Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Działdowie ogłasza przetarg
- Adres: 13-200 Działdowo, ul. Władysława Jagiełły
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 23 697 21 78 , fax. 23 697 09 81
- Data zamieszczenia: 2020-12-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Działdowie
ul. Władysława Jagiełły 30
13-200 Działdowo, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 23 697 21 78, fax. 23 697 09 81
REGON: 27104090000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dzialdowo-mops.bip.net.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych na terenie Miasta Działdowo - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych na terenie Miasta Działdowo wraz z przygotowaniem, dostarczaniem do wskazanego miejsca i wydawaniem we wskazanej szkole, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020r., poz. 2021 ze zm.), ustawy z dnia 14 marca 1985r. Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( Dz.U. z 2019r., poz.59ze zm.), Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007r. Nr 80, poz. 545 ze zm.),Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016r.,poz.1154) oraz niniejszej specyfikacji. Wykonawca ma obowiązek precyzyjnego informowania o składzie potraw oraz alergenach w nich zawartych zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. 2.W okresie od stycznia do grudnia 2021 roku planowana ilość uczniów korzystających z obiadów to ogółem ok. 60 uczniów: Szkoła Podstawowa Nr 1 ok. 13 uczniów Szkoła Podstawowa Nr 2 ok. 8 uczniów Szkoła Podstawowa Nr 3 ok. 33 uczniów Szkoła Podstawowa Nr 4 ok. 6 uczniów Ilość osób korzystających z posiłków może zmienić się w trakcie obowiązywania umowy. 3.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dożywianych uczniów w zależności od potrzeb. 4.Posiłki będą dostarczane przez wykonawcę w okresie dni nauki szkolnej od stycznia do grudnia. Ponadto posiłki będą też wydawane w okresie ferii zimowych i wakacji. Ogółem ok.216 dni. 5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia usług w formie dożywiania uczniów w szkołach w razie decyzji organu prowadzącego szkołę, o wprowadzeniu nauki w formie zdalnej bądź decyzji o zamknięciu szkoły. 6. Posiłki do szkół należy dostarczyć w godzinach: Szkoła Podstawowa Nr 1 w godzinach od 11.00 do 12.00 , natomiast Szkoła Podstawowa nr 2, Szkoła Podstawowa nr 3, Szkoła Podstawowa nr 4 w godzinach 11.30 do 13.40. 7.Posiłek ma być dwudaniowy (zupa + drugie danie) i przynajmniej 2 razy w tygodniu winien być to posiłek mięsny a raz w tygodniu ryba. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności oraz podawane zgodne z wykazem wymagań, jakie zostały określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. Posiłki muszą być sporządzone w dniu dostawy i zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 8.Produkcja , przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Posiłki mają być urozmaicone i o odpowiedniej wartości odżywczej dla danej grupy wiekowej. 9.Posiłki do szkół należy dostarczać w ramach kosztów własnych a także zapewnić na własny koszt naczynia i sztućce jednorazowego użytku a w przypadku nauki zdalnej, jeśli zamawiający nie skorzysta z zapisu pkt.5, posiłki winny być wydawane w opakowaniach jednorazowych i odbierane będą przez rodziców. 10.W Szkole Podstawowej nr 1, w Szkole Podstawowej nr 2, oraz w Szkole Podstawowej nr 4 zostały wyznaczone osoby do wydawania posiłków natomiast w Szkole Podstawowej nr 3 to Wykonawca winien zapewnić osobę do ich wydawania. W tym pomieszczeniu powinien zapewnić sprzątanie pomieszczenia wydawki. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek zostanie spełniony, jeśli Wykonawca przedłoży: a) aktualny dokument Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności b) aktualne postanowienie Państwowej Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeni do użytkowania pojazdu, którym dowożone będą posiłki
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Usługa przygotowania, dostarczania i podawania posiłków - na bieżące potrzeby jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego” (na rzecz ZS im. M. Rataja w Reszlu, PCE w Kętrzynie i PDD w Kętrzynie)
Dodano: 2024-03-05 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych na terenie miasta i gminy Węgorzewo w dniach nauki szkolnej w okresie od 01.01.2024 r. do 31.12.2025 r.
Dodano: 2023-12-19 - Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci - gorące posiłki dla uczniów Szkoły Podstawowej w Rybnie z wydawaniem, dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców.
Dodano: 2023-12-11 - „Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w Zespole Placówek Oświatowych nr 1,2,i,4 w Działdowie’’
Dodano: 2023-12-06 - Wytwarzanie, i wydawanie osobom uprawnionym posiłku w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Wydminach w roku szkolnym 2022/2023
Dodano: 2022-09-23 - Przygotowanie, wydawanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół z terenu gminy Nowe Miasto Lubawskie na rok szkolny 2022/2023
Dodano: 2022-08-20 - „Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci - gorące posiłki dla uczniów szkół podstawowych z terenu Gminy Działdowo z dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców”
Dodano: 2022-08-19 - "Usługa cateringu - przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół w Barczewie"
Dodano: 2022-03-31 - Usługa cateringu - przygotowanie i dowóz posiłków do Oddziału Przedszkolnego przy Zespole Szkół w Barczewie
Dodano: 2022-03-03 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Rybno.
Dodano: 2021-02-03