Przetargi.pl
„Usługa przygotowania, dostarczania i podawania posiłków - na bieżące potrzeby jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego” (na rzecz ZS im. M. Rataja w Reszlu, PCE w Kętrzynie i PDD w Kętrzynie)

CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH POWIATU KĘTRZYŃSKIEGO ogłasza przetarg

  • Adres: 11-400 Kętrzyn, ul. Pocztowa 13
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-03-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH POWIATU KĘTRZYŃSKIEGO
    ul. Pocztowa 13
    11-400 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie
    REGON: 362053243
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cuw.starostwo.ketrzyn.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Usługa przygotowania, dostarczania i podawania posiłków - na bieżące potrzeby jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego” (na rzecz ZS im. M. Rataja w Reszlu, PCE w Kętrzynie i PDD w Kętrzynie)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia to świadczenie usług, niezależnie dla każdej z jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego, w okresie od 02.09.2024r. do 31.08.2025r., polegających na przygotowaniu, dostarczeniu oraz wydaniu posiłków uczniom i podopiecznym korzystającym z żywienia:1) ZADANIE I - przygotowanie oraz wydanie posiłków w Zespole Szkół im. Macieja Rataja w Reszlu, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem przerw wakacyjnych i świątecznych oraz dni ustawowo wolnych od nauki tj. szacunkowo:- ok. 184 dni żywieniowe w okresie od 02.09.2024r. do 30.06.2025r., czyli szacunkowo: 17.480 śniadań, 17.480 obiadów, 14.535 kolacji, RAZEM: 49.495 posiłków.…2. Wykonawcy … dostarczają oraz wydają posiłki korzystając z opakowań i naczyń będących w dyspozycji Wykonawcy.3. Wykonawcy zobowiązani będą do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp. 4. Wykonawca celem realizacji zamówienia zobowiązany jest do zorganizowania we własnym zakresie i na własny koszt oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami: kuchni (z zastrzeżeniem opisanym w pkt 5), niezbędnych środków transportu, urządzeń, narzędzi i wyposażenia oraz zorganizowania i trzymania punktów przyjęcia oraz wydawania posiłków u poszczególnych Odbiorców usług.5. Wymogi dotyczące organizacji kuchni do realizacji przedmiotu zamówienia:1) w ZADANIU I posiłki BEZWZGLĘDNIE mają być przygotowywane w kuchni znajdującej się w obiektach Odbiorcy w usług wskazanych w ust. 1 pkt 1; UWAGA: zaznacza się, że dzierżawa pomieszczeń nie jest przedmiotem niniejszego postępowania; ..- niniejsze żądania wynikają z charakteru usługi i konieczności przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków świeżych, o określonej temperaturze, w należytym standardzie i o wymaganej jakości celem spełnienia warunków art. 17 ust. 1 i art. 204 ust. 1 Pzp. (doświadczenie wykazywane przez Wykonawcę w związku z warunkami udziału w postępowaniu określonymi w rozdz. XIX może wynikać z wykorzystywania kuchni w innej lokalizacji niż ta organizowana na potrzeby przedmiotowego zamówienia). 6. Przedmiot zamówienia zawarty jest w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym odpowiednio zał. nr 10a do SWZ , informacja o pomieszczeniach podlegających dzierżawie w zał. nr 11 do SWZ a warunki realizacji zamówienia zostały opisane w projektach umów, stanowiących odpowiednio zał. nr 9a do SWZ.…..8. Szczegółowe informacje w szczególności dotyczące rozliczenia zamówienia zawierają projekty umów, stanowiące odpowiednio zał. nr 9a.Numeracja ustępów zgodna z SWZ, pełny tekst w rozdz. VI SWZ.1. Przedmiot zamówienia to świadczenie usług, niezależnie dla każdej z jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego, w okresie od 02.09.2024r. do 31.08.2025r., polegających na przygotowaniu, dostarczeniu oraz wydaniu posiłków uczniom i podopiecznym korzystającym z żywienia:…2) ZADANIE II - dostarczenie oraz wydanie posiłków w Powiatowym Centrum Edukacyjnym w Kętrzynie, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem przerw wakacyjnych i świątecznych oraz dni ustawowo wolnych od nauki tj. szacunkowo:- ok. 184 dni żywieniowe w okresie od 02.09.2024r. do 30.06.2025r., czyli szacunkowo: 15.640 śniadań, 15.640 obiadów, 15.640 kolacji, RAZEM: 46,920 posiłków,…2. Wykonawcy … dostarczają oraz wydają posiłki korzystając z opakowań i naczyń będących w dyspozycji Wykonawcy.3. Wykonawcy zobowiązani będą do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp. 4. Wykonawca celem realizacji zamówienia zobowiązany jest do zorganizowania we własnym zakresie i na własny koszt oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami: kuchni (z zastrzeżeniem opisanym w pkt 5), niezbędnych środków transportu, urządzeń, narzędzi i wyposażenia oraz zorganizowania i trzymania punktów przyjęcia oraz wydawania posiłków u poszczególnych Odbiorców usług.5. Wymogi dotyczące organizacji kuchni do realizacji przedmiotu zamówienia:..2) w ZADANIU II kuchnia powinna być zorganizowana w odległości nie dalszej niż 25 km od siedziby Odbiorcy usług przy ul. Poznańskiej 21 w Kętrzynie (liczonej po istniejących utwardzonych drogach publicznych); UWAGA: zaproponowanie kuchni w odległości dalszej niż w/w spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia – weryfikacja odległości będzie prowadzona przez zastosowanie strony: https://www.viamichelin.pl/web/Trasy/…- niniejsze żądania wynikają z charakteru usługi i konieczności przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków świeżych, o określonej temperaturze, w należytym standardzie i o wymaganej jakości celem spełnienia warunków art. 17 ust. 1 i art. 204 ust. 1 Pzp. (doświadczenie wykazywane przez Wykonawcę w związku z warunkami udziału w postępowaniu określonymi w rozdz. XIX może wynikać z wykorzystywania kuchni w innej lokalizacji niż ta organizowana na potrzeby przedmiotowego zamówienia). 6. Przedmiot zamówienia zawarty jest w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym odpowiednio zał. nr 10b do SWZ , informacja o pomieszczeniach podlegających dzierżawie w zał. nr 11 do SWZ a warunki realizacji zamówienia zostały opisane w projektach umów, stanowiących odpowiednio zał. nr 9b do SWZ.7. Zamawiający oczekuje, że w przypadku zadania, które będzie realizowane w dzierżawionej kuchni Wykonawcy, którzy dotąd w tych kuchni nie świadczyli usług dokonają wizji lokalnej w terminie uzgodnionym indywidualnie z Odbiorcą usługi. Brak przeprowadzenia wizji nie wyklucza Wykonawcy z postępowania – stanowi jego ryzyko nierozpoznania w pełni warunków realizacji zamówienia w zakresie nie będącym jego bezpośrednim przedmiotem, ale mogącym wpływać koszt, sposób i warunki jego wykonania.Numeracja ustępów zgodna z SWZ, pełny tekst w rozdz. VI SWZ.1. Przedmiot zamówienia to świadczenie usług, niezależnie dla każdej z jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego, w okresie od 02.09.2024r. do 31.08.2025r., polegających na przygotowaniu, dostarczeniu oraz wydaniu posiłków uczniom i podopiecznym korzystającym z żywienia:…3) ZADANIE III - dostarczanie obiadów do Powiatowego Domu Dziecka w Kętrzynie, od poniedziałku do piątku, tj. szacunkowo:- ok. 231 dni żywieniowych w okresie od 02.09.2024r. do 31.08.2025r., czyli szacunkowo: 1.940 obiadów RAZEM: 1.940 posiłków.…2. Wykonawcy … przygotowują, dostarczają oraz wydają posiłki korzystając z opakowań i naczyń będących w dyspozycji Wykonawcy.3. Wykonawcy zobowiązani będą do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp. 4. Wykonawca celem realizacji zamówienia zobowiązany jest do zorganizowania we własnym zakresie i na własny koszt oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami: kuchni (z zastrzeżeniem opisanym w pkt 5), niezbędnych środków transportu, urządzeń, narzędzi i wyposażenia oraz zorganizowania i trzymania punktów przyjęcia oraz wydawania posiłków u poszczególnych Odbiorców usług.5. Wymogi dotyczące organizacji kuchni do realizacji przedmiotu zamówienia:…3) w ZADANIU III kuchnia powinna być zorganizowana w odległości nie dalszej niż 25 km od siedziby Odbiorcy usług przy ul. Klonowej 2B w Kętrzynie (liczonej po istniejących utwardzonych drogach publicznych); UWAGA: zaproponowanie kuchni w odległości dalszej niż w/w spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia – weryfikacja odległości będzie prowadzona przez zastosowanie strony: https://www.viamichelin.pl/web/Trasy/- niniejsze żądania wynikają z charakteru usługi i konieczności przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków świeżych, o określonej temperaturze, w należytym standardzie i o wymaganej jakości celem spełnienia warunków art. 17 ust. 1 i art. 204 ust. 1 Pzp. (doświadczenie wykazywane przez Wykonawcę w związku z warunkami udziału w postępowaniu określonymi w rozdz. XIX może wynikać z wykorzystywania kuchni w innej lokalizacji niż ta organizowana na potrzeby przedmiotowego zamówienia). 6. Przedmiot zamówienia zawarty jest w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym odpowiednio zał. nr 10c do SWZ , informacja o pomieszczeniach podlegających dzierżawie w zał. nr 11 do SWZ a warunki realizacji zamówienia zostały opisane w projektach umów, stanowiących odpowiednio zał. nr 9c do SWZ.…8. Szczegółowe informacje w szczególności dotyczące rozliczenia zamówienia zawierają projekty umów, stanowiące odpowiednio zał. nr 9c do SWZ.Numeracja ustępów zgodna z SWZ, pełny tekst w rozdz. VI SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: ZADANIE I – przygotowanie oraz wydanie posiłków w Zespole Szkół im. Macieja Rataja w Reszlu1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:- ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWEGO WARUNKU W TYM ZAKRESIE,2) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:- ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWEGO WARUNKU W TYM ZAKRESIE,3) Sytuacja ekonomiczna lub finansowa:- ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWEGO WARUNKU W TYM ZAKRESIE,4) Zdolność techniczna lub zawodowa:a) posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia, tj. ZAMAWIAJĄCY ŻĄDA BY WYKONAWCA wykazał, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności gospodarczej jest krótszy w tym okresie wykonywał co najmniej 1 usługę wyżywienia całodziennego, w sposób ciągły przez okres min. 9 m-cy i o wartości min. 200.000 zł.UWAGA:1) Poprzez „jedną usługę...” Zamawiający rozumie umowę (na co najmniej 2 rodzaje posiłków dziennie, w tym śniadanie (lub kolację) i obiad dwudaniowy), wykonaną na rzecz jednego Zamawiającego - nie dopuszcza się sumowania okresów realizacji umów będących wynikiem różnych zamówień celem wykazania spełnienia warunku doświadczenia.2) Wartość wskazana w warunku dotyczy zadania zrealizowanego sposób ciągły przez okres 9 miesięcy; w przypadku okresu dłuższego usługa wykonana przez Wykonawcę musi mieć wartość odpowiednio wyższą – 20.000 zł brutto na każdy kolejny miesiąc wykonania usługi wskazanej przez Wykonawcę na okoliczność spełnienia warunku udziału w postępowaniu.b) posiadanie wykwalifikowanego personelu, tj. ZAMAWIAJĄCY ŻĄDA BY WYKONAWCA wykazał dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, które zostaną skierowane do jego realizacji* tj.:b) posiadanie wykwalifikowanego personelu, tj. ZAMAWIAJĄCY ŻĄDA BY WYKONAWCA wykazał dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, które zostaną skierowane do jego realizacji* tj.:- kucharz - co najmniej 1 osoba, która będzie zatrudniona na etacie, wykonując pracę na stanowisku kucharza, doświadczenie minimum 1 rok pracy w zawodzie kucharza,- pomocnik kucharza - co