Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 12-140 Świętajno, ul. Spółdzielcza 4
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 89 6226250 , fax. 89 6226150
- Data zamieszczenia: 2015-08-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Spółdzielcza 4 4
12-140 Świętajno, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 89 6226250, fax. 89 6226150
REGON: 00445978700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops-swietajno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków w szkołach na terenie Gminy Świętajno w okresie od 14.09.2015r. do 31.12 2015r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje: a) codzienne przygotowanie, dostawę oraz wydawanie gorących obiadów jednodaniowych do placówek oświatowych na terenie gminy Świętajno i punktu wydawania posiłków w Świętajnie, Wskazane posiłki muszą być przygotowane w następującej formie a) dla posiłków przygotowanych do placówek oświatowych i punktu wydawania posiłków: -dwa razy w tygodniu (wtorki i czwartki) zupa z mięsną wkładką o pojemności 350 ml (w tym 50g mięsa lub kiełbasy) podana ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego, - trzy razy w tygodniu (poniedziałki, środy i piątki) drugie danie będące posiłkiem mięsnym lub rybnym z surówką lub gotowanymi jarzynami oraz kompotem lub sokiem owocowym. Do mięsa mogą być podawane zamiennie ziemniaki, kasza, ryż, makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki jednodaniowe o kaloryczności nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze nie mniejszej niż: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne - 300 g, napój, sok - 200 ml. Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety winny być maksimum 2x (dwa razy) w miesiącu. 2) Dożywianie ma być realizowane w dni objęte nauką szkolną od poniedziałku do piątku w czasie trwania roku szkolnego z uwzględnieniem przerw w nauce ( przerwy świąteczne itp.) od dnia 14 września 2015 roku do 31 grudnia 2015 roku. Dożywianiem będą objęci wskazani, na podstawie list, zatwierdzonych przez kierownika Zamawiającego, uczniowie placówek oświatowych z terenu gminy Świętajno oraz osoby dorosłe, wskazane uprzednio przez kierownika Zamawiającego w punkcie wydawania posiłków w Świętajnie 3) Zamawiający zastrzega możliwość incydentalnego zapewnienia przez Wykonawcę dożywiania w soboty w przypadku konieczności odrabiania przez szkoły zajęć w sobotę. Wykonawca dostarczy wtedy posiłek który będzie odpowiadał takiemu dniu tygodnia jaki będzie odpracowywany. 4) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu 10 dni. 5) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Przewożenie żywności musi odbywać się zgodnie z systemem HACCP. System HACCP gwarantuje najwyższe standardy żywności, a tym samym zachowanie wysokiej jakości transportowanych produktów. W trakcie transportu potraw należy przestrzegać następujących zasad: - potrawy serwowane na gorąco winny utrzymywać temperaturę: zupa +60st.C , drugie danie +63stC, potrawy na zimno + 4stC i czas ich przewozu nie może przekraczać jednej godziny od czasu ich wytworzenia. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku, a także ich wydawania. 6) Wykonawca zapewni naczynia (talerze, sztućce), na których będą spożywane posiłki. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania posiłków w naczyniach jednorazowego użytku. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. z 2015r, poz. 594 t. j.). Po spożyciu posiłków, wykonawca usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpady żywnościowe. 7) W przypadku nieobecności ucznia w szkole posiłek może odebrać, rodzic, opiekun, rodzeństwo na podstawie wydanej przez Zamawiającego decyzji. 8) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r,. poz 594 t. j.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność. 9) Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno- higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków oraz ich przewozu. 10) Miejsce i godziny wydania posiłków wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami poszczególnych szkół, a w zakresie posiłków wydawanych w punkcie wydawania posiłków w Świętajnie z kierownikiem Zamawiającego. 11) Zamówienie obejmuje dożywianie: a) w szkołach; Szkoła Podstawowa w Świętajnie Około 80 uczniów - naczynia jednorazowe Gimnazjum w Świętajnie Około 50 uczniów - naczynia jednorazowe Zespół Szkół w Spychowie Około 50 uczniów - talerze, sztućce, szklanki Szkoła Podstawowa w Kolonii Około 50 uczniów - talerze, sztućce, szklanki Szkoła Podstawowa w Jerutach Około 60 uczniów - talerze, sztućce, szklanki Przedszkole w Jerutkach Około 10 dzieci - talerze, sztućce, szklanki b) w punkcie wydawania posiłków w Świętajnie - 10 uprawnionych osób UWAGA Ilość dożywianych osób w okresie realizacji zamówienia może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu osób) za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops-swietajno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W OKRESIE OD 02.09.2016r. DO 29.06.2017r.
Dodano: 2016-06-28 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy dla osób z chorobą Alzhaimera oraz innymi zaburzeniami psychicznymi znajdującego się przy ul. Kościuszki 28B, 19-300 Ełk.
Dodano: 2016-02-02 - PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCH NA TERENIE GMINY ŚWIĘTAJNO W OKRESIE OD 01.03.2016 ROKU DO 31.12.2016 ROKU
Dodano: 2016-01-29 - Dowożenie posiłków
Dodano: 2016-01-14 - Usługi przygotowania i dowozu posiłków dla osób zatrzymanych na potrzeby jednostek Policji województwa warmińsko-mazurskiego.
Dodano: 2015-12-22 - Usługi przygotowania i dowozu posiłków dla osób zatrzymanych jednostek Policji województwa warmińsko-mazurskiego i Policyjnej Izbie Dziecka Komendy Wojewódzkiej Policji w Olsztynie przy ul. Borowej 9
Dodano: 2015-11-27 - Dostarczanie całodziennego wyżywienia mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej w Wydminach
Dodano: 2015-11-10 - Przygotowanie i dostawa całodziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej.
Dodano: 2015-10-23 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W OKRESIE OD 02.09.2015 r. DO 23.06.2016 r.
Dodano: 2015-06-24 - Przygotowanie i dostawa całodziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej
Dodano: 2015-02-06