Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego, Publicznego Zespołu Placówek Oświatowych oraz Samorządowego Przedszkola w Przedborzu

Zespół Szkolno-Gimnazjalny ogłasza przetarg

  • Adres: 97-570 Przedbórz, ul. Mostowa 35a
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 781 20 46 , fax. 44 781 20 46
  • Data zamieszczenia: 2011-07-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Gimnazjalny
    ul. Mostowa 35a 35a
    97-570 Przedbórz, woj. łódzkie
    tel. 44 781 20 46, fax. 44 781 20 46
    REGON: 10039814600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego, Publicznego Zespołu Placówek Oświatowych oraz Samorządowego Przedszkola w Przedborzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1.1. Przedmiot zamówienia obejmuje: Zadanie Nr 1: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Przedborzu, ul. Mostowa 35a, 97 - 570 Przedbórz; Zadanie Nr 2: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Publicznego Zespołu Placówek Oświatowych w Przedborzu, ul. Mostowa 37B, 97 - 570 Przedbórz; Zadanie Nr 3: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Samorządowego Przedszkola w Przedborzu, ul. Mostowa 39, 97 - 570 Przedbórz. 3.1.2. Wymagania Zamawiającego w zakresie żywienia: 1. dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Przedborzu Średnia ilość uczniów planowana do dożywiania w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 330 osób, tj: 1) we wrześniu (od 05.09.2011r.): 1 posiłek dzienne x 330osób x 20 dni ( w tym zupa 12 razy i 8 razy drugie danie przemiennie), 2) w październiku: 1 posiłek dzienne x 330osób x 20 dni ( w tym zupa 12razy i 8 razy drugie danie przemiennie), 3) w listopadzie: 1 posiłek dzienne x 330osób x 19 dni,(w tym zupa 11 razy i 8 razy drugie danie przemiennie) 4) w grudniu: 1 posiłek dzienne x 330osób x 16 dni( w tym zupa 10 razy i 6 razy drugie danie przemiennie), tj. łącznie Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy maksymalnie 24750 obiadów ( w tym zupa 14 850 i drugie danie 9900) 2. dla Publicznego Zespołu Placówek Oświatowych w Przedborzu Średnia ilość osób planowana do dożywiania w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 35 osób w tym 10 osób tylko na obiad, tj: 1) we wrześniu (od 05.09.2011r.): 3 posiłki dzienne x 20 dni w tym; a) śniadanie maksymalnie 35 osób, b) obiad dwudaniowy maksymalnie dla 10 osób, c) kolacja maksymalnie dla 35 osób 2)w październiku: 3 posiłki dzienne x 20 dni w tym; a) śniadanie maksymalnie dla 35 osób, b) obiad maksymalnie dla 10 osób, c) kolacja maksymalnie dla 35 osób , 3)w listopadzie: 3 posiłki dzienne x 19 dni w tym; a) śniadanie maksymalnie dla osób, b) obiad maksymalnie dla 10 osób, c) kolacja maksymalnie dla 35 osób , 4)w grudniu: 3 posiłki dzienne x 16 dni w tym: a) śniadanie maksymalnie dla 35 osób, b) obiad maksymalnie 10 dla osób, c) kolacja maksymalnie 35 dla osób tj. łącznie Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy maksymalnie 2625 śniadań, maksymalnie 750 obiadów dwudaniowych (tj. 750 razy zupa i 750 razy drugie danie), maksymalnie 2625 kolacji. 3. dla Samorządowego Przedszkola w Przedborzu Średnia ilość uczniów planowana do dożywiania w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 120 osób, tj: 1)we wrześniu (od 01.09.2011r.): 3 posiłki dzienne razy 22 dni, w tym: a) śniadanie maksymalnie 80 osób, b) obiad maksymalnie 120 osób, c) podwieczorek maksymalnie 15 osób, 2)w październiku: 3 posiłki dzienne razy 20 dni, w tym a) śniadanie maksymalnie 80 osób, b) obiad maksymalnie 120 osób, c) podwieczorek maksymalnie 15 osób 3)w listopadzie: 3 posiłki dzienne razy 19 dni, w tym: a) śniadanie maksymalnie 80 osób, b) obiad maksymalnie 120 osób, c) podwieczorek maksymalnie 15 osób , 4)w grudniu: 3 posiłki dzienne razy 16 dni w tym: a) śniadanie maksymalnie 80 osób, b) obiad maksymalnie 120 osób, c) podwieczorek maksymalnie 15 osób tj. łącznie Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy maksymalnie 6160 śniadań, maksymalnie 9240 obiadów dwudaniowych (tj. 9240 razy zupa i 9240 razy drugie danie), maksymalnie 1115 podwieczorków. 3.1.3. Posiłki winny być dostarczone o ściśle ustalonej porze od poniedziałku do piątku: 1) dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Przedborzu: obiad w postaci : trzy razy w tygodniu zupa oraz dwa razy w tygodniu drugie danie a) I tura 11.15 - 11.30 b) II tura 11.30 - 11.50, c) III tura 12.35- 12.50 2) dla Publicznego Zespołu Placówek Oświatowych w Przedborzu: a) śniadanie 7.00-7.30, b) obiad: 13.30-16.00, c) Kolacja 18.30 3) dla Samorządowego Przedszkola w Przedborzu: a) śniadanie 9.00, b) obiad: 12.00, c) Podwieczorek 14.30 3.1.4. Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe (wartości odżywcze). 3.1.5. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach i innych pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. 3.1.6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany harmonogramu dostarczania posiłków, a nowy harmonogram dostarczania posiłków jest wiążący dla Wykonawcy po upływie 7 dni od dnia przekazania mu harmonogramu. Zmiana harmonogramu dostarczania posiłków dotyczyć może godzin dystrybucji, a nie częstotliwości. 3.1.7 Dzienny jadłospis obejmuje : śniadanie- zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko- pochodne, kanapka, herbata itp.:, obiad- zupa, drugie danie: ziemniaki ( lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.)- dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. - surówka, kompot lub napój. Podwieczorek - kanapka lub słodka bułka ( ciasto, ciastka) lub desery mleczne, owoce( w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna. 3.1.8 Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisów na okres kolejnego miesiąca. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisach. 3.1.9. Wykonawca będzie usuwał zgodnie z obowiązującymi przepisami pozostałości jedzenia. Wykonawca ma obowiązek odbierania odpadów pokonsumpcyjnych i ich utylizacji na własny koszt. 3.1.10. Mycie i wyparzanie talerzy, sztućców i kubków należy do obowiązków Wykonawcy. Również pojemniki, w których dostarczane będą posiłki myje i dezynfekuje Wykonawca. 3.1. 11. Zamawiający zastrzega, że ilość posiłków może ulec zmniejszeniu, jednak nie więcej niż o 20%. Dzienne ilość posiłków oraz rodzaje diet ustalana będzie w dni robocze i zamawiana faksem na nr faksu Wykonawcy nie później niż do godziny 10:00 dnia poprzedniego. 3.1.12. Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował kuchnią spełniającą wymogi przewidziane w obowiązujących przepisach oraz dopuszczoną do świadczenia usług żywieniowych przez Stację Sanitarno - Epidemiologiczną. Ponadto Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dokonał rozdzielenia posiłku na porcje i wydawania ich na talerzach i innych naczyniach szklanych lub ceramicznych. Zamawiający nie dopuszcza wydawania posiłków na naczyniach jednorazowego użytku. 3.1.13. Zamawiający ma prawo do sporządzania jadłospisów dekadowych i ich modyfikacji z uwzględnieniem sezonowości oraz tradycji Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Jadłospisy dekadowe Zamawiający przekaże Wykonawcy co najmniej z 5 dniowym wyprzedzeniem, a przekazane jadłospisy wiążą Wykonawcę. 3.1.14. Na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest uzupełnić dostarczane posiłki o tzw. posiłki kuchni mlecznej, maksymalnie dla 50 dzieci dziennie. 3.1.15. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z zakupionych przez siebie produktów. Ma obowiązek uwzględnienia w jadłospisie potraw sezonowych (owoców warzyw). Wykonawca zobowiązany jest do obiadu podać kompot, kisiel płynny, itp. natomiast do pozostałych posiłków należy podać do popicia herbatę lub kawę z mlekiem wraz z cukrem. 3.1.16. Wykonawca ma obowiązek zapewnienie dobrej organizacji pracy oraz odpowiednią temperaturę wydawania posiłków. 3.1.17. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.ipzp.pl/urzadmiejski_przedbo
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach