Zespół Szkolno-Gimnazjalny ogłasza przetarg
- Adres: 97-570 Przedbórz, ul. Mostowa 35a
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 44 781 20 46 , fax. 44 781 20 46
- Data zamieszczenia: 2011-07-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Gimnazjalny
ul. Mostowa 35a 35a
97-570 Przedbórz, woj. łódzkie
tel. 44 781 20 46, fax. 44 781 20 46
REGON: 10039814600000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego, Publicznego Zespołu Placówek Oświatowych oraz Samorządowego Przedszkola w Przedborzu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
3.1.1. Przedmiot zamówienia obejmuje: Zadanie Nr 1: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Przedborzu, ul. Mostowa 35a, 97 - 570 Przedbórz; Zadanie Nr 2: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Publicznego Zespołu Placówek Oświatowych w Przedborzu, ul. Mostowa 37B, 97 - 570 Przedbórz; Zadanie Nr 3: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Samorządowego Przedszkola w Przedborzu, ul. Mostowa 39, 97 - 570 Przedbórz. 3.1.2. Wymagania Zamawiającego w zakresie żywienia: 1. dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Przedborzu Średnia ilość uczniów planowana do dożywiania w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 330 osób, tj: 1) we wrześniu (od 05.09.2011r.): 1 posiłek dzienne x 330osób x 20 dni ( w tym zupa 12 razy i 8 razy drugie danie przemiennie), 2) w październiku: 1 posiłek dzienne x 330osób x 20 dni ( w tym zupa 12razy i 8 razy drugie danie przemiennie), 3) w listopadzie: 1 posiłek dzienne x 330osób x 19 dni,(w tym zupa 11 razy i 8 razy drugie danie przemiennie) 4) w grudniu: 1 posiłek dzienne x 330osób x 16 dni( w tym zupa 10 razy i 6 razy drugie danie przemiennie), tj. łącznie Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy maksymalnie 24750 obiadów ( w tym zupa 14 850 i drugie danie 9900) 2. dla Publicznego Zespołu Placówek Oświatowych w Przedborzu Średnia ilość osób planowana do dożywiania w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 35 osób w tym 10 osób tylko na obiad, tj: 1) we wrześniu (od 05.09.2011r.): 3 posiłki dzienne x 20 dni w tym; a) śniadanie maksymalnie 35 osób, b) obiad dwudaniowy maksymalnie dla 10 osób, c) kolacja maksymalnie dla 35 osób 2)w październiku: 3 posiłki dzienne x 20 dni w tym; a) śniadanie maksymalnie dla 35 osób, b) obiad maksymalnie dla 10 osób, c) kolacja maksymalnie dla 35 osób , 3)w listopadzie: 3 posiłki dzienne x 19 dni w tym; a) śniadanie maksymalnie dla osób, b) obiad maksymalnie dla 10 osób, c) kolacja maksymalnie dla 35 osób , 4)w grudniu: 3 posiłki dzienne x 16 dni w tym: a) śniadanie maksymalnie dla 35 osób, b) obiad maksymalnie 10 dla osób, c) kolacja maksymalnie 35 dla osób tj. łącznie Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy maksymalnie 2625 śniadań, maksymalnie 750 obiadów dwudaniowych (tj. 750 razy zupa i 750 razy drugie danie), maksymalnie 2625 kolacji. 3. dla Samorządowego Przedszkola w Przedborzu Średnia ilość uczniów planowana do dożywiania w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 120 osób, tj: 1)we wrześniu (od 01.09.2011r.): 3 posiłki dzienne razy 22 dni, w tym: a) śniadanie maksymalnie 80 osób, b) obiad maksymalnie 120 osób, c) podwieczorek maksymalnie 15 osób, 2)w październiku: 3 posiłki dzienne razy 20 dni, w tym a) śniadanie maksymalnie 80 osób, b) obiad maksymalnie 120 osób, c) podwieczorek maksymalnie 15 osób 3)w listopadzie: 3 posiłki dzienne razy 19 dni, w tym: a) śniadanie maksymalnie 80 osób, b) obiad maksymalnie 120 osób, c) podwieczorek maksymalnie 15 osób , 4)w grudniu: 3 posiłki dzienne razy 16 dni w tym: a) śniadanie maksymalnie 80 osób, b) obiad maksymalnie 120 osób, c) podwieczorek maksymalnie 15 osób tj. łącznie Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy maksymalnie 6160 śniadań, maksymalnie 9240 obiadów dwudaniowych (tj. 9240 razy zupa i 9240 razy drugie danie), maksymalnie 1115 podwieczorków. 3.1.3. Posiłki winny być dostarczone o ściśle ustalonej porze od poniedziałku do piątku: 1) dla Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Przedborzu: obiad w postaci : trzy razy w tygodniu zupa oraz dwa razy w tygodniu drugie danie a) I tura 11.15 - 11.30 b) II tura 11.30 - 11.50, c) III tura 12.35- 12.50 2) dla Publicznego Zespołu Placówek Oświatowych w Przedborzu: a) śniadanie 7.00-7.30, b) obiad: 13.30-16.00, c) Kolacja 18.30 3) dla Samorządowego Przedszkola w Przedborzu: a) śniadanie 9.00, b) obiad: 12.00, c) Podwieczorek 14.30 3.1.4. Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe (wartości odżywcze). 3.1.5. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach i innych pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. 3.1.6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany harmonogramu dostarczania posiłków, a nowy harmonogram dostarczania posiłków jest wiążący dla Wykonawcy po upływie 7 dni od dnia przekazania mu harmonogramu. Zmiana harmonogramu dostarczania posiłków dotyczyć może godzin dystrybucji, a nie częstotliwości. 3.1.7 Dzienny jadłospis obejmuje : śniadanie- zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko- pochodne, kanapka, herbata itp.:, obiad- zupa, drugie danie: ziemniaki ( lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.)- dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. - surówka, kompot lub napój. Podwieczorek - kanapka lub słodka bułka ( ciasto, ciastka) lub desery mleczne, owoce( w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna. 3.1.8 Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisów na okres kolejnego miesiąca. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisach. 3.1.9. Wykonawca będzie usuwał zgodnie z obowiązującymi przepisami pozostałości jedzenia. Wykonawca ma obowiązek odbierania odpadów pokonsumpcyjnych i ich utylizacji na własny koszt. 3.1.10. Mycie i wyparzanie talerzy, sztućców i kubków należy do obowiązków Wykonawcy. Również pojemniki, w których dostarczane będą posiłki myje i dezynfekuje Wykonawca. 3.1. 11. Zamawiający zastrzega, że ilość posiłków może ulec zmniejszeniu, jednak nie więcej niż o 20%. Dzienne ilość posiłków oraz rodzaje diet ustalana będzie w dni robocze i zamawiana faksem na nr faksu Wykonawcy nie później niż do godziny 10:00 dnia poprzedniego. 3.1.12. Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował kuchnią spełniającą wymogi przewidziane w obowiązujących przepisach oraz dopuszczoną do świadczenia usług żywieniowych przez Stację Sanitarno - Epidemiologiczną. Ponadto Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dokonał rozdzielenia posiłku na porcje i wydawania ich na talerzach i innych naczyniach szklanych lub ceramicznych. Zamawiający nie dopuszcza wydawania posiłków na naczyniach jednorazowego użytku. 3.1.13. Zamawiający ma prawo do sporządzania jadłospisów dekadowych i ich modyfikacji z uwzględnieniem sezonowości oraz tradycji Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Jadłospisy dekadowe Zamawiający przekaże Wykonawcy co najmniej z 5 dniowym wyprzedzeniem, a przekazane jadłospisy wiążą Wykonawcę. 3.1.14. Na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest uzupełnić dostarczane posiłki o tzw. posiłki kuchni mlecznej, maksymalnie dla 50 dzieci dziennie. 3.1.15. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z zakupionych przez siebie produktów. Ma obowiązek uwzględnienia w jadłospisie potraw sezonowych (owoców warzyw). Wykonawca zobowiązany jest do obiadu podać kompot, kisiel płynny, itp. natomiast do pozostałych posiłków należy podać do popicia herbatę lub kawę z mlekiem wraz z cukrem. 3.1.16. Wykonawca ma obowiązek zapewnienie dobrej organizacji pracy oraz odpowiednią temperaturę wydawania posiłków. 3.1.17. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.ipzp.pl/urzadmiejski_przedbo
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie dwudaniowych obiadów (posiłki gorące) dla potrzeb: - Domu Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 5a, - Domu Dziennego Pobytu w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 18
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-14 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2016-06-03 - Nr postepowania 88/ZP/16. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2016-04-26 - Nr sprawy 18/ZP/16. Postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów i personelu WSS im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-01-25 - Przedmiotem zamówienia jest Usługa kompleksowego żywienia pacjentów w Zduńskowolskim Szpitalu Powiatowym Sp. z o.o.. Wspólny Słownik Zamówień:55321000-6- usługi przygotowywania posiłków, 55520000-1 - usługi dostarczania posiłków 1589422-9 posiłki szpitalne,
Dodano: 2016-01-13 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.
Dodano: 2015-12-10