Przetargi.pl
Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku od 3-6 lat do oddziałów przedszkolnych w Kamionku Gminnego Przedszkola w Lipowcu Jasia i Małgosi

Gminne Przedszkole w Lipowcu "Jasia i Małgosi" ogłasza przetarg

  • Adres: 12-100 Szczytno, Lipowiec 15
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 624 50 13 , fax. 89 624 50 13
  • Data zamieszczenia: 2013-08-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminne Przedszkole w Lipowcu "Jasia i Małgosi"
    Lipowiec 15 15
    12-100 Szczytno, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 624 50 13, fax. 89 624 50 13
    REGON: 51135018000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.e-bip.pl/start/12971
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Przedszkole publiczne

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku od 3-6 lat do oddziałów przedszkolnych w Kamionku Gminnego Przedszkola w Lipowcu Jasia i Małgosi
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowych czterech posiłków: śniadanie, II śniadanie, obiad i podwieczorek (catering) dla dzieci przedszkolnych w wieku 3 - 6 lat uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Lipowcu Jasia i Małgosi- oddziały w Kamionku - Kamionek 1 i Kamionek 25 w okresie od 02.09.2013 do 31.08.2014 (z wyjątkiem dni wolnych wynikających z organizacji pracy przedszkola) co stanowi 11 m-cy x 20 dni = 220 dni (przy założeniu 20 dni roboczych w miesiącu). 2. Szacunkowa ilość posiłków w okresie trwania umowy: maksymalnie Gminne Przedszkole w Lipowcu Jasia i Małgosi - oddziały w Kamionku - śniadania - 66 dzieci x 220 dni = 14520 szt. - II śniadanie - 66 dzieci x 220 dni = 14520 szt. - obiady (zestaw zupa + drugie danie + kompot) - 14520 szt. - podwieczorek - 14520 szt. 3. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci (frekwencja w roku szkolnym 2012/2013 wynosiła 66%). 4. Wykonawca zobowiązuje się do: a)Dostarczenia odpowiedniej ilości posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego telefonicznie do godz. 8.30 danego dnia, b) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę ( zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na 3 dni przed planowanym jadłospisem. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy, c) dzienny jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. Na jadłospisie winna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłków, Dzienny jadłospis obejmuje: Śniadanie: potrawy mleczne, płatki i mleko pochodne, pieczywo mieszane, ser, jaja, parówki, kanapki, herbata, herbata z cytryną; II śniadanie: owoce, warzywa; Obiad: zupa, drugie danie: ziemniaki (zamiennie ryż, kasza, kopytka itp.), dania mięsne np. sztuka mięsa, kotlet mielony, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, bitki wołowe, gulasz, ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp, surówka, kompot Podwieczorek: kanapka lub słodka bułka (ciasto), desery mleczne, owoce (w tym sezonowe), soki lub napój mleczny. d) posiłki będą dostarczane do przedszkoli z zachowaniem cyklu: Oddział Kamionek 1 8.50 - 9.00 - dostawa śniadania i II śniadania do przedszkola 11.30 - 12.00 - dostawa obiadu i podwieczorka do przedszkola Oddział Kamionek 25 8.50 - 9.00 - dostawa śniadania i II śniadania do przedszkola 11.30 - 12.00 - dostawa obiadu i podwieczorka do przedszkola e) przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno - epidemiologicznymi, f) przygotowania i dostarczenia posiłków spełniających wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywności i Żywienia, g) wykonywania posiłków z naturalnych produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp.) z gwarancją świeżości artykułów i produktów. Mięso nie może być MOM (mięso odkostnione mechanicznie), h) Dostarczania posiłków na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. Pojemniki i termosy muszą być szczelnie zamykane. Temperatura dla dań gorących w momencie przekazywania posiłków dzieciom winna wynosić co najmniej 63 stopnie Celcjusza, i) Pobierania oraz przechowywania próbek dostarczonych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godz., j) W przypadku wyjazdu dzieci na wycieczkę Wykonawca zobowiązuje się w ramach środków przeznaczonych na wyżywienie do przygotowania tzw. suchego prowiantu. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o planowanej wycieczce telefonicznie z 3 dniowym wyprzedzeniem, k) Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zabierane będą w następnym dniu dostawy śniadania. Posiłki do oddziału Kamionek 25 muszą być dostarczane w pojemnikach jednorazowego użytku. 5. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług przedszkola obciążają Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.e-bip.pl/start/12971
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach