Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług gastronomicznych (posiłków regeneracyjnych) dla pracowników Działu Obsługi Gospodarczej i Terenów Zieleni oraz Sekcji Eksploatacji

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie ogłasza przetarg

  • Adres: 10-719 Olsztyn, ul. Oczapowskiego 2
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 5233420 , fax. (089) 5233278
  • Data zamieszczenia: 2012-10-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
    ul. Oczapowskiego 2 2
    10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 5233420, fax. (089) 5233278
    REGON: 51088420500010
  • Adres strony internetowej zamawiającego: uwm.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług gastronomicznych (posiłków regeneracyjnych) dla pracowników Działu Obsługi Gospodarczej i Terenów Zieleni oraz Sekcji Eksploatacji
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać i wydawać posiłki regeneracyjne w terminie od dnia 01.11.2012 r. do dnia 31.03.2013 r. 2. Liczba posiłków: 2.1. dla pracowników Działu Obsługi Gospodarczej i Terenów Zieleni - przewidywalna ilość posiłków - 50 zestawów dziennie wydawanych od poniedziałku do piątku (bez dni świątecznych i wolnych od pracy), z dostawą na godz. 11:00. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji osób. Zamawiający zobowiązuje się do przekazania Wykonawcy faktycznej ilości posiłków na dany dzień do godz. 7:30 (w dniu wydania posiłków). 2.2. dla pracowników Sekcji Eksploatacji - przewidywalna ilość posiłków - 20 zestawów dziennie wydawanych od poniedziałku do piątku (bez dni świątecznych i wolnych od pracy), z dostawą na godz. 11:00. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji osób. Zamawiający zobowiązuje się do przekazania Wykonawcy faktycznej ilości posiłków na dany dzień do godz. 7:30 (w dniu wydania posiłków). 3. Miejsce dostawy posiłków regeneracyjnych: 3.1. dla pracowników Działu Obsługi Gospodarczej i Terenów Zieleni: - w miejscu pracy przy ul. Słoneczna 50 (siedziba Działu Obsługi Gospodarczej i Terenów Zieleni), lub - punkt gastronomiczny udostępniony przez Wykonawcę, zlokalizowany w odległości nie większej niż 1500 m od siedziby Działu Obsługi Gospodarczej i Terenów Zieleni. Sala do spożywania posiłków musi umożliwić jednoczesne spożycie posiłku dla minimum 50 osób. 3.2. dla pracowników Sekcji Eksploatacji: - w miejscu pracy przy ul. Prawocheńskiego 11 oraz przy ul. Słoneczna 50G, lub - punkt gastronomiczny udostępