Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych podczas czterech spotkań Prezydenta Miasta Białegostoku ze środowiskiem kombatantów i służb mundurowych

Miasto Białystok ogłasza przetarg

  • Adres: 15-950 Białystok, ul. Słonimska 1
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 869 60 02 , fax. 085 869 62 65
  • Data zamieszczenia: 2016-06-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Białystok
    ul. Słonimska 1 1
    15-950 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 085 869 60 02, fax. 085 869 62 65
    REGON: 00051500000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bialystok.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych podczas czterech spotkań Prezydenta Miasta Białegostoku ze środowiskiem kombatantów i służb mundurowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych podczas czterech spotkań Prezydenta Miasta Białegostoku ze środowiskiem kombatantów i służb mundurowych. Zadanie 1 - Świadczenie usługi cateringowej z okazji Święta Wojska Polskiego (połączone z 96 rocznicą Bitwy Warszawskiej), w dniu 15 sierpnia 2016 r., o godz. 13:15 w Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego, ul. J. Kilińskiego 6 w Białymstoku. a) przewidywana liczba uczestników - 70 osób. b) Zamawiający wymaga od wykonawcy dostarczenia: - stołów szwedzkich, na których rozstawione zostaną potrawy, liczba stołów musi być dostosowana do obsługi ilości uczestników spotkania oraz do wielkości Sali Wielkiej, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilości 8 sztuk i rozstawienie ich w Sali Wielkiej, do spożycia posiłku na stojąco, - stoły nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z jednakowej porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnętrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiającego). c) wymagania dotyczące obsługi: - 7 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, - ubiór - jednolite stroje (biała koszula z długim rękawem, czarna mucha, spodnie i pantofle, białe rękawiczki); kobiety - biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan, - osoby obsługujące powinny wykazywać się wysoką kulturą osobistą, dyskrecją, sprawnością, uprzejmością, - zabronione jest palenie papierosów oraz spożywanie alkoholu przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia. d) dnia 15 sierpnia 2016 roku wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia posiłków własnym środkiem transportu do Pałacyku Gościnnego. Pełna gotowość wymagana jest najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania (godz. 12.45; czas trwania - do ostatniego Gościa). e) wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie i nakrycie stołów, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie Sali po zakończeniu spotkania w ciągu 1 godziny. f) wykonawca zapewnia naczynia, sztućce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzędzia i przedmioty niezbędne do wykonania zamówienia (z uwzględnieniem dodatkowego zabezpieczenia sztućców, szkła i porcelany na 40 osób). g) wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki w termosach i szczelnych pojemnikach, przyrządzone w dniu dostawy, zapewniając o ich świeżości. h) wymagania dotyczące serwowanych posiłków: - dania na ciepło powinny być gorące (min. 85 stp. C), - posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jaki i estetyki o najwyższym standardzie, przygotowane na bazie produktów najwyższej jakości i z zachowaniem norm bezpieczeństwa zgodnych ze standardami HACCP, - stan posiłków i sposób dostarczenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. i) w razie stwierdzenia wad w realizacji usługi Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. W przypadku ich nie usunięcia Zamawiający ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 5 umowy. j) po zakończeniu spotkania po stronie wykonawcy należy odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. k) Zamawiający wyklucza możliwość umieszczania znaków reklamowych Wykonawcy na wszystkich elementach wykorzystywanych do zrealizowania usługi cateringowej wydarzenia. l) przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z menu tj. 2 dania gorące i dodatki do dań, siedem przystawek na zimno, trzy desery oraz kawa, herbata, soki, woda Zadanie 2 - Spotkanie z okazji 73 rocznicy powstania w getcie białostockim w dniu 16 sierpnia 2016 r., o godz. 13:00 w Centrum Kształcenia Ustawicznego, ul. Żabia 5 w Białymstoku. a) przewidywana liczba uczestników spotkania - 40 osób. b) Zamawiający wymaga od wykonawcy dostarczenia: - stołów szwedzkich, na których rozstawione zostaną potrawy, liczba stołów musi być dostosowana do obsługi ilości uczestników spotkania oraz do wielkości sali, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilości 4 sztuk i rozstawienie ich w sali, do spożycia posiłku na stojąco, - stoły nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z jednakowej porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnętrza sali oraz zaakceptowana przez Zamawiającego). c) wymagania dotyczące obsługi: - 4 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, - ubiór - jednolite stroje (biała koszula z długim rękawem, czarna mucha, spodnie i pantofle, białe rękawiczki); kobiety - biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan, - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawność, uprzejmość, - wykluczone jest palenie papierosów oraz spożywanie alkoholu przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia. d) dnia 16 sierpnia 2016 roku wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia posiłków własnym środkiem transportu do Centrum Kształcenia Ustawicznego. Pełna gotowość wymagana jest najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania (godz. 12.30; czas trwania - do ostatniego Gościa). e) wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I - w punktach od e) do k). f) przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z menu uwzględniającym kuchnie żydowską tj. trzy dania gorące, dwa dodatki do dań, sześć przystawek na zimno, dwa desery oraz kawa, herbata, soki, woda. Zadanie 3 - Spotkanie z okazji 25 rocznicy Straży Miejskiej w dniu 29 sierpnia 2016 r., o godz. 13:00 w Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego ul. J. Kilińskiego 6 w Białymstoku. a) przewidywana liczba uczestników - 60 osób. b) Zamawiający wymaga od wykonawcy dostarczenia: - stołów szwedzkich, na których rozstawione zostaną potrawy, liczba stołów musi być dostosowana do obsługi ilości uczestników spotkania oraz do wielkości Sali Wielkiej, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilości 8 sztuk i rozstawienie ich w Sali Wielkiej, do spożycia posiłku na stojąco, - stoły nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z jednakowej porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnętrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiającego). c) wymagania dotyczące obsługi: - 6 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, - ubiór - jednolite stroje (biała koszula z długim rękawem, czarna mucha, spodnie i pantofle, białe rękawiczki); kobiety - biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan, - osoby obsługujące powinny wykazywać się wysoką kulturą osobistą, dyskrecją, sprawnością, uprzejmością, - zabronione jest palenie papierosów oraz spożywanie alkoholu przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia. d) dnia 29 sierpnia 2016 roku wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia posiłków własnym środkiem transportu do Pałacyku Gościnnego. Pełna gotowość wymagana jest najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania (godz. 12.30; czas trwania - do ostatniego Gościa). e) wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I - w punktach od e) do k). l) przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z menu tj. dwa dania gorące i dodatki do dań, siedem przystawek na zimno, dwa desery oraz kawa, herbata, soki, woda. Zadanie 4 - Spotkanie z gośćmi Jubileuszowego Międzynarodowego XVI Marszu Żywej Pamięci Polskiego Sybiru, w dniu 09 września 2016 r., o godz. 17:00 w Sali Wielkiej Pałacyku Gościnnego ul. J. Kilińskiego 6 w Białymstoku. a) przewidywana liczba uczestników - 40 osób. b) Zamawiający wymaga od wykonawcy dostarczenia: - stołów szwedzkich, na których rozstawione zostaną potrawy, liczba stołów musi być dostosowana do obsługi ilości uczestników spotkania oraz do wielkości Sali Wielkiej, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilości 6 sztuk i rozstawienie ich w Sali Wielkiej, do spożycia posiłku na stojąco, - stoły nakryte białymi obrusami, zastawą składającą się z jednakowej porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów oraz udekorowane żywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnętrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiającego). c) wymagania dotyczące obsługi: - 4 kelnerów posiadających minimum 2 letnie doświadczenie w zawodzie, - ubiór - jednolite stroje (biała koszula z długim rękawem, czarna mucha, spodnie i pantofle, białe rękawiczki); kobiety - biała koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan, - osoby obsługujące powinny wykazywać się wysoką kulturą osobistą, dyskrecją, sprawnością, uprzejmością, - zabronione jest palenie papierosów oraz spożywanie alkoholu przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia. d) dnia 09 września 2016 roku wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia posiłków własnym środkiem transportu do Pałacyku Gościnnego. Pełna gotowość wymagana jest najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania (godz. 16.30; czas trwania - do ostatniego Gościa). e) wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania na identycznych zasadach opisanych w Zadaniu I - w punktach od e) do k). l) przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z menu tj. 2 dania gorące i dodatki do dań, siedem przystawek na zimno, trzy desery oraz kawa, herbata, soki, woda
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Wrażenie wizualne i estetyka podawania
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: Nie dotyczy
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach