Przetargi.pl
USŁUGĘ CATERINGU W RAMACH PROJEKTU DUŻO WIEM - WIĘCEJ MOGĘ - ŚWIADOMY WYBÓR DROGI EDUKACYJNO - ZAWODOWEJ WSPÓŁFINANSOWANEGO ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU SPOŁECZNEGO, PODDZIAŁANIE 9.1.2 PROGRAMU OPERACYJNEGO KAPITAŁ LUDZKI

Gmina Sadkowice ogłasza przetarg

  • Adres: 96-206 Sadkowice, Sadkowice 129A
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 046 8156191 , fax. 046 8156191
  • Data zamieszczenia: 2010-01-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Sadkowice
    Sadkowice 129A 129A
    96-206 Sadkowice, woj. łódzkie
    tel. 046 8156191, fax. 046 8156191
    REGON: 00055031500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.gminasadkowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGĘ CATERINGU W RAMACH PROJEKTU DUŻO WIEM - WIĘCEJ MOGĘ - ŚWIADOMY WYBÓR DROGI EDUKACYJNO - ZAWODOWEJ WSPÓŁFINANSOWANEGO ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU SPOŁECZNEGO, PODDZIAŁANIE 9.1.2 PROGRAMU OPERACYJNEGO KAPITAŁ LUDZKI
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    4.1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu w ramach projektu Dużo wiem - więcej mogę - świadomy wybór drogi edukacyjno - zawodowej współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Poddziałanie 9.1.2 - Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszanie różnic w jakości usług edukacyjnych, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 4.2. Przez usługę cateringu rozumie się przygotowanie i dostarczenie posiłków składających się z kanapki i napoju, dla uczestników projektu do Gimnazjum w Zespole Szkół w Lubani i Gimnazjum w Zespole Szkół w Sadkowicach. 4.3. Posiłek musi się składać z kanapki (bułka posmarowana masłem lub innym tłuszczem z dodatkiem masła, z wędliną i warzywem (liść sałaty, lub 4 plasterki ogórka lub 4 plasterki rzodkiewki) oraz napoju oryginalnie zapakowanego przez producenta. 4.4. Kanapki pakowane są pojedynczo w torebki śniadaniowe. 4.5. W zakres przedmiotu zamówienia dotyczącego usługi cateringu wchodzi przygotowanie i dostarczenie około 7 284 posiłków na następujące zajęcia pozalekcyjne w ramach projektu, odbywające się od poniedziałku do soboty: 1) zajęcia dydaktyczno - wyrównawcze - około 1.656 posiłków; 2) zajęcia przygotowujące do egzaminu gimnazjalnego - około 1.560 posiłków, 3) zajęcia kół zainteresowań - około 2.628 posiłków, 4) zajęcia Szkolnego Ośrodka Kariery - około 1.440 posiłków. 4.6. Posiłki muszą być dostarczane oddzielnie na każde zajęcia, w ilości uprzednio uzgodnionej z prowadzącymi zajęcia. 4.7. W przypadku, gdy zajęcia miałyby się nie odbyć, Wykonawca zostanie poinformowany o tym fakcie co najmniej na 24 godziny wcześniej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 12.1 O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące:: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 12.2 Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania powyższych warunków dokonana zostanie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń dołączonych do oferty zgodnie z postanowieniami siwz. W przypadku nie wykazania przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu, zostaje on wykluczony z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 13.1. Dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu: 1) Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - załącznik nr 2 do SIWZ, 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie działalności gospodarczej do ewidencji działalności gospodarczej, jeśli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert. 3) Decyzja Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności w zakresie usług gastronomicznych - cateringu. 4) Wykaz przynajmniej 2 usług cateringowych w okresie ostatnich 3 lat potwierdzonych referencjami - załącznik nr 3 do SIWZ. 13.2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów na potwierdzenie uprawnienia do wykonania określonej działalności Wykonawca postępuje zgodnie z § 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87, poz. 605 z późn. zm). 13.3. Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu można przedkładać w formie kserokopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. W przypadku oferty i oświadczeń wymagany jest dokument oryginalny. 13.4 Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski poświadczonym przez Wykonawcę.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.gminasadkowice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach