Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy dla osób z chorobą Alzhaimera oraz innymi zaburzeniami psychicznymi znajdującego się przy ul. Kościuszki 28B, 19-300 Ełk.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 19-300 Ełk, ul. Piłsudskiego 8
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 87 732 67 18 , fax. 87 732 67 18
  • Data zamieszczenia: 2016-02-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Piłsudskiego 8 8
    19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 87 732 67 18, fax. 87 732 67 18
    REGON: 79015414500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mopselk.naszops.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy dla osób z chorobą Alzhaimera oraz innymi zaburzeniami psychicznymi znajdującego się przy ul. Kościuszki 28B, 19-300 Ełk.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych lub w termosach (spełniających wymagania do przechowywania i transportu żywności), Wykonawcy, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy dla osób z chorobą Alzhaimera oraz innymi zaburzeniami psychicznymi znajdującego się przy ul. Kościuszki 28B w Ełku. Zakres usługi obejmuje: a) przygotowywanie i dowóz w pojemnikach jednorazowych lub w termosach Wykonawcy (obiadów w postaci pierwszego i drugiego dania) przez pięć dni w tygodniu, dla około 42 uczestników ŚDS. b) szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa zał. nr 7 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. c) zamawiający zastrzega sobie możliwość niezrealizowania szacowanej ilości posiłków, zwłaszcza w okresie rozpoczęcia działalności, (Zamawiający nie jest w stanie dokładnie określić liczby osób objętych tą formą pomocy), d) zamawiający zastrzega sobie prawo nie zamawiania posiłku w określonym dniu w związku z np. wyjazdem na wycieczkę, obchodami świąt i uroczystości w ŚDS, o czym zawiadomi Wykonawcę w formie pisemnej, e) Wykonawca będzie odpowiedzialny za przygotowanie posiłków i dostarczenie ich w odpowiednich do tego celu pojemnikach, we wskazane przez Zamawiającego miejsce ŚDS w godzinach 1330 - 1345 , f) Wykonawca ma obowiązek sporządzania odpowiednich posiłków uwzględniających zalecenia dietetyczne, np. dieta cukrzycowa, dieta wysokobiałkowa, i.t.p., po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym, g) rodzaje i ilość diet zlecanych przez Zamawiającego wynikać będzie z liczby przebywających osób oraz ze wskazań medyczno - dietetycznych, h) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości, walorów smakowych, zachowania diet oraz gramatury posiłków zgodnie z jadłospisem, przedstawionym przez Wykonawcę z tygodniowym wyprzedzeniem, podawanym w każdą środę na tydzień następny. i) Wykonawca odpowiedzialny będzie za odbiór brudnych naczyń i pojemników po wydanych posiłkach z wyznaczonego przez Zamawiającego miejsca, w tym samym dniu w którym posiłki zostały wydane, j) posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego, Instytutu Żywienia i zgodnie z obowiązującymi normami w zakładach żywienia zbiorowego. k) kuchnia główna, w której będą przygotowywane posiłki, musi posiadać stosowne zezwolenia na wywóz posiłków na zewnątrz wydaną przez właściwy terenowy organ inspekcji sanitarnej. l) środki transportu, którymi będą transportowane posiłki, muszą posiadać zezwolenie SANEPID-u do transportu żywności, pojemniki transportowe muszą posiadać stosowne atesty oraz zapewniać utrzymanie właściwej temperatury w czasie transportu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: DOŚWIADCZENIE W REALIZACJI ZAMÓWIENIA
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://elk-mops.bip-wm.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach