Przetargi.pl
Świadczenie usługi gastronomicznej dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni oraz uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku

Gmina Lubochnia ogłasza przetarg

  • Adres: 97-217 Lubochnia, ul. Tomaszowska 9
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 044 7103510 , fax. 044 7103022
  • Data zamieszczenia: 2015-07-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Lubochnia
    ul. Tomaszowska 9 9
    97-217 Lubochnia, woj. łódzkie
    tel. 044 7103510, fax. 044 7103022
    REGON: 59064814900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lubochnia.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi gastronomicznej dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni oraz uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni oraz uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku. Przedmiotowa usługa obejmuje: przygotowanie dzienne posiłku (tj. śniadanie, zupa, II danie) dla ok. 25 uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni. przygotowanie dzienne posiłku (tj. na przemian zupa z dodatkiem i II danie) dla ok. 100 uczniów Szkoły Podstawowej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego oraz Gimnazjum w Lubochni. przygotowanie dzienne i dostarczanie posiłku (tj. na przemian zupa z dodatkiem i II danie) dla ok. 20 uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku. Posiłki będą przygotowywane w pomieszczeniach (kuchni) znajdujących się w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Lubochni. Sporządzone posiłki dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni będą wydawane w stołówce Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni natomiast posiłki dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku będą dostarczane w termosach a podawane w naczyniach znajdujących się w zasobach Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku. Charakterystyka posiłków: posiłek dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni: śniadanie - pieczywo 100g; masło 20g; wędlina 30g; owoce 100g; mleko, herbata, kakao 200ml; zupa mleczna 300ml; zupa - pojemność 300ml; II danie - ziemniaki, ryż, kasza, makaron 150g; mięso, kotlet, ryba 100g; surówka 100g; kompot (bez ograniczeń). posiłek dla uczniów Szkoły Podstawowej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni oraz uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku. Posiłek jednodaniowy przygotowywany będzie przemiennie: jeden dzień: zupa 400ml; wkładka mięsna 50g; pieczywo (bez ograniczeń); drugi dzień: II danie: ziemniaki, ryż, kasza, makaron 150g; mięso, kotlet, ryba 100g; surówka 100g; kompot (bez ograniczeń). W jednym tygodniu: 3 zupy i 2 II dania i w następnym tygodniu: 2 zupy i 3 II dania. 1.Posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne zgodne z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 2.Posiłki powinny charakteryzować wysoką jakość, przyrządzane ze świeżych produktów posiadających aktualne terminy ważności. 3.Posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, nie można używać produktów typu instant oraz gotowych produktów, np. klopsy, gołąbki itp. 4.Wykonawca jest zobowiązany do sporządzania menu obejmującego okres dwóch tygodni roboczych oraz dostarczania go do dyrektorów szkół i zamawiającego najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem jego realizacji. 5.Wykonawca w okresie wykonywania umowy będzie przygotowywał obiady zgodnie z jadłospisem wcześniej sporządzanym i składanym dyrektorom szkół oraz zamawiającemu. 6.Kompoty powinny być sporządzane z owoców świeżych, mrożonek lub suszu owocowego. Nie dopuszcza się przygotowywania kompotu z syropu lub koncentratu. 7.W przypadku zastrzeżeń, co do jakości posiłków Zamawiający może poddać je badaniu laboratoryjnemu. W razie potwierdzenia w laboratorium nieprawidłowości Wykonawca będzie obciążony kosztami takiego badania. Jeżeli takie badania zostaną zlecone a nieprawidłowości nie będą potwierdzone wówczas koszty ponosi Zamawiający. 8.Dożywianie dzieci odbywać się będzie pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku, przez cały rok szkolny z wyłączeniem wakacji, dni świątecznych i dni wolnych od zajęć lekcyjnych. Jeżeli uczniowie będą uczęszczać do szkół w inny dzień np. odpracowywać zajęcia w szkole, objęci będą dożywianiem, lecz fakt ten zostanie zgłoszony z 4-dniowym wyprzedzeniem Wykonawcy. 9.Posiłki dostarczane do Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku mają być dostarczane transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w specjalistycznych termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej jakości i temperatury przy ich spożyciu. Pojemniki i termosy powinny być szczelnie zamykane, tak, aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu. 10.Podana wyżej ilość posiłków jest ilością szacunkową. Rzeczywista ilość zakupionych posiłków uzależniona będzie od bieżących potrzeb zamawiającego. Zamawiający zastrzega możliwość mniejszej lub większej ilości posiłków w zależności od jego bieżących potrzeb. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji świadczenia usługi w mniejszym zakresie co do ilości uczniów, natomiast w przypadku zwiększenia liczby uczniów objętych dożywianiem jest zobowiązany do zapewnienia również im posiłków w ramach powyższej usługi zgodnie z aneksem do umowy. 11.Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie, co miesiąc, na podstawie faktycznie przygotowanych, wydanych i dostarczonych posiłków. 12.Wykonawca ma obowiązek wydzierżawienia segmentu żywieniowego w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Lubochni. Warunki dzierżawy zostały określone w załączniku nr 6 do SIWZ. 13.Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania i wydawania obiadów dla uczniów nie objętych dożywianiem ze środków Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni, a zgłaszających chęć odpłatnego korzystania z obiadów w cenie i na warunkach ustalonych w wyniku niniejszego przetargu. Rozliczenia finansowe związane z odpłatnym korzystaniem z posiłków będą prowadzone bezpośrednio między Wykonawcą i osobami korzystającymi z posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lubochnia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach