Przetargi.pl
Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i podawaniu gorących posiłków dwudaniowych dla Klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdnicy (uczniów Gimnazjum Nr 1 w Świdnicy) w trybie przetargu nieograniczonego nr DŚPS.2300.4.2014

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 58-100 Świdnica, ul. Wałbrzyska 15
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 074 8537139 , fax. 074 8537139
  • Data zamieszczenia: 2014-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Wałbrzyska 15 15
    58-100 Świdnica, woj. dolnośląskie
    tel. 074 8537139, fax. 074 8537139
    REGON: 00581190900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.swidnica.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i podawaniu gorących posiłków dwudaniowych dla Klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdnicy (uczniów Gimnazjum Nr 1 w Świdnicy) w trybie przetargu nieograniczonego nr DŚPS.2300.4.2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowywaniu i podawaniu gorących posiłków dwudaniowych dla uczniów w Gimnazjum Nr 1 przy ul. M. Kozara - Słobódzkiego 21 w Świdnicy, dla przewidywanej średniej dziennej liczby uczniów uprawnionych - 10 osób. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłoszeń roszczeń z tytułu nie zrealizowanych usług lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie wydane posiłki zgodnie z miesięczną ewidencją osób dożywianych będącą podstawą rozliczenia. W szczególnie uzasadnionych przypadkach oraz po uzgodnieniu z dyrektorem Szkoły, Zamawiający może skierować na posiłek w ramach realizacji Zadania osobę dorosłą, która korzysta z pomocy tut. Ośrodka w formie usług opiekuńczych w miejscu zamieszkania, specjalistycznych usług opiekuńczych w miejscu zamieszkania, korzysta z pomocy wolontariusza, posiada niepełnosprawność związaną z narządem ruchu oraz osoba należy do rodziny objętej pomocą asystenta rodziny. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. Wykonawca zapewni gorący posiłek na który składać się będzie zupa, drugie danie, surówka, kompot/sok/napój, osobom uprawnionym zgodnie z wydaną decyzją administracyjną przez dyrektora Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdnicy - Zamawiającego. 2. Gorący posiłek stanowi zupa w ilości 400 gram, drugie danie, surówka, kompot/sok/napój. W przypadku przygotowania drugiego dania, do którego nie podaje się w sposób zwyczajowo przyjęty surówki Wykonawca podaje kompot/sok/napój i owoc. Minimalna wartość kaloryczna każdego posiłku wynosić będzie nie mniej niż 900 kcal. 3. Każdy gorący posiłek dwudaniowy powinien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe i wołowe, drób, ryby, nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (jarzyny, surówki, sałatki, owoce). 4. Co najmniej trzy razy w tygodniu drugie danie powinno być mięsne. 5. Porcje gorącego posiłku dwudaniowego powinny być równe dla wszystkich osób uprawnionych. 6. Gorące posiłki dwudaniowe muszą być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. 7. Gorące posiłki dwudaniowe muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę tj. zupa: minimum + 75o C, drugie danie: minimum + 60oC, potrawy serwowane na zimo minimum + 4o C. 8. Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 9. Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno - epidemiologicznej i innych instytucji kontroli) w zakresie wykonywanej usługi w tym m.in. w zakresie jakości produktów, przygotowania i transportu posiłków w zakresie wymagań higieniczno - sanitarnych. 10. Gorący posiłek dwudaniowy należy planować na 10 dni z wyszczególnieniem kaloryczności posiłków, a jadłospis wywiesić w widocznym miejscu świadczenia usługi. 11. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia 10 - dniowego jadłospisu Zamawiającemu - w terminie najpóźniej do 3 dni roboczych przed rozpoczęciem realizacji 10 - dniowego jadłospisu. 12. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego. 13. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem szkoły, w której wydawane będą posiłki i dyrektorem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Świdnicy - Zamawiającym. 14. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji usługi w okresie zamówienia w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni, o których mowa w ustawie z dnia 18 stycznia 1951 r. o dniach wolnych od pracy (Dz. z 1951 Nr 4, poz. 28 z późn. zm.) oraz możliwością odstąpienia od jej świadczenia w okresie ferii zimowych i wakacji letnich, a także przerw świątecznych (kalendarz roku szkolnego) w celu wykonania remontów, prac naprawczych i konserwacyjnych. Przerwa w świadczeniu usługi w okresie, o którym wyżej mowa, może nastąpić w przypadku wystąpienia innych uzasadnionych przyczyn, po uprzednim pisemnym zawiadomieniu Zamawiającego nie później niż w okresie 30 dni od planowanej przerwy. W okresie od 01.01.2015 r. do 31.12.2015 r. przewiduje się wydawanie posiłków przez ok. 261 dni żywieniowych. 15. Wykonawca zobowiązany jest do wyposażenia w stoliki i krzesła salę konsumpcyjną lub stołówkę oraz zobowiązany jest do utrzymania w czystości ww. pomieszczeń. 16. Wykonawca powinien wydawać gorący posiłek dwudaniowy w pierwszej kolejności uczniom w czasie przerw międzylekcyjnych. 17. Czas wydawania gorącego posiłku dwudaniowego powinien być dostosowany do planu zajęć lekcyjnych uczniów objętych dożywianiem. 18. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania zasady, iż gorący posiłek dwudaniowy powinien być bezpośrednio spożywany przez ucznia na miejscu. Jedynie w uzasadnionych przypadkach potwierdzonych przez lekarza, pedagoga szkolnego, dyrektora szkoły, wychowawcę (choroba dziecka, wydłużony czas zajęć lekcyjnych, inne usprawiedliwione nieobecności), gorący posiłek dwudaniowy może być wydany rodzicowi lub opiekunowi. 19. Cena jednostkowa brutto podana za jeden gorący posiłek dwudaniowy, powinna wynikać ze średniej ceny z 10 dni. W przypadku dostarczania gorących posiłków dwudaniowych do szkoły lub lokalu gastronomicznego należy uwzględnić w kalkulacji naczynia jednorazowego użytku, sztućce jednorazowego użytku, serwetki, podstawowe przyprawy tj. sól, pieprz, koszty dowozu oraz wydania posiłku, a także prace porządkowe. 20. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia ewidencji osób dożywianych w danym miesiącu. 21. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do co miesięcznego przedstawienia rozliczenia wydanych posiłków dla poszczególnych osób uprawnionych w formie elektronicznej tj. w postaci arkusza kalkulacyjnego zapisanego na nośniku elektronicznym typu: pamięć USB - pendrive, płycie CD, DVD itp. nośniku danych. Wykonawca zobowiązany jest wraz z wersją elektroniczną rozliczenia dostarczyć Zamawiającemu ww. rozliczenie tej samej treści w wersji papierowej. 22. Faktury lub rachunki winny być wystawiane w terminie do 14 dni po zakończeniu pełnego miesiąca, za który ma być uiszczona zapłata, na Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Świdnicy, ul Wałbrzyska 15, 58-100 Świdnica ( NIP 884-15-78-380). 23. Termin płatności faktury lub rachunku do 10 dni od daty wpływu faktury lub rachunku wraz z miesięcznym rozliczeniem wydanych posiłków dla poszczególnych osób uprawnionych. Uwaga: 1. Sposób i warunki korzystania z pomieszczeń szkoły i ich wyposażenia Wykonawca ustala we własnym zakresie z Dyrektorem danej jednostki. 2. Sposób przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.swidnica.bip-gov.info.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach