Przetargi.pl
Świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych dla pracowników i policjantów Wydziału Ruchu Drogowego KWP we Wrocławiu, w dwóch okresach zimowych: 2015/2016, 2016/2017

Komenda Wojewódzka Policji we Wrocławiu ogłasza przetarg

  • Adres: 50-040 Wrocław, ul Podwale 31-33
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. (071) 340 38 00 , fax. (071) 782 41 71
  • Data zamieszczenia: 2015-10-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji we Wrocławiu
    ul Podwale 31-33 31-33
    50-040 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. (071) 340 38 00, fax. (071) 782 41 71
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dolnoslaska.policja.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych dla pracowników i policjantów Wydziału Ruchu Drogowego KWP we Wrocławiu, w dwóch okresach zimowych: 2015/2016, 2016/2017
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych dla pracowników i policjantów Wydziału Ruchu Drogowego KWP we Wrocławiu, w dwóch okresach zimowych: 2015/2016, 2016/2017 w ilości 1810 sztuk. 2. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do: a) do sporządzania posiłków profilaktycznych wg receptur Instytutu Żywienia i Żywności o zawartości około 1000 kcal zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 25.05.1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. Nr 60 poz. 279 z dnia 30.05.1996 r. § 2 ust. 1) oraz zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zmianami) oraz aktów wykonawczych, b) wydawania posiłków przez 7 dni w tygodniu, lub co najmniej w dni robocze w godzinach: 07:00-22:00 na podstawie bonów żywnościowych ostemplowanych pieczęcią jednostki Policji oraz datą realizacji bonu (słownie: dzień, miesiąc i rok) z czytelnym podpisem wystawiającego i pobierającego bon. c) Miejsce spożywania posiłków profilaktycznych winno: - znajdować się do 1 000 m w linii prostej od miejsca rozpoczynania i zakończenia służby, tj. obiektów policyjnych przy ul. Połbina 1, - posiadać: salę restauracyjną/stołówkę/pomieszczenie z odpowiednim wyposażaniem (stoły, krzesła z oparciem), które pomieści jednorazowo min. 4 osoby (jednorazowy zasiad - pozwalający na podanie posiłku w jednym czasie), stoły min. 4 - osobowe, dostęp do światła dziennego, - spełniać wszelkie wymogi bezpieczeństwa przewidziane przepisami BHP i PPOŻ oraz SANEPID-u, - wymagania dotyczące stałych miejsc parkingowych: wykonawca winien posiadać lub zapewnić parking dla 2 samochodów policyjnych z możliwością całodobowego, bezpłatnego parkowania, a w szczególności w godzinach wydawania posiłków; parking winien zlokalizowany być przy punkcie żywienia - maksymalnie do 100 m w linii prostej. 3. Szczegółowy opis przedmiotu i realizacji zamówienia zawarty został w istotnych postanowieniach umowy, stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. 4. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia strony zobowiązują się do respektowania wszystkich postanowień opisanych w załączniku nr 5 do SIWZ. 5. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych, wymaga się złożenia oferty obejmującej wykonanie całości przedmiotu zamówienia. 6. Wykonawca winien dysponować stosownym lokalem gastronomicznym (opisanym powyżej) wraz z odpowiednim zapleczem kuchennym/gastronomicznym oraz posiadać uprawnienia do wykonania określonej umową działalności, a pracownicy Wykonawcy wymagane doświadczenie, umiejętności oraz aktualne zaświadczenia do celów sanitarno-epidemiologicznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: urozmaicenie posiłków
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dolnoslaska.policja.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach