Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCH NA TERENIE GMINY ŚWIĘTAJNO W OKRESIE OD 01.03.2016 ROKU DO 31.12.2016 ROKU

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 12-140 Świętajno, ul. Spółdzielcza 4
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 6226250 , fax. 89 6226150
  • Data zamieszczenia: 2016-01-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Spółdzielcza 4 4
    12-140 Świętajno, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 6226250, fax. 89 6226150
    REGON: 00445978700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops-swietajno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCH NA TERENIE GMINY ŚWIĘTAJNO W OKRESIE OD 01.03.2016 ROKU DO 31.12.2016 ROKU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje:a) codzienne przygotowanie, dostawę oraz wydawanie gorących obiadów jednodaniowych do placówek oświatowych na terenie gminy Świętajno i punktu wydawania posiłków w Świętajnie, b) posiłki muszą być przygotowane w kuchni przy ulicy Mickiewicza 13 w Świętajnie. Wskazane posiłki muszą być przygotowane w następującej formie:a) dla posiłków przygotowanych do placówek oświatowych i punktu wydawania posiłków:-dwa razy w tygodniu (wtorki i czwartki) zupa z mięsną wkładką o pojemności 350 ml (w tym 50g mięsa lub kiełbasy) podana ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego, - trzy razy w tygodniu (poniedziałki, środy i piątki) drugie danie będące posiłkiem mięsnym lub rybnym z surówką lub gotowanymi jarzynami oraz kompotem lub sokiem owocowym. Do mięsa mogą być podawane zamiennie ziemniaki, kasza, ryż, makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki jednodaniowe o kaloryczności nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze nie mniejszej niż: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne - 300 g, napój, sok - 200 ml. Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety winny być maksimum 2x (dwa razy) w miesiącu.2) Dożywianie ma być realizowane od dnia 01 marca 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku za wyjątkiem dnia 24 czerwca 2016 r. oraz 01 września 2016 r. Dożywianiem będą objęci wskazani, na podstawie list, zatwierdzonych przez kierownika Zamawiającego, uczniowie placówek oświatowych z terenu gminy Świętajno oraz osoby dorosłe, wskazane uprzednio przez kierownika Zamawiającego w punkcie wydawania posiłków w Świętajnie. W okresie przerw w nauce (ferie, wakacje) dożywianie może być realizowane po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym. 3) Zamawiający zastrzega możliwość incydentalnego zapewnienia przez Wykonawcę dożywiania w soboty w przypadku konieczności odrabiania przez szkoły zajęć w sobotę. Wykonawca dostarczy wtedy posiłek który będzie odpowiadał takiemu dniu tygodnia jaki będzie odpracowywany.4) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu 10 dni.5) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Przewożenie żywności musi odbywać się zgodnie z systemem HACCP. System HACCP gwarantuje najwyższe standardy żywności, a tym samym zachowanie wysokiej jakości transportowanych produktów. W trakcie transportu potraw należy przestrzegać następujących zasad: - potrawy serwowane na gorąco winny utrzymywać temperaturę: zupa +600C , drugie danie +630C, potrawy na zimno + 40C i czas ich przewozu nie może przekraczać jednej godziny od czasu ich wytworzenia. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku, a także ich wydawania.6) Wykonawca zapewni naczynia (talerze, sztućce), na których będą spożywane posiłki. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania posiłków w naczyniach jednorazowego użytku. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. z 2015r, poz. 594 t. j.). Po spożyciu posiłków, wykonawca usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpady żywnościowe.7) W przypadku nieobecności ucznia w szkole posiłek może odebrać, rodzic, opiekun, rodzeństwo na podstawie wydanej przez Zamawiającego decyzji.8) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r,. poz 594 t. j.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność.9) Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno- higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków oraz ich przewozu.10) Miejsce i godziny wydania posiłków wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami poszczególnych szkół, a w zakresie posiłków wydawanych w punkcie wydawania posiłków w Świętajnie z kierownikiem Zamawiającego.11) Zamówienie obejmuje dożywianie:a) w placówkach oświatowych;Szkoła Podstawowa w Świętajnie Około 80 uczniów - talerze, sztućce, szklanki; Gimnazjum w Świętajnie Około 50 uczniów - talerze, sztućce, szklanki; Zespół Szkół w Spychowie Około 50 uczniów - talerze, sztućce, szklanki; Szkoła Podstawowa w Kolonii Około 50 uczniów - talerze, sztućce, szklanki Szkoła Podstawowa w Jerutach Około 60 uczniów - talerze, sztućce, szklanki Przedszkole w Jerutkach Około 10 dzieci - talerze, sztućce, szklanki. Uwaga: posiłki dla uczniów klas I-III Szkoły Podstawowej w Świętajnie i Gimnazjum w Świętajnie wydawane będą na stołówce przy ul. Mickiewicza 13 w Świętajnie.Pozostałe posiłki wydawane będą w siedzibach placówek oświatowych.b) w punkcie wydawania posiłków w Świętajnie - około 10 uprawnionych osób c) w okresie ferii oraz wakacji dożywianie może być realizowane po uprzednim uzgodnieniu z zamawiającym UWAGA: Ilość dożywianych osób w okresie realizacji zamówienia może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu osób) za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności. 12) Warunkiem zawarcia umowy na wykonanie przedmiotu zamówienia jest zawarcie umowy najmu lokalu użytkowego z Gminą Świętajno zgodnie z załącznikiem Nr 7 do SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops-swietajno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach