Przetargi.pl
Sukcesywny zakup i dostawa niektórych artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2017

Zespół Szkół w Świątnikach Górnych ogłasza przetarg

  • Adres: 32-040 Świątniki Górne, Bruchnalskiego
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12-270-50-40 , fax. 12-270-50-40
  • Data zamieszczenia: 2017-01-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Świątnikach Górnych
    Bruchnalskiego 35
    32-040 Świątniki Górne, woj. małopolskie
    tel. 12-270-50-40, fax. 12-270-50-40
    REGON: 356-346-145
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywny zakup i dostawa niektórych artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2017
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej funkcjonującej przy Zespole Szkół w Świątnikach Górnych, zgodnie z wykazem zamieszczonym w załącznikach nr 1a, 1b, 1c,1d, 1e, 1f. 2. Zakres zamówienia: część I - przetwory sypkie część II - przyprawy, przetwory, produkty strączkowe część III - jaja część IV - warzywa, owoce, kiszonki część V - mięso, wędliny część VI - woda mineralna, soki i napoje 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę tylko na jedną, na kilka, lub na wszystkie grupy. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej grupie. 4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Jeżeli w podane w Formularzu cenowym (Załączniki nr 1a-1f do SIWZ) są podane nazwy własne, należy je rozumieć jako przykład i wymagany typ produktu. Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych aniżeli uwzględnione w dokumentacji przetargowej. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości co produkty podane przykładowo, tzn. spełniają ten sam poziom technologiczny, wydajnościowy, smakowy i jakościowy. Pojemność, gramatura produktu nie może odbiegać od pojemności, gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktu o wyższej lub niższej niż wskazana przez zamawiającego pojemności, gramaturze, Wykonawca zobowiązany jest do wskazania takiej samej ilości sztuk zamawianego produktu, która po przemnożeniu będzie wynosić ilość jaką żąda zamawiający (informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach). W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna oraz dołączyć oświadczenie o równoważności wraz z opisem. Udowodnienie równoważności leży po stronie Wykonawcy. 5. Przez okres obowiązywania umowy obowiązywać będzie niezmienność cen, za wyjątkiem zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy - zmiana stawki nastąpi z dniem wejścia w życie aktu prawnego. 6. Ilości asortymentu podane w załącznikach 1a – 1f są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru do 15%. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb Zamawiającego. 7. Czynności objęte przedmiotem zamówienia winny być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225 ze zm.), w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP. 8. Dostawa przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem, odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy, transportem spełniającym wymogi sanitarno-higieniczne. Zamówienie obejmuje również wniesienie przez Wykonawcę towaru do magazynu żywnościowego, znajdującego się w budynku szkoły – ul. K. Bruchnalskiego 35, miejscowość Świątniki Górne. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia towaru oraz dokonania za niego zapłaty w przypadku nie wniesienia zamawianego asortymentu w wyznaczone miejsce. 9. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowania składanego bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia lub w czasie bieżącej dostawy, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego, najpóźniej do godziny 14.00 dnia poprzedzającego datę dostawy. 10. Zamawiający wymaga, aby dostawa produktów nastąpiła do godziny 6.30 następnego dnia roboczego od złożenia zamówienia od Zamawiającego - w przypadku części zamówienia nr V (mięso, wędliny) oraz do godziny 8.30 w przypadku pozostałych grup produktów. Zamawiający ustala, że zamówienia dotyczące poniedziałków oraz dni poświątecznych składane będą w piątek lub dzień poprzedzający dzień lub dni świąteczne. W przypadkach awaryjnych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zlecenia Wykonawcy zamówień doraźnych, w których dostawa do siedziby Zamawiającego musi nastąpić do 2 godzin od momentu zlecenia dostawy. 11. Wykonawca powinien posiadać atesty i pozwolenia potwierdzające, że produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom i wymaganiom opisanym w SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia przez Wykonawcę odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach