Zespół Szkół Specjalnych ogłasza przetarg
- Adres: 19-200 Grajewo, ul. Ełcka 11
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 086 272 31 15 , fax. 086 272 31 15
- Data zamieszczenia: 2012-04-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Specjalnych
ul. Ełcka 11 11
19-200 Grajewo, woj. podlaskie
tel. 086 272 31 15, fax. 086 272 31 15
REGON: 00071961300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://zs3.grajewo.net.pl/smodbip/index.php i http://zs3.grajewo.net.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie usług cateringowych dla uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im.Jana Pawła II w Grajewie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych- przygotowanie obiadów dwudaniowych składających się z zupy, drugiego dania i kompotu dla uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im. Jana Pawła II w Grajewie, w szacowanej ilości około 80 posiłków dziennie za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt, ferii zimowych i letnich oraz odbioru i utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych. 2.Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości obiadów w stosunku rocznym, w okresie objętym przedmiotem zamówienia, np. ze względu na frekwencję osób. Z racji zmniejszenia liczby przygotowanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego. 3.Minimalna wartość kaloryczna (zestawu obiadowego - wg ustalonych norm żywieniowych dla dzieci młodzieży). 4.Zestaw obiadowy składający się, co najmniej z 2 dań, w tym: z zupy o pojemności nie mniejszej niż 450 ml, drugiego dania kompotu owocowego z owoców sezonowych latem i owoców mrożonych lub suszonych zimą o pojemności 250ml Podstawą drugiego dania powinny być potrawy z produktów białkowych np. z mięsa, ryb, podrobów, jaj, sera, lub tzw. potrawa półmięsna złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Posiłki powinny być urozmaicone o temperaturze w granicach 67 - 75 stopni celsjusza. Dania nie mogą powtarzać się w okresie dekady. 5.Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej oraz przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. 6.Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 7.Wykonawca podawał będzie jadłospis na dekadę ( 10 dni ) do wiadomości Zamawiającego. 8.Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia obiadów własnym transportem we własnych termosach i własnych naczyniach oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych. 9.W ramach usług cateringowych Wykonawca będzie dostarczał catering do stołówki Zespołu Szkół Specjalnych w Grajewie, ul. Ełcka 11 i wyznaczonego pomieszczenia w internacie Zespołu Szkół Nr1w Grajewie, ul. Mickiewicza 3 zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem na usługi w godz.11:30 - 12:00. 10.W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 11.Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości faktycznie dostarczonych obiadów i ich ceny jednostkowej. 12.Ilość zamawianych obiadów Zamawiający będzie zgłaszał Wykonawcy najpóźniej do godz. 14:00 poprzedniego dnia. 13.W dniu poprzedzającym rozpoczęcie zimowej przerwy świątecznej. zamiast obiadu Wykonawca przygotuje tradycyjny posiłek świąteczny o uroczystym charakterze - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://zs3.grajewo.net.pl/smodbip/index.php i http://zs3.grajewo.net.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych podczas czterech spotkań Prezydenta Miasta Białegostoku ze środowiskiem kombatantów i służb mundurowych
Dodano: 2016-06-28 - Świadczenie usług cateringowych dla uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im. Jana Pawła II w Grajewie.
Dodano: 2016-06-17 - Świadczenie usług cateringowych podczas czterech spotkań Prezydenta Miasta Białegostoku ze środowiskiem kombatantów i służb mundurowych
Dodano: 2016-06-07 - Świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia religijnego związanego z Dniami w Diecezji Białostockiej z okazji Światowych Dni Młodzieży 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług kompleksowych związanych z codzienną i całodobową usługą polegającą na : sporządzaniu posiłków ( diet ) dla pacjentów SPZOP, dystrybucji posiłków w opakowaniach jednorazowych do kuchenki oddziałowej
Dodano: 2016-04-04 - Świadczenie usług cateringowych dla uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im. Jana Pawła II w Grajewie
Dodano: 2015-04-24 - Świadczenie usług kompleksowych związanych z codzienną i całodobową usługa polegającą na sporządzaniu posiłków ( diet ) dla pacjentów SPZOP, dystrybucji posiłków w opakowaniach jednorazowych dla kuchenki oddziałowej
Dodano: 2015-04-13 - Wybór wykonawców usług żywieniowych podczas spotkań warsztatów szkoleniowych w ramach projektu Rozwój doskonalenia nauczycieli w powiecie augustowskim
Dodano: 2015-02-09 - Świadczenie usług cateringowych podczas trzech spotkań Prezydenta Miasta Białegostoku ze środowiskiem kombatanckim
Dodano: 2015-01-05 - USŁUGA W ZAKRESIE PRZYGOTOWYWANIA I WYDAWANIA POSIŁKÓW (PEŁEN OBIAD) DLA ŚWIADCZENIOBIORCÓW MOPS
Dodano: 2014-11-24