Przetargi.pl
szkolenie pn. Kucharz

Powiatowy Urząd Pracy w Olecku ogłasza przetarg

  • Adres: 19-400 Olecko, ul. Armii Krajowej 30
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 0-87 520-30-78 , fax. 0-87 520-27-46
  • Data zamieszczenia: 2010-09-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Olecku
    ul. Armii Krajowej 30 30
    19-400 Olecko, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 0-87 520-30-78, fax. 0-87 520-27-46
    REGON: 51093402100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pup.olecko.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    szkolenie pn. Kucharz
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. Kucharz, realizowanego w ramach projektu Będę samodzielny współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego dla 7-osobowej grupy osób niepełnosprawnych bezrobotnych i poszukujących pracy. 2.Program szkolenia winien być opracowany w oparciu o rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej oraz Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 12 października 1993 r. w sprawie zasad i warunków podnoszenia kwalifikacji zawodowych i wykształcenia ogólnego dorosłych (Dz. U. Nr 103, poz.472 z późn. zm.) i rozporządzenie MPiPS z dnia 2 marca 2007 r. w sprawie szczegółowych warunków prowadzenia przez publiczne służby zatrudnienia usług rynku pracy (Dz.U. Nr 47, poz. 315). 3.Celem szkolenia jest uzyskanie przez uczestników szkolenia wiedzy i umiejętności praktycznych, przygotowujących do pracy w zawodzie kucharza. 4.Program szkolenia powinien obejmować m.in. zagadnienia: a) planowanie produkcji, b) surowce gastronomiczne i obróbka wstępna surowców, c) obsługa maszyn i urządzeń, d) technologia sporządzania potraw, e) ekspedycja wyrobów, f) podstawy bezpieczeństwa i higieny pracy. 5.Wykonawca zobowiązany będzie do przeprowadzenia szkolenia w wymiarze 140 godzin zegarowych (łącznie z egzaminem), obejmujących 35 godz. zajęć teoretycznych i 105 godz. zajęć praktycznych. Godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne, liczące 45 minut oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut. Długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny. 6.Szkolenie powinno być realizowane według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 20 godzin zegarowych w tygodniu. Zajęcia powinny odbywać się 4 razy w tygodniu, w okresie od poniedziałku do piątku. Liczba godzin szkolenia nie może przekroczyć 6 godzin zegarowych dziennie. Zajęcia teoretyczne winne być przeprowadzone w godzinach od 900 do 1700. 7.Zamawiający wymaga, aby dzień 29.10.2010 r. był dniem wolnym od zajęć. 8.Miejsce realizacji szkolenia: szkolenie należy przeprowadzić w granicach administracyjnych miasta Olecko. 9.Lokal, w którym będą przeprowadzane zajęcia teoretyczne powinien być przestronny, posiadać pomieszczenia sanitarne i socjalne, gwarantujący naukę w warunkach wymaganych w przepisach bezpieczeństwa i higieny pracy, a jego wyposażenie i pomoce dydaktyczne dostosowane do prowadzenia szkolenia będącego przedmiotem zamówienia. 10.Zajęcia praktyczne winne zostać przeprowadzone w zakładach gastronomicznych typu: restauracje, stołówki, bary. Dopuszcza się realizację zajęć praktycznych z podziałem na dwie grupy szkoleniowe i w godzinach popołudniowych, nie później niż do godziny 1800. W trakcie odbywania zajęć praktycznych, Wykonawca zapewni uczestnikom szkolenia dostęp pomieszczenia sanitarnego i socjalnego. 11.Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia w trakcie trwania szkolenia warunków zgodnych z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy oraz przeciwpożarowymi. 12.Wykonawca przed rozpoczęciem zajęć na szkoleniu, skieruje uczestników szkolenia do wykonania badań lekarskich mających na celu stwierdzenie zdolności do uczestnictwa w szkoleniu oraz badań do celów sanitarno-epidemiologicznych (książeczka zdrowia). 13.Wykonawca ubezpieczy osoby skierowane od następstw nieszczęśliwych wypadków powstałych w związku ze szkoleniem oraz w drodze do miejsca szkolenia i z powrotem. 14.Wykonawca zapewni niezbędne materiały szkoleniowe i dydaktyczne dla każdego uczestnika szkolenia, adekwatne do treści szkolenia, umożliwiające prawidłowe przygotowanie się do egzaminu końcowego tj. co najmniej jeden podręcznik lub skrypt związany z tematyką szkolenia, notatnik formatu A4 zawierający co najmniej 50 kartek, 1 długopis, 1 zakreślacz, 1 teczka, segregator formatu A4, prezentacje i konspekty z przeprowadzonych wykładów w formie papierowej, a do realizacji zajęć praktycznych odzież i obuwie ochronne (fartuch, czepek, rękawiczki, obuwie ochronne). 15.Materiały szkoleniowe, dydaktyczne, odzież i obuwie ochronne powinny być przekazane każdemu uczestnikowi szkolenia za pokwitowaniem na początku szkolenia i będą stanowiły po zakończeniu szkolenia własność uczestnika szkolenia. 16.Wykonawca zobowiązany jest do stosowania logowania materiałów szkoleniowych przeznaczonych do realizacji szkolenia teoretycznego, wydanych dokumentów oraz oznakowania sal wykładowych logotypami Europejskiego Funduszu Społecznego i Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki wraz z informacją o współfinansowaniu szkolenia ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego a także wizualizacją projektu w ramach, którego realizowane jest szkolenie. 17.Wykonawca po zrealizowaniu planu nauczania, zorganizuje egzamin sprawdzający. 18.Po ukończonym szkoleniu wykonawca wyda uczestnikom szkolenia: a)zaświadczenie o ukończeniu szkolenia Kucharz wg wzoru określonego w Rozporządzeniu Ministra Edukacji i Nauki z dnia 03.02.2006 r. (Dz. U. z 2006 r. Nr 31, poz. 216) w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy i umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych; b)certyfikat lub zaświadczenie o ukończeniu szkolenia Kucharz z wizualizacją projektu Będę samodzielny
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Posiadanie przez Wykonawcę Certyfikatu jakości usług
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup.olecko.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach