Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno w okresie II - VI 2014.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grodzicznie ogłasza przetarg

  • Adres: 13-324 Grodziczno, Grodziczno 17A
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 056 4729327 , fax. 056 4729327
  • Data zamieszczenia: 2013-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grodzicznie
    Grodziczno 17A 17A
    13-324 Grodziczno, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 056 4729327, fax. 056 4729327
    REGON: 87000314000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops.grodziczno.biuletyn.net
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminna samorządowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno w okresie II - VI 2014.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno w okresie II - VI 2014. 2. Posiłek z uwzględnieniem zmianowości winien składać się z następujących zestawów: 1) W każdy poniedziałek - zupa 0,5 l + pieczywo 60 g + ciepła wkładka 100 g (np. kiełbasa - nie może być to parowka) + owoc 150 g (np. jabłko, banan, pomarańcza); 2) W każdy wtorek - drugie danie 350 g w zestawie (ziemniaki 200 g + porcja mięsa drobiowego 150 g) + surówka wieloskładnikowa 150 g + sok w kartoniku 250 ml; 3) W każdą środę - zupa z makaronem lub ryżem 0,5 l + pieczywo 60 g + ciepła wkładka 100 g (np. kiełbasa - nie może być to parówka) + owoc 150 g (np. jabłko, banan, pomarańcza); 4) W każdy czwartek - drugie danie 350 g w zestawie (np. ziemniaki, ryż, kasza, makaron 200 g + porcja mięsa wieprzowego 150 g) + surówka wieloskładnikowa 150 g + sok w kartoniku 250 ml; 5) W każdy piątek - danie bezmięsne np. pierogi, ryba, naleśniki (minimum 3 sztuki) 350 g w zestawie. Minimum dwa razy w miesiącu ziemniaki 200 g + ryba 150 g + surówka wieloskładnikowa 150 g + sok w kartoniku 250 ml, minimum raz w miesiącu pierogi z nadzieniem np. serowym, owocowym, konfiturą + drożdżówka + sok w kartoniku 250 ml, minimum raz w miesiącu naleśniki z nadzieniem np. serowym, owocowym, konfiturą + jogurt 150 g + sok w kartoniku 250 ml. 3. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność dostarczanych zup i dań głównych z zachowaniem normy kaloryczności, wynoszącej minimum 600 kcal, ponadto zobowiązuje do przestrzegania zmienności dostarczanych surówek w zakresie różnorodności smakowej. 4. Liczba posiłków to około 330 posiłków dziennie. Może ona ulec zwiększeniu (+/- 20%) lub zmniejszeniu (+/- 20%) w trakcie realizacji umowy, w zalewności od ilości dożywianych dzieci w danej szkole lub zespole. 5. Posiłki należy dostarczyć do szkół na terenie Gminy Grodziczno do: 1) Zespołu Szkół w Nowym Grodzicznie, 2) Zespołu Szkół w Mrocznie, 3) Szkoły Podstawowej w Boleszynie, 4) Szkoły Podstawowej w Montowie, 5) Szkoły Podstawowej w Zwiniarzu, 6) Szkoły Podstawowej w Zajączkowie. 6. Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez innych uczniów, nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w ofercie przetargowej. 7. Wykonawca winien dostarczyć posiłki gorące w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach z blachy nierdzewnej, zapewniających odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne. 8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków gorących do danej szkoły podstawowej lub zespołu szkół wraz z zastawą stołową składającą się (w miarę potrzeby): z talerza głębokiego, z talerza płaskiego (mogą to być naczynia jednorazowe styropianowe), sztućców /łyżka, widelec, nóż (nie mogą to być sztućce jednorazowe). 9. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania każdorazowo do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Grodzicznie jadłospisu na każdy kolejny tydzień dożywiania. Jadłospis należy dostarczać w formie pisemnej w każdy piątek poprzedzający kolejny tydzień dożywiania do siedziby ośrodka do godziny 10,00. 10.Dostarczenie gorących posiłków winno następować każdego dnia do godz. 10,00, za wyjątkiem świąt, ferii oraz dni, o których wcześniej poinformują Dyrektorzy poszczególnych jednostek. Miejsce dostarczenia gorących posiłków należy uzgodnić z Dyrektorem danej szkoły podstawowej lub zespołu szkół. 11.Wykonawca zobowiązany jest do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych. Po spożyciu posiłków przez uczniów Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń i sztućców. 12.Zaoferowana cena przez Wykonawcę za jeden posiłek pomimo zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych gorących posiłków nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 13.Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops.grodziczno.biuletyn.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach