Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grodzicznie ogłasza przetarg

  • Adres: 13-324 Grodziczno, Grodziczno 17A
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 056 4729327 , fax. 056 4729327
  • Data zamieszczenia: 2013-07-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grodzicznie
    Grodziczno 17A 17A
    13-324 Grodziczno, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 056 4729327, fax. 056 4729327
    REGON: 87000314000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops.grodziczno.biuletyn.net
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminna samorządowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno. 2. Posiłek z uwzględnieniem zmianowości winien składać się z następujących zestawów: 1) W każdy poniedziałek - zupa 0,5 l + pieczywo 60 g + ciepła wkładka 100 g (np. kiełbasa (nie może być to parówka) + owoc 150 g (np. jabłko, banan, pomarańcza); 2) W każdy wtorek - drugie danie 350 g w zestawie (ziemniaki 200 g + porcja mięsa drobiowego 150 g) + surówka wieloskładnikowa 150 g + sok w kartoniku 250 ml; 3) W każdą środę - zupa z makaronem lub ryżem 0,5 l + pieczywo 60 g + ciepła wkładka 100 g (np. Kiełbasa - nie może być to parówka)+ owoc 150 g (np. jabłko, banan, pomarańcza); 4) W każdy czwartek - drugie danie 350 g w zestawie (np. ziemniaki, ryż, kasza, makaron 200 g + porcja mięsa wieprzowego 150 g) + surówka wieloskładnikowa 150 g + sok w kartoniku 250 ml; 5) W każdy piątek - danie bezmięsne np. pierogi, ryba, naleśniki(minimum 3 sztuki) 350 g w zestawie. Minimum dwa razy w miesiącu ziemniaki 200 g + ryba 150 g + surówka wieloskładnikowa 150 g + sok w kartoniku 250 ml, minimum raz w miesiącu pierogi z nadzieniem np. serowym, owocowym, konfiturą + drożdżówka + sok w kartoniku 250 ml, minimum raz w miesiącu naleśniki z nadzieniem np. serowym, owocowym, konfiturą + jogurt 150 g + sok w kartoniku 250 ml. 3. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność dostarczanych zup i dań głównych z zachowaniem normy kaloryczności, wynoszącej minimum 600 kcal, ponadto zobowiązuje do przestrzegania zmienności dostarczanych surówek w zakresie różnorodności smakowej. 4. Liczba posiłków to około 320 posiłków dziennie. Może ona ulec zwiększeniu (+/- 20%) lub zmniejszeniu (+/- 20%) w trakcie realizacji umowy, w zależności od ilości dożywianych dzieci w danej szkole lub zespole. 5. Posiłki należy dostarczyć do szkół na terenie Gminy Grodziczno do: 1) Zespołu Szkół w Nowym Grodzicznie, 2) Zespołu Szkół w Mrocznie, 3) Szkoły Podstawowej w Boleszynie, 4) Szkoły Podstawowej w Montowie, 5) Szkoły Podstawowej w Zwiniarzu, 6) Szkoły Podstawowej w Zajączkowie. 6. Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez innych uczniów, nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w ofercie przetargowej. 7. Wykonawca winien dostarczyć posiłki gorące w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach z blachy nierdzewnej, zapewniających odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne. 8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków gorących do danej szkoły podstawowej lub zespołu szkół wraz z zastawą stołową składającą się (w miarę potrzeby): z talerza głębokiego, z talerza płaskiego (mogą to być naczynia jednorazowe styropianowe), sztućców /łyżka, widelec, nóż (nie mogą to być sztućce jednorazowe). 9. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania każdorazowo do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Grodzicznie jadłospisu na każdy kolejny tydzień dożywiania. Jadłospis należy dostarczać w formie pisemnej w każdy piątek poprzedzający kolejny tydzień dożywiania do siedziby ośrodka do godziny 10,00. 10. Dostarczenie gorących posiłków winno następować każdego dnia do godz. 10,00, za wyjątkiem świąt, ferii oraz dni, o których wcześniej poinformują Dyrektorzy poszczególnych jednostek. Miejsce dostarczenia gorących posiłków należy uzgodnić z Dyrektorem danej szkoły podstawowej lub zespołu szkół. 11. Wykonawca zobowiązany jest do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych. Po spożyciu posiłków przez uczniów Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń i sztućców 12. Zaoferowana cena przez Wykonawcę za jeden posiłek pomimo zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych gorących posiłków nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 13. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops.grodziczno.biuletyn.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach