Przetargi.pl
Szkolenie - pomoc kuchenna

Powiatowy Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 63-200 Jarocin, ul. gen. Hallera 8
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-62 747-35-79 , fax. 0-62 747-73-88
  • Data zamieszczenia: 2010-07-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy
    ul. gen. Hallera 8 8
    63-200 Jarocin, woj. wielkopolskie
    tel. 0-62 747-35-79, fax. 0-62 747-73-88
    REGON: 25005725900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pup.jarocin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Szkolenie - pomoc kuchenna
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia: Pomoc kuchenna Ilość osób - 10 osób Wymagana ilość godzin przypadających na jednego uczestnika szkolenia: ogółem minimum 130 godz. lekcyjnych w części teoretycznej i praktycznej (zakładając że jedna godzina teoretyczna to 45 min., a jedna godzina praktyczna to 60 min.) dla każdego uczestnika szkolenia w tym: - minimum 50 godz. teorii - minimum 80 godz. praktyki Miejsce szkolenia - teren miasta Jarocina, lub poza terenem Jarocina wtedy Wykonawca zobowiązuje się dowozić i odwozić uczestników szkolenia własnym bądź wynajętym środkiem transportu. Szkolenie to ma przygotować słuchaczy do pracy na stanowisku pomoc kuchenna. Zakres tematyczny szkolenia: przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnej, zabezpieczenie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych przed zepsuciem, prowadzenie obróbki wstępnej surowców (ręcznej, mechanicznej i technicznej), przestrzeganie higieny osobistej i higieny pracy, utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy a także porządkowanie pomieszczeń produkcyjnych po zakończeniu pracy, wykonywanie pod nadzorem kucharza różnymi technikami i metodami zgodnie z normami surowcowymi asortymentów różnych potraw, posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów, wykonywanie bieżącej konserwacji maszyn i urządzeń kuchennych, wykończenie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych pod ścisłym nadzorem kucharza, przestrzeganie przepisów sanitarnych, bhp i ppoż. obowiązujących w zakładach zbiorowego żywienia, warsztaty praktyczne. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia do 3 osób do momentu rozpoczęcia szkolenia. Część teoretyczna i praktyczna szkolenia powinna być przeprowadzona zgodnie z wytycznymi i obowiązującymi przepisami. Wykonawca musi zapewnić odzież ochronną dla każdego uczestnika szkolenia w trakcie odbywania zajęć praktycznych. Zajęcia muszą odbywać się tylko od poniedziałku do piątku w dni robocze. Plan nauczania musi obejmować przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu. Dzienny czas trwania zajęć nie może być dłuższy niż 8 godzin zegarowych i zajęcia nie mogą się rozpoczynać wcześniej niż o godz. 9:00 i mogą trwać maksymalnie do godz. 17:00. W trakcie trwania zajęć po każdych 2 godzinach zajęć musi nastąpić 10 minutowa przerwa (przerwy należy uwzględnić i wykazać w harmonogramie szkolenia). Wykonawca musi zapewnić wszystkie niezbędne materiały szkoleniowe do przeprowadzenia zajęć teoretycznych i praktycznych. Wykonawca musi sprawować nadzór nad frekwencją uczestników szkolenia i prowadzić dziennik zajęć oraz rejestr wydanych zaświadczeń lub innych dokumentów potwierdzających ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji. Sposób prowadzenia zajęć musi uwzględniać zróżnicowany poziom uczestników szkolenia. Wykonawca przedmiot zamówienia wykona sam bez udziału podwykonawców w części merytorycznej szkolenia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ilość godzin szkolenia praktycznego
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup.jarocin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach