Przetargi.pl
usług żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o. o.

Powiatowe Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-400 Kamienna Góra, ul. Bohaterów Getta 10
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 75 7449033
  • Data zamieszczenia: 2013-09-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o.o.
    ul. Bohaterów Getta 10 10
    58-400 Kamienna Góra, woj. dolnośląskie
    tel. 75 7449033
    REGON: 23118096000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcz.org.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: spółka prawa handlowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    usług żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o. o.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o. o. Usługi żywienia zbiorowego będą się odbywały na miejscu w budynku Powiatowego Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o. o. przy ulicy Bohaterów Getta 10 w zakresie: a) sporządzania całodziennych posiłków dla pacjentów z uwzględnieniem diet indywidualnych, b) dystrybucji posiłków w systemie tackowym na poszczególne oddziały, c) podawania i odbioru tacek od pacjentów i ich transportowanie do kuchni po skończonym posiłku, d) utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych, e) mycia naczyń, wózków i sprzętu w zmywaku, f) utrzymania w czystości pomieszczeń kuchni z zapleczem oraz przechowywania sprzętu i urządzeń do dystrybucji posiłków, g) codziennego sporządzania jadłospisów oraz przekazywania do oddziałów, h) sporządzania jadłospisów dekadowych wraz z określeniem kaloryczności posiłków. W szpitalu stosowany jest następujący schemat diet, jak w załączniku nr 1 do Opisu przedmiotu zamówienia. Ilości prowadzonych diet są uzależnione od zaleceń lekarskich. Zamawiający informuje, że w przypadku pacjentów będących na dietach poza cukrzycą (dzieci i dorośli) liczba posiłków w ciągu dnia wynosi 3: śniadanie, obiad, kolacja. Pacjenci na diecie cukrzycowej - liczba posiłków równa się 5: śniadanie, 2-gie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja. Zamawiający nie prowadzi kuchni mlecznej - żywienie pacjentów hospitalizowanych nie obejmuje tzw. małych pacjentów(noworodki). Są one żywione w oddziale neonatologiczno - położniczym wg innych zasad (gotowymi mieszankami z apteki szpitalnej lub we własnym zakresie pacjenta), tak więc usługa nie obejmuje żywienia noworodków. Transport posiłków na oddziały szpitalne winien być zgodny z obowiązującymi przepisami. Pojazdy przeznaczone do transportu posiłków winny być na bieżąco poddawane myciu i dezynfekcji. Wykonawca winien posiadać niezbędne uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia oraz nowoczesne wyposażenie techniczne. Wykonawca zobowiązuje się wykonywać całość przedmiotu zamówienia przy współpracy z Zamawiającym. Usługi żywienia zbiorowego będą wykonywane na terenie obiektu szpitala i będą podlegały ocenie wewnętrznej Zamawiającego. Zamawiający wyznacza Naczelną pielęgniarkę do nadzoru jakości przygotowywanych i dystrybuowanych posiłków a do bezpośredniego kontaktu w sprawach utrzymania reżimu sanitarnego świadczonej usługi Zamawiający wyznacza pielęgniarkę epidemiologiczną. Raz na kwartał zostanie sporządzany protokół stwierdzający jakość wykonywanych usług i podpisany przez przedstawicieli Stron. Wykonawca zapewni codzienny nadzór nad personelem dystrybuującym. Wykonawca zobowiązuje się do wykonania usług z zachowaniem wszelkich przepisów sanitarnych i higienicznych jakie są wymagane do tego rodzaju usług. Za przestrzeganie przepisów sanitarnych, bhp oraz p. poż. przy świadczeniu usług odpowiedzialność ponosi Wykonawca. Wykonawca odpowiada bezpośrednio przed organami nadzorująco - kontrolnymi za utrzymanie reżimu sanitarnego w zakresie świadczonej usługi żywienia zbiorowego. Wykonawca winien posiadać uprawnienia do prowadzenia usług żywienia zbiorowego(dietetyk).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie wymaga się wpłaty wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pcz.org.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach