Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowywania i podawania obiadów. TZ/3/10/P-P

Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Okręgu Częstochowskiego Spółka Akcyjna ogłasza przetarg

  • Adres: 42-200 Częstochowa, ul. Jaskrowska 14/44
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 034 37 73 199 , fax. 034 365-15-82
  • Data zamieszczenia: 2010-02-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Okręgu Częstochowskiego Spółka Akcyjna
    ul. Jaskrowska 14/44 14/44
    42-200 Częstochowa, woj. śląskie
    tel. 034 37 73 199, fax. 034 365-15-82
    REGON: 15035470100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pwik.czest.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: spółka prawa handlowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowywania i podawania obiadów. TZ/3/10/P-P
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowywania i podawania obiadów, w ilości szacunkowej 6 500 obiadów, dla wczasowiczów Zakładowego Ośrodka Wczasowego w Jastarni ul. Mickiewicza 166, w okresie 19.05. - 21.09.2010 r. - w 9 turnusach, każdy po 14 dni (Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z ostatnich 14-tu dni). Obiad winien składać się z dwóch dań: I danie + II danie + kompot + w niedzielę deser zgodnie z menu, określonym w jadłospisie stanowiącym załącznik A SIWZ. Miejsce realizacji: Jastarnia ul. Mickiewicza ul. 166. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany podanych ilości w granicach do 30 %. Opis sposobu wykonania przedmiotu zamówienia: 1.usługi objęte zamówieniem winny być wykonywane w obiekcie, stanowiącym własność Zamawiającego, zlokalizowanym na terenie Zakładowego Ośrodka Wczasowego w Jastarni, ul. Mickiewicza 166, 2.Wykonawca zamówienia zobowiązany jest do zawarcia z Zamawiającym umowy najmu lokalu, o którym mowa w pkt 1 na warunkach określonych umową stanowiącą załącznik nr 6 do SIWZ, 3. Zamawiający oddaje budynek stołówki i kuchni (całkowita powierzchnia 118,08 m2) wraz z wyposażeniem do dyspozycji Wykonawcy za kwotę 400 zł netto plus VAT/miesiąc; płatne z góry do 10 każdego miesiąca na podstawie faktury za dany miesiąc, 4.dodatkowo wynajmujący ponosić będzie koszty energii elektrycznej - 350,00 zł netto plus VAT /m-c, udostępnienia wody 250,00 zł netto plus VAT /m-c, odprowadzania ścieków 250,00 zł netto plus VAT /m-c, opłaty zryczałtowane, płatne z góry do 10 każdego miesiąca na podstawie faktury za dany miesiąc, 5.Zamawiający, za dodatkową opłatą, dopuszcza możliwość wynajęcia domku campingowego dla potrzeb obsługi Wykonawcy, 6.budynek kuchni i stołówki wraz z wyposażeniem będzie przekazany Wykonawcy na podstawie spisu zdawczo-odbiorczego sporządzonego przez pracowników Zamawiającego i Wykonawcy, w terminie do dnia 15.05.2010 r., Wykonawca zobowiązany jest zapewnić ewentualne brakujące wyposażenie (spis aktualnego wyposażenia do wglądu u Zamawiającego) 7.opłaty za wynajem kuchni i stołówki oraz koszty energii elektrycznej, wody i ścieków liczone będą od dnia przekazania Wykonawcy budynku kuchni i stołówki, 8.Wykonawca po zakończeniu sezonu wczasowego na podstawie spisu zdawczo-odbiorczego winien przekazać w stanie nie pogorszonym Zamawiającemu budynek kuchni i stołówki wraz z wyposażeniem; w przypadku stwierdzenia jakichkolwiek braków lub uszkodzeń, Wykonawca będzie obciążony kosztami zakupu/ naprawy sprzętu (decyzję podejmuje Zamawiający) wyliczonymi wg obowiązujących cen, 9.w okresie objętym umową Wykonawca odpowiada i ponosi koszty utrzymania czystości oddanego do używania sprzętu i budynków, 10.w czasie trwania umowy Wykonawca ponosi odpowiedzialność przed właściwymi organami Inspekcji Sanitarnej, 11.usługi objęte zamówieniem winny być wykonywane w okresie od dnia 19.05.2010 r. do dnia 21.09.2010r. - w 9 turnusach, każdy po 14 dni, Zamawiający ma prawo skrócić okres świadczenia usług do dnia 07.09.2010 r. przy zachowaniu podanej przez Wykonawcę ceny jednego obiadu, 12.usługi określone w niniejszej SIWZ winny być świadczone wyłącznie dla wczasowiczów przebywających w Zakładowym Ośrodku Wczasowym w Jastarni ul. Mickiewicza 166 dla ilości osób zgłoszonych przez uprawnionych pracowników Zamawiającego, 13.dodatkowo usługi winny być świadczone dla osób dojeżdżających do wczasowiczów przebywających w Zakładowym Ośrodku Wczasowym w Jastarni w trakcie trwania turnusu, które winny wykupić obiady wyłącznie u Gospodarza Ośrodka, który zgłasza, Wykonawcy konieczność przygotowania i podania w danym dniu dodatkowej liczby obiadów, 14.Zamawiający nie dopuszcza świadczenia usług dla osób nie zgłoszonych przez uprawnionych pracowników Zamawiającego, 15.Zamawiający wymaga aby przedmiotowy zakres świadczonych usług obejmował co najmniej: a.codzienne przygotowywanie obiadów ze świeżych produktów w pomieszczeniach do tego przeznaczonych na terenie Zakładowego Ośrodka Wczasowego w Jastarni, b.podawanie obiadów w dwóch turach: pierwsza o godz. 13:30 i druga o godz. 14:15, w następujący sposób: I danie - zupa w wazie na każdy stół, II danie, kompot i deser na indywidualnych nakryciach na stół przez obsługę (brak samoobsługi),wymagane jest, aby surówka podawana była na indywidualnych okryciach; w przypadku małej ilości wczasowiczów w pierwszym i ostatnim turnusie, dopuszcza się możliwość podania obiadów w jednej turze o godz. 13:45, c.przygotowywanie stołów, na których będą podawane obiady tzn. nakrywać wszystkie stoły czystymi jednokolorowymi obrusami, na wszystkich stołach obrusy muszą być tego samego rodzaju i koloru, nie dopuszcza się nakrywania stołów obrusami ceratowymi, d.stawianie na stołach serwetek dostępnych dla wczasowiczów, e.oznaczenie stołów numerami od 1 - 10 dla wczasowiczów korzystających z obiadów w pierwszej turze oraz od 11 - 20 dla wczasowiczów korzystających z obiadów w drugiej turze, 16.Zamawiający ma prawo zamówić pełną porcję obiadu za 100 % ceny netto + VAT określonej w umowie lub 1/2 porcji w przypadku dzieci w wieku od lat 5 - 15 za 50 % w/w ceny, 17.Zamawiający dopuszcza możliwość przygotowywania przez Wykonawcę innych posiłków niż obiad oraz prowadzenia bufetu (drobna sprzedaż art. spożywczych, napojów bezalkoholowych) dla osób objętych przedmiotem zamówienia, 18.rozliczenie za zakupione obiady, następować będzie po zakończeniu każdego turnusu , na podstawie faktury VAT wraz z zestawieniem ilości zamówionych i wydanych posiłków, 19.forma płatności - przelewem w ciągu 14 dni, od otrzymania faktury VAT wraz z zestawieniem ilości zamówionych i wydanych posiłków, na konto Wykonawcy, 20.Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymagań określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami), 21.Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia oświadczenia o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP, 22.Wykonawca winien wykonywać zamówienie zgodnie z przepisami z zakresu ochrony środowiska,
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pwik.czest.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach