Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego oraz Samorządowego Przedszkola w Przedborzu.

Zespół Szkolno-Gimnazjalny ogłasza przetarg

  • Adres: 97-570 Przedbórz, ul. Mostowa 35a
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 781 20 46 , fax. 44 781 20 46
  • Data zamieszczenia: 2014-01-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Gimnazjalny
    ul. Mostowa 35a 35a
    97-570 Przedbórz, woj. łódzkie
    tel. 44 781 20 46, fax. 44 781 20 46
    REGON: 10039814600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: zsgprzedborz.edupage.org
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego oraz Samorządowego Przedszkola w Przedborzu.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie Nr 1: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Przedborzu, ul. Mostowa 35a, 97 - 570 Przedbórz; Zadanie Nr 2: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Samorządowego Przedszkola w Przedborzu, ul. Mostowa 39, 97 - 570 Przedbórz. 1. Dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Przedborzu -Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy, od dnia podpisania umowy do grudnia 2014r. maksymalnie na 50.620 posiłków ( w tym zupa: 30.860, II danie 19.760). 2. Dla Samorządowego Przedszkola w Przedborzu - Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy maksymalnie śniadań 18.900, 21.900 obiadów dwudaniowych (tj. 21.900 razy zupa i 21.900 razy drugie danie), 3.900 podwieczorków. Posiłki winny być dostarczone o ściśle ustalonej porze od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe (wartości odżywcze). Wykonawca w okresie umowy będzie przygotowywał posiłki zgodnie z Dodatkiem nr 8 do SIWZ. Kolejność realizacji jest dowolna, jednakże każdy z wymienionych posiłków powinien być zaproponowany przynajmniej jeden raz w ciągu miesiąca. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu spośród wymienionych potraw w Dodatku nr 8 SIWZ obejmującego okres jednego miesiąca oraz dostarczenia go Zamawiającemu najpóźniej na siedem dni roboczych przed rozpoczęciem kolejnego miesiąca. Zmiany w dostarczonym i zatwierdzonym jadłospisie są dopuszczalne jedynie za zgodą Zamawiającego. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach i innych pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany harmonogramu dostarczania posiłków, a nowy harmonogram dostarczania posiłków jest wiążący dla Wykonawcy po upływie 7 dni od dnia przekazania mu harmonogramu. Zmiana harmonogramu dostarczania posiłków dotyczyć może godzin dystrybucji, a nie częstotliwości. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisach. Jadłospis winien uwzględniać postanowienia punktów 3.1.4.1 do 3.1.4.3. Wykonawca będzie usuwał zgodnie z obowiązującymi przepisami pozostałości jedzenia. Wykonawca ma obowiązek odbierania odpadów pokonsumpcyjnych i ich utylizacji na własny koszt. Mycie i wyparzanie talerzy, sztućców i kubków należy do obowiązków Wykonawcy. Również pojemniki, w których dostarczane będą posiłki myje i dezynfekuje Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie możliwość niewykorzystania w pełni ilości posiłków będących przedmiotem zamówienia. Ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci. Dzienna ilość posiłków ustalana będzie w dni robocze i zamawiana telefonicznie, mailem lub faksem na numer Wykonawcy nie później niż do godziny 10:00 dnia poprzedniego. Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował kuchnią spełniającą wymogi przewidziane w obowiązujących przepisach oraz dopuszczoną do świadczenia usług żywieniowych przez Stację Sanitarno - Epidemiologiczną. Ponadto Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dokonał rozdzielenia posiłku na porcje i wydawania ich na talerzach i innych naczyniach szklanych lub ceramicznych. Zamawiający nie dopuszcza wydawania posiłków na naczyniach jednorazowego użytku. Na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest uzupełnić dostarczane posiłki o tzw. posiłki kuchni mlecznej, maksymalnie dla 50 dzieci dziennie. Wykonawca ma obowiązek zapewnienia dobrej organizacji pracy oraz odpowiednią temperaturę wydawania posiłków. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zsgprzedborz.edupage.org
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach