Przetargi.pl
Szkolenie nt.: Kodeks pracy w pracy pośrednika pracy, doradcy zawodowego i lidera klubu pracy

Powiatowy Urząd Pracy w Dąbrowie Górniczej ogłasza przetarg

  • Adres: 41-300 Dąbrowa Górnicza, ul. Sobieskiego 12
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 262-37-39 , fax. 0-32 262-69-51
  • Data zamieszczenia: 2011-09-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Dąbrowie Górniczej
    ul. Sobieskiego 12 12
    41-300 Dąbrowa Górnicza, woj. śląskie
    tel. 0-32 262-37-39, fax. 0-32 262-69-51
    REGON: 27675467600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pup-dg.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Szkolenie nt.: Kodeks pracy w pracy pośrednika pracy, doradcy zawodowego i lidera klubu pracy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przeprowadzenia zamkniętego szkolenia dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy w Dąbrowie Górniczej w terminie od 21.10.2011 r. do 22.10.2011 r. nt: Kodeks pracy w pracy pośrednika pracy, doradcy zawodowego i lidera klubu pracy- 12 godzin, szkolenie powinno być przeprowadzone w formie wykładu teoretycznego popartego analizą przypadku (case study) oraz dyskusji. 2. Szkolenie musi być prowadzone przez trenera posiadającego odpowiednią wiedzę i doświadczenie w przeprowadzaniu szkoleń z zakresu kodeksu pracy. 3. Zamawiający planuje przeszkolić w ww. zakresie 20 pracowników. 4. Szkolenie obejmować ma 12 godzin zegarowych. Godzina zegarowa szkolenia liczy 45 minut zajęć i 15 minut przerwy, przy czym długość przerwy może być ustalana elastycznie. 5. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zaproponował szczegółowy program, który ma uwzględnić następujący podstawowy zakres merytoryczny: a) prawa i obowiązki pracowników i pracodawców; b) zawarcie umowy o pracę: rodzaje umów, okres ich zawierania; c) rozwiązywanie umów oraz wygaśnięcie umowy o pracę; c) świadectwo pracy - zakres informacji; d) spory o roszczenia ze stosunku pracy w praktyce; e) uprawnienia pracowników związane z rodzicielstwem; f) świadczenia przysługujące w okresie czasowej niezdolności do pracy; g) zmiany w kodeksie pracy w 2011. Powyższy zakres tematów stanowi katalog otwarty, który Wykonawca powinien uszczegółowić w zaproponowanym programie szkolenia, mając na uwadze cel szkolenia oraz jego przydatność w pracy pracowników na stanowisku pośrednika pracy, doradcy zawodowego i lidera klubu pracy. 6. Szkolenie musi być przeprowadzone na terenie górskim, odległość z Powiatowego Urzędu Pracy w Dąbrowie Górniczej do miejsca szkolenia nie może przekroczyć 120 km. 7. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić zakwaterowanie w hotelu co najmniej trzygwiazdkowym, w pokojach 2-3 osobowych z pełnym węzłem sanitarnym dla 20 uczestników szkolenia oraz dodatkowo jednej osobie z ramienia Zamawiającego. 8. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom szkolenia oraz osobie z ramienia Zamawiającego transport z siedziby Zamawiającego do miejsca szkolenia i z powrotem. 9. Szczegóły dotyczące zasad transportu np. godziny wyjazdu zostaną pisemnie ustalone przez Zamawiającego z ostatecznie wybranym Wykonawcą. 10. Wymagania stawiane Wykonawcy: 1) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom szkolenia w trakcie trwania szkolenia warunki pracy zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy, 2) Szkolenie powinno odbywać się w sali, o wielkości dostosowanej do liczby uczestników szkolenia, wyposażonej w: a) miejsca siedzące oraz stoliki dla 20 uczestników oraz jedno miejsce siedzące dla osoby monitorującej szkolenie z ramienia Zamawiającego lub instytucji kontrolującej, b) dostęp do światła dziennego z możliwością zaciemnienia i zapewnienia oświetlenia sztucznego, klimatyzację, c) projektor multimedialny, ekran, tablicę typu Flipchart, d) zaplecze sanitarne. 11. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom konieczne materiały szkoleniowe - w formie papierowej - zbindowane oraz w formie elektronicznej na nośniku typu pendrive - zgodne z tematyką szkolenia, notatnik, długopis, ołówek oraz zakreślacz. Materiały szkoleniowe powinny być przekazywane uczestnikom szkolenia na początku szkolenia. Na materiałach szkoleniowych muszą znaleźć się informacje o współfinansowaniu szkolenia przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Zamawiający udostępni Wykonawcy w wersji elektronicznej wymagane logotypy. Wykonawca zobowiązuje się przekazać jeden komplet materiałów dydaktycznych Zamawiającemu najpóźniej w dniu rozpoczęcia szkolenia. 12. Zamawiający wymaga od Wykonawcy zapewnienia odpowiedniej obsługi technicznej szkolenia poprzez wyznaczenie osoby odpowiedzialnej (osoba ta nie może być jednocześnie trenerem) między innymi za: - otwarcie sali przynajmniej na 20 minut przed szkoleniem, - wietrzenie sali, - poczęstunek, napoje, - rozwieszenie i stałe monitorowanie wizualizacji projektu oraz odpowiednich informacji o umiejscowieniu sali szkoleniowej i współfinansowaniu poprzez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, - wykonywanie dokumentacji fotograficznej poczęstunku, rozmieszczenie wizualizacji sali szkoleniowej, - zaopatrzenie toalet w odpowiednie środki higieniczne (papier toaletowy, mydło, ręczniki, - uruchomienie sprzętu technicznego przed szkoleniem. 13. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić: 1) w trakcie zajęć szkoleniowych zimne napoje tj. soki i wodę mineralną, 2) w trakcie przerw kawowych kawę i herbatę, 3 rodzaje ciastek, serwis gastronomiczny (zastawa, przygotowanie i sprzątanie), 3) w drugim dniu szkolenia śniadanie w formie bufetu obejmującego m.in.: dania ciepłe (jajecznica, bekon, kiełbaski) świeże pieczywo, sałatki, zakąski zimne, deska serów, owoce świeże, sok pomarańczowy i jabłkowy, wodę mineralną gazowaną i niegazowaną, kawę, herbatę, serwis gastronomiczny (przygotowanie, obsługa kelnerska, nakrycie stołów/obrusy, zastawa oraz przygotowanie i sprzątanie), 4) w pierwszym i drugim dniu szkolenia obiady w formie bufetu obejmującego: dania ciepłe (rybne, mięsne i warzywne), sałatki, zakąski zimne, desery (wyroby cukiernicze, owoce), sok pomarańczowy i jabłkowy, wodę mineralną gazowaną i niegazowaną, a także stoliki koktajlowe i serwis gastronomiczny (przygotowanie, obsługa kelnerska, nakrycie stołów/obrusy, zastawa oraz przygotowanie i sprzątanie), 5) w pierwszym i drugim dniu szkolenia kolacje w formie bufetu obejmującego m.in.: dania ciepłe (jajka, jajecznica, kiełbaski, bekon, wyroby mięsne i warzywa z grilla) świeże pieczywo, sałatki, zakąski zimne, owoce, herbata, kawa, sok pomarańczowy i jabłkowy, wodę mineralną gazowaną i niegazowaną, a także stoliki koktajlowe i serwis gastronomiczny (przygotowanie, obsługa kelnerska, nakrycie stołów/obrusy, zastawa oraz przygotowanie i sprzątanie). 14. Wykonawca zobowiązany jest wystawić każdemu uczestnikowi szkolenia po pozytywnym zakończeniu zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, według wzoru MEN oraz certyfikaty uczestnictwa oznaczone zgodnie z wymogami wytycznych o promocji w Programie Operacyjnym Kapitał Ludzki, z przedmiotowym opisem ukończonego szkolenia. Zaświadczenie zostanie wydrukowane przez Wykonawcę (na białym papierze, format A4, +/- 200g/m2, połyskującym, drukiem kolorowym). Na zaświadczeniu muszą znaleźć się informacje o współfinansowaniu szkolenia przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Zamawiający udostępni Wykonawcy w wersji elektronicznej wymagane logotypy wraz z informacją o współfinansowaniu w pełnym brzmieniu, 15. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia dokumentacji przebiegu szkolenia stanowiącej: dziennik zajęć edukacyjnych, zawierający listę obecności uwzględniającą podpisy uczestników szkolenia, wymiar godzin i tematy zajęć edukacyjnych, rejestr wydanych dokumentów potwierdzających ukończenie szkolenia, rejestr potwierdzający odbiór materiałów szkoleniowych oraz cateringu. 16. Wykonawca zobowiązany będzie do wskazania numeru telefonu, pod którym będzie możliwy kontakt z Wykonawcą w godzinach od 7:30 do 18.00. 17. Wykonawca przedstawi do akceptacji Zamawiającemu, w terminie 3 dni roboczych po podpisaniu umowy szczegółowy harmonogram zajęć dostosowanych do zakresu tematycznego szkolenia. 18. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów ubezpieczenia uczestników szkolenia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.pup-dg.pl/zamowienia
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach