cieplna kasz; 1.19. techniki przygotowania potraw z kaszy półsypko i sypko; 1.20. sporządzanie ciasta wyrabianego w naczyniu; 1.21. techniki przygotowania ciasta wyrabianego w naczyniu i na stolnicy; 1.22. techniki sporządzania potraw w cieście smażonym; 1.23. techniki sporządzania potraw z ciasta mieszanego; 1.24. sporządzanie potraw z jaj smażonych, zapiekanych; 1.25. przygotowanie bezów, omletów biszkoptowych i musu; 1.26. sporządzanie zup z warzyw, mięsa, drobiu i dziczyzny oraz ich ekspozycja. 2. Moduł II Pierwsza pomoc przedmedyczna - 4 godz. (w tym 2 godz. teorii, 2 godz. praktyki). Zajęcia teoretyczne i praktyczne mogą być prowadzone w jednej 8 osobowej grupie szkoleniowej. Zajęcia mogą odbywać się od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach 8:00 - 18:00 . Zajęcia przeciętnie nie mogą trwać mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu, maksymalnie po 8 godzin lekcyjnych (45 min.) dziennie przedzielone 15 minutowymi przerwami. Miejsce odbywania szkolenia: Biłgoraj. Sale wykładowe i miejsca przeznaczone do prowadzenia zajęć powinny spełniać wymogi bhp i p.poż., uregulowane w przepisach odrębnych oraz być technicznie i organizacyjnie przystosowane do potrzeb udziału w szkoleniu osób niepełnosprawnych. Każda osoba powinna otrzymać: 1. podręcznik dotyczący zakresu tematycznego szkolenia min. 90 stronicowy (nie może być to podręcznik kopiowany); 2. długopis; 3. notatnik formatu A4 (blok w kratkę klejony min. 100 kartek format A4); 4. środki ochrony osobistej (czepek, fartuch, rękawiczki jednorazowe według bieżącego zapotrzebowania); 5. teczkę z rączką do przechowywania i transportu dokumentów. Podana w ofercie cena powinna obejmować ogólny koszt szkolenia za wszystkich uczestników oraz koszt jednej osobogodziny szkolenia (jedna osobogodzina szkolenia = cena szkolenia/liczba godzin szkolenia/liczba osób na szkoleniu).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Posiadanie przez instytucję szkoleniową certyfikatu jakości w zakresie usług szkoleniowych
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://pup.bilgoraj.ibip.pl/public/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach