Urząd Gminy Płośnica ogłasza przetarg
- Adres: 13-206 Płośnica, ul. Dworcowa 52
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 023 6968008 , fax. 023 6968005
- Data zamieszczenia: 2013-02-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Płośnica
ul. Dworcowa 52 52
13-206 Płośnica, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 023 6968008, fax. 023 6968005
REGON: 00054089000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.plosnica.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa wyżywienia dzieci - uczestników punktów przedszkolnych na terenie Gminy Płośnica prowadzonych w ramach projektu Na dobry początek współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakres zamówienia obejmuje:Wykonanie, dowóz i wydawanie posiłków w formie śniadania i obiadu, łącznie dla 85-ciorga dzieci w punktach przedszkolnych na terenie gminy Płośnica: w Płośnicy, Wielkim Łęcku, Gródkach, Niechłoninie oraz Skurpiu: 1. Rodzaj posiłków: dzienne wyżywienie dzieci podczas pobytu w punkcie przedszkolnym stanowić będzie: śniadanie i obiad; a) śniadanie składać będzie się z ciepłego napoju (stosowanych zamiennie: kakao, mleko, herbata) oraz kanapki z różnymi dodatkami (stosowanymi zamiennie np. wędlina, twarożek, pasta, serek), owoc b) obiad składać będzie się z jednodaniowego ciepłego posiłku serwowanego na przemian w ciągu tygodnia w następujący sposób: dwa dni w tygodniu zupa + deser (np. owoc, galaretka, bułka słodka, biszkopty, chrupki kukurydziane); trzy dni w tygodniu drugie danie, na które złoży się: danie główne (np. ziemniaki gotowane albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza) +mięso (zamiennie dania typu np. pierogi, naleśniki, makaron z sosem, dania bezmięsne lub krokiety) + surówka (zamiennie warzywa gotowane) + kompot + deser. 2. Dzienna ilość posiłków wynosi 85 śniadań i 85 obiadów, w tym: a) W Punkcie Przedszkolnym w Płośnicy: dla 22-dwojga dzieci; b) w Punkcie Przedszkolnym w Wielkim Łęcku : dla 16-ciorga dzieci; c) w Punkcie Przedszkolnym w Gródkach: dla 15 - ciorga dzieci; d) w Punkcie Przedszkolnym w Niechłoninie: dla 17-ciorga dzieci; e) w Punkcie Przedszkolnym w Skurpiu: dla 15-ciorga dzieci. 3. Przewidywana ilość osobodni w całym okresie realizacji zamówienia: 31 280 osobodni; a) przewidywana ilość osobodni: 31 280, jak również ilość posiłków w ciągu dnia: 85 jest wartością docelową. Na bazie tych ilości zostanie skalkulowana cena oferty a tym samym górna granica wynagrodzenia do której realizowane będzie zamówienie. Zamawiający w trakcie realizacji zamówienia zastrzega sobie zmianę ilości osobodni - dostosowaną do ilości dni, w których faktycznie działały punkty przedszkolne oraz zmianę ilości posiłków w ciągu dnia uzależnioną od faktycznej liczby dzieci obecnych w punkcie przedszkolnym; b) o zmianie ilości śniadań i obiadów Zamawiający informuje Wykonawcę dnia poprzedzającego przygotowanie śniadań; c) w przypadku, gdy ilość posiłków ulegnie zmniejszeniu w trakcie realizacji zamówienia, w stosunku do górnej granicy z powodu absencji dzieci, lub innych obiektywnych przyczyn, Zamawiający dopuści łączenie posiłków w ramach obiadu, które obejmować będzie mogło jednego dnia zarówno zupę jak i drugie danie. d) ilość dostarczanych posiłków z rozbiciem na rodzaje: śniadanie, obiad z rozbiciem na zupa, drugie danie oraz z rozbiciem na poszczególne punkty przedszkolne Wykonawca zobowiązany jest dokumentować codziennie za pomocą druków tzw W-Z. Druk W-Z potwierdzany będzie podpisem przez nauczyciela danego punktu przedszkolnego, stanowić będzie dowód ilości i rodzaju wydanych posiłków i będzie podstawą do wystawienia faktur za wykonanie zamówienia w danym miesiącu. 4. Sposób przygotowania posiłków oraz normy żywieniowe określa Załącznik nr 1 do SIWZ; 5. Dowóz i wydawanie posiłków. a) posiłki dowożone będą transportem Wykonawcy przystosowanym do wykonywania tego rodzaju usług; b) śniadania należy dostarczyć i wydać w 5 punktach przedszkolnych w godzinach od 8:00 do 10:30; c) obiady należ dostarczyć i wydać w 5 punktach przedszkolnych w godzinach od 11.30 do 13.30; d) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany godzin dowozu posiłków w trakcie realizacji zamówienia po uprzednim poinformowaniu i uzgodnieniu z wykonawcą z wyprzedzeniem przynajmniej 24 godzinnym; e) ciepłe posiłki muszą dostarczone być w odpowiedniej temperaturze min. 63 st. w specjalnie do tego przystosowanych termosach, f) Wykonawca zapewni naczynia jednorazowe do wydawania posiłków dostosowane do temperatury posiłków; g) Wykonawca zapewni osobę do wydawania posiłków, która posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno - epidemiologicznych; h) osoba wydająca posiłki zobowiązana jest o zachowania czystości osobistej i używania odzieży ochronnej. i) posiłki wydawane będą w miejscu do wydawania posiłków udostępnionym i wyznaczonym rzez Zamawiającego. 6. Pozostałe warunki realizacji zamówienia: a) Wykonawca zobowiązany jest do zagospodarowania resztek pokonsumpcyjnych i zużytych naczyń jednorazowych zgodnie z przepisami o ochronie środowiska; b) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku na zasadach i do celów wskazanych w art. 71 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.plosnica.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W OKRESIE OD 02.09.2016r. DO 29.06.2017r.
Dodano: 2016-06-28 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy dla osób z chorobą Alzhaimera oraz innymi zaburzeniami psychicznymi znajdującego się przy ul. Kościuszki 28B, 19-300 Ełk.
Dodano: 2016-02-02 - PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCH NA TERENIE GMINY ŚWIĘTAJNO W OKRESIE OD 01.03.2016 ROKU DO 31.12.2016 ROKU
Dodano: 2016-01-29 - Dowożenie posiłków
Dodano: 2016-01-14 - Usługi przygotowania i dowozu posiłków dla osób zatrzymanych na potrzeby jednostek Policji województwa warmińsko-mazurskiego.
Dodano: 2015-12-22 - Usługi przygotowania i dowozu posiłków dla osób zatrzymanych jednostek Policji województwa warmińsko-mazurskiego i Policyjnej Izbie Dziecka Komendy Wojewódzkiej Policji w Olsztynie przy ul. Borowej 9
Dodano: 2015-11-27 - Dostarczanie całodziennego wyżywienia mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej w Wydminach
Dodano: 2015-11-10 - Przygotowanie i dostawa całodziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej.
Dodano: 2015-10-23 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków w szkołach na terenie Gminy Świętajno w okresie od 14.09.2015r. do 31.12 2015r.
Dodano: 2015-08-07 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W OKRESIE OD 02.09.2015 r. DO 23.06.2016 r.
Dodano: 2015-06-24