najmniej 1 osoba, która będzie wykonywać pracę co najmniej jako pomoc kuchenna, przy przygotowywaniu posiłków lub pomocy w kuchni (nie może to być uczeń na praktyce lub stażu).UWAGA:1) Ofertę mogą składać Wykonawcy zatrudniający co najmniej dwie osoby (kucharz i pomocnik kucharza) wyłącznie na potrzeby realizacji jednego zadania będącego przedmiotem postępowania wykonujące czynności przygotowywania posiłków w kuchni dzierżawionej przez wykonawcę od odbiorcy usług (jeśli Wykonawca ubiega się o więcej niż jedno zadanie muszą być wskazane inne dla każdego z zadań: I lub/i II - pod groźbą odrzucenia oferty jako nie spełniającej warunków SWZ).2) Osoba zatrudniona na umowę o pracę (kucharz) to taka, która wykonuje czynności w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy Kodeks pracy. Sposób zatrudnienia na umowę o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, okres wymaganego zatrudnienia, sposób dokumentowania zatrudnienia osób i uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez Wykonawcę w/w wymagania, sankcje z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia oraz projekcie umowy stanowiących załączniki do ogłoszenia. Wymóg zatrudnienia dotyczy również elementów zamówienia powierzonych przez Wykonawcę podwykonawcy i dalszym podwykonawcom.ZADANIE II – dostarczanie oraz wydanie posiłków w Powiatowym Centrum Edukacyjnymw Kętrzynie1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:- ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWEGO WARUNKU W TYM ZAKRESIE,2) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:- ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWEGO WARUNKU W TYM ZAKRESIE,3) Sytuacja ekonomiczna lub finansowa:- ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWEGO WARUNKU W TYM ZAKRESIE,4) Zdolność techniczna lub zawodowa:a) posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia, tj. ZAMAWIAJĄCY ŻĄDA BY WYKONAWCA wykazał, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności gospodarczej jest krótszy w tym okresie wykonywał co najmniej 1 usługę wyżywienia całodziennego, w sposób ciągły przez okres min. 9 m-cy i o wartości min. 200.000 zł.UWAGA:1) Poprzez „jedną usługę...” Zamawiający rozumie umowę (na co najmniej 2 rodzaje posiłków dziennie, w tym śniadanie (lub kolację) i obiad dwudaniowy), wykonaną na rzecz jednego Zamawiającego - nie dopuszcza się sumowania okresów realizacji umów będących wynikiem różnych zamówień celem wykazania spełnienia warunku doświadczenia.2) Wartość wskazana w warunku dotyczy zadania zrealizowanego sposób ciągły przez okres 9 miesięcy; w przypadku okresu dłuższego usługa wykonana przez Wykonawcę musi mieć wartość odpowiednio wyższą – 20.000 zł brutto na każdy kolejny miesiąc wykonania usługi wskazanej przez Wykonawcę na okoliczność spełnienia warunku udziału w postępowaniu.b) posiadanie niezbędnych środków technicznych tj. ZAMAWIAJĄCY ŻĄDA BY WYKONAWCA wykazał dysponowanie zasobami, które zostaną skierowane/użyte do realizacji zamówienia tj.:- min. 1 środek transportowy - - samochód posiadający decyzję lub inne dokumenty Państwowej Inspekcji Sanitarnej zezwalające na przewóz w nim żywnościc) posiadanie wykwalifikowanego personelu, tj. ZAMAWIAJĄCY ŻĄDA BY WYKONAWCA wykazał dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, które zostaną skierowane do jego realizacji* tj.:- kucharz - co najmniej 1 osoba, która będzie zatrudniona na etacie, wykonując pracę na stanowisku kucharza, doświadczenie minimum 1 rok pracy w zawodzie kucharza,- pomocnik kucharza - co najmniej 1 osoba, która będzie wykonywać pracę co najmniej jako pomoc kuchenna, przy przygotowywaniu posiłków lub pomocy w kuchni (nie może to być uczeń na praktyce lub stażu).UWAGA:1) Ofertę mogą składać Wykonawcy zatrudniający co najmniej dwie osoby (kucharz i pomocnik kucharza) wyłącznie na potrzeby realizacji jednego zadania będącego przedmiotem postępowania wykonujące czynności przygotowywania posiłków w kuchni dzierżawionej przez wykonawcę od odbiorcy usług (jeśli Wykonawca ubiega się o więcej niż jedno zadanie muszą być wskazane inne dla każdego z zadań: I lub/i II - pod groźbą odrzucenia oferty jako nie spełniającej warunków SWZ).2) Osoba zatrudniona na umowę o pracę (kucharz) to taka, która wykonuje czynności w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy Kodeks pracy. Sposób zatrudnienia na umowę o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, okres wymaganego zatrudnienia, sposób dokumentowania zatrudnienia osób i uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez Wykonawcę w/w wymagania, sankcje z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia oraz projekcie umowy stanowiących załączniki do ogłoszenia. Wymóg zatrudnienia dotyczy również elementów zamówienia powierzonych przez Wykonawcę podwykonawcy i dalszym podwykonawcom.ZADANIE III – dostarczanie posiłków do Powiatowego Domu Dziecka w Kętrzynie1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:- ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWEGO WARUNKU W TYM ZAKRESIE,2) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:- ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWEGO WARUNKU W TYM ZAKRESIE,3) Sytuacja ekonomiczna lub finansowa:- ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWEGO WARUNKU W TYM ZAKRESIE,4) Zdolność techniczna lub zawodowa:a) posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia, tj. ZAMAWIAJĄCY ŻĄDA BY WYKONAWCA wykazał, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności gospodarczej jest krótszy w tym okresie wykonywał co najmniej 1 usługę wyżywienia, w sposób ciągły przez okres min. 9 m-cy i o wartości min. 40.000 zł.UWAGA:1) Poprzez „jedną usługę...” Zamawiający rozumie umowę (na co najmniej obiady dwudaniowe), wykonaną na rzecz jednego Zamawiającego - nie dopuszcza się sumowania okresów realizacji umów będących wynikiem różnych zamówień celem wykazania spełnienia warunku doświadczenia.2) Wartość wskazana w warunku dotyczy zadania zrealizowanego sposób ciągły przez okres 9 miesięcy; w przypadku okresu dłuższego usługa wykonana przez Wykonawcę musi mieć wartość odpowiednio wyższą – 4.000 zł brutto na każdy kolejny miesiąc wykonania usługi wskazanej przez Wykonawcę na okoliczność spełnienia warunku udziału w postępowaniu.b) posiadanie niezbędnych środków technicznych tj. ZAMAWIAJĄCY ŻĄDA BY WYKONAWCA wykazał dysponowanie zasobami, które zostaną skierowane/użyte do realizacji zamówienia tj.:- min. 1 środek transportowy - - samochód posiadający decyzję lub inne dokumenty Państwowej Inspekcji Sanitarnej zezwalające na przewóz w nim żywności3. Wyżej wymieniony, odpowiednio do Zadania, warunek udziału w postępowaniu dotyczący:1) kwalifikacji zawodowych personelu lub wiedzy i doświadczenia musi być spełniony przez:a) przez Wykonawcę samodzielniea w przypadku podmiotów występujących wspólnie, samodzielnie przez minimum jednego z Wykonawców wy¬stępujących wspólnie - z zastrzeżeniem: „w odniesieniu do kwalifikacji zawodowych personelu lub doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają usługę, do realizacji której te zdolności są wymagane”. Celem potwierdzenia Wykonawcy składający ofertę wspólnie są zobowiązani do oferty dołączyć oświadczenie na podstawie art. 117 ust. 4 Pzp – zał. nr 3 do SWZ;lubb) przez podmiot udostępniający zasoby.UWAGA:1) Nie jest dopuszczalne łączenie (sumowanie) wymaganego:- doświadczenia w ramach doświadczenia różnych podmiotów wskazan...Numeracja ustępów zgodna z SWZ, pełny tekst w rozdz. XIX SWZ (pominięto w szczególności uwagi ze wzg. na ograniczenie ilości znaków w publikacji)
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-03-13

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach