Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Działdowie ogłasza przetarg
- Adres: 13-200 Działdowo, ul. Władysława Jagiełły
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 23 697 21 78 , fax. 23 697 09 81
- Data zamieszczenia: 2019-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Działdowie
ul. Władysława Jagiełły 30
13-200 Działdowo, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 23 697 21 78, fax. 23 697 09 81
REGON: 27104090000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dzialdowo-mops.bip.net.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków w szkołach na terenie Miasta Działdowo wraz z przygotowaniem, dostarczaniem i wydawaniem - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków w szkołachna terenie Miasta Działdowowraz z przygotowaniem, dostarczaniem iwydawaniem, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r., poz. 1252 ze zm.), ustawy z dnia 14 marca 1985r. Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( Dz.U. z 2019r., poz.59ze zm.), Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007r. Nr 80, poz. 545 ze zm.),Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016r.,poz.1154)oraz niniejszej specyfikacji. Wykonawca ma obowiązek precyzyjnego informowania o składzie potraw oraz alergenach w nich zawartych zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. 2.W okresie od stycznia do grudnia 2020 roku planowana ilość uczniów korzystających z obiadów to ogółem ok. 101 uczniów: Zadanie I –Szkoła Podstawowa Nr 1 – ok.22 uczniów Zadanie II - Szkoła Podstawowa Nr 2 – ok. 13 uczniów Zadanie III –Szkoła Podstawowa Nr 3 – ok.57 uczniów Zadanie IV –Szkoła Podstawowa Nr 4 – ok.9 uczniów Ilość osób korzystających z posiłków może zmienić się w trakcie obowiązywania umowy. 3.Posiłki będą dostarczane przez wykonawcę w okresie dni nauki szkolnej od stycznia do grudnia. Ponadto posiłki będą też wydawane w okresie ferii zimowych i wakacji. Ogółem ok.209 dni. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek zostanie spełniony, jeśli Wykonawca przedłoży: a) aktualny dokument Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności b) aktualne postanowienie Państwowej Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeni do użytkowania pojazdu, którym dowożone będą posiłki (jeżeli dotyczy)
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Usługa przygotowania, dostarczania i podawania posiłków - na bieżące potrzeby jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego” (na rzecz ZS im. M. Rataja w Reszlu, PCE w Kętrzynie i PDD w Kętrzynie)
Dodano: 2024-03-05 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych na terenie miasta i gminy Węgorzewo w dniach nauki szkolnej w okresie od 01.01.2024 r. do 31.12.2025 r.
Dodano: 2023-12-19 - Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci - gorące posiłki dla uczniów Szkoły Podstawowej w Rybnie z wydawaniem, dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców.
Dodano: 2023-12-11 - „Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w Zespole Placówek Oświatowych nr 1,2,i,4 w Działdowie’’
Dodano: 2023-12-06 - Wytwarzanie, i wydawanie osobom uprawnionym posiłku w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Wydminach w roku szkolnym 2022/2023
Dodano: 2022-09-23 - Przygotowanie, wydawanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół z terenu gminy Nowe Miasto Lubawskie na rok szkolny 2022/2023
Dodano: 2022-08-20 - „Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci - gorące posiłki dla uczniów szkół podstawowych z terenu Gminy Działdowo z dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców”
Dodano: 2022-08-19 - "Usługa cateringu - przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół w Barczewie"
Dodano: 2022-03-31 - Usługa cateringu - przygotowanie i dowóz posiłków do Oddziału Przedszkolnego przy Zespole Szkół w Barczewie
Dodano: 2022-03-03 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Rybno.
Dodano: 2021-02-03