Gmina Olsztynek reprezentowana przez Burmistrza Olsztynka ogłasza przetarg
- Adres: 11-015 Olsztynek, ul. Ratusz 1
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 5192799, 5192705
- Data zamieszczenia: 2013-08-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Olsztynek reprezentowana przez Burmistrza Olsztynka
ul. Ratusz 1 1
11-015 Olsztynek, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 5192799, 5192705
REGON: 00052933800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.olsztynek.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla młodzieży szkolnej uczestniczącej w zajęciach projektu Kompetencje kluczowe otworzą twoją głowę. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia: 1) Wykonawca dostarczy tygodniowo około 135 obiadów. Łącznie, w okresie realizacji zamówienia, wykonawca dostarczy 9720 obiadów. Liczba posiłków w każdym dniu może być różna w zależności od liczby dzieci uczestniczących w zajęciach. 2) Harmonogram dostawy posiłków wraz z określeniem ilości obiadów oraz godziny ich podawania, Zamawiający przekaże Wykonawcy najpóźniej do dnia 20 września 2013r. 3) W przypadku zmiany w ilości dziennych dostaw posiłków, zmiany mogą być dokonywane przez Zamawiającego najpóźniej w dniu dostawy do godziny 9:00, poprzez powiadomienie telefoniczne. 4) Usługa obejmuje dostawę obiadów dwudaniowych. 5) W jadłospisie powinny znaleźć się posiłki zróżnicowane z uwzględnieniem zasad zdrowego żywienia (ok. 200 g zupy, ok. 100 g mięsa lub ryby, ok. 150g makaronu, ryżu, kaszy lub ziemniaków, ok. 150g surówki). 6) Wykonawca zobowiązany jest na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego, codziennie pobierać próby kontrolne z każdej wydanej partii żywności, w ilościach określonych w w/w rozporządzeniu i przechowywać je w miejscu przyrządzania. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków zgodne z normą żywienia i racjami pokarmowymi określonymi dla dzieci i młodzieży szkolnej. 8) Wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, zapewni, aby wszystkie dostarczone posiłki wykonane były z produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. 9) Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi. 10) Wykonawca zobowiązany jest przygotować posiłki, dostarczyć je do szkoły we własnym zakresie i w jednorazowych indywidualnych pojemnikach wraz z jednorazowymi sztućcami. 11) Wykonawca zobowiązany jest do odbierania od Zamawiającego odpadów pokonsumpcyjnych oraz zużytych naczyń jednorazowych w tym samym dniu, w którym dostarcza posiłek do godziny 15:00 oraz właściwej utylizacji w/w odpadów. 12) Posiłki dostarczane będą środkiem transportu będącym w dyspozycji Wykonawcy. 13) Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 5 dni i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku 14) Dowiezione posiłki i podane dzieciom w szkole mają mieć zawsze zapewnioną temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn. minimalna temperatura zupy powinna wynosić 40° - 45°C, drugiego dania 60°C, płynów 80°C, a maksymalna temperatura produktów zimnych 15°C. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.olsztynek.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014.
Dodano: 2014-08-29 - Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014
Dodano: 2014-08-28 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2014-07-21 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno w okresie III - VI 2014
Dodano: 2014-02-05 - Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014
Dodano: 2013-12-16 - Dostawa gorących posiłków do szkół na terenie gminy Ełk w 2014 roku
Dodano: 2013-12-06 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno w okresie II - VI 2014.
Dodano: 2013-11-25 - Dostawa obiadów do Zespołu Szkół w Kisielicach w roku 2014.
Dodano: 2013-11-20 - Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku od 3-6 lat do oddziałów przedszkolnych w Kamionku Gminnego Przedszkola w Lipowcu Jasia i Małgosi
Dodano: 2013-08-16 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2013-07-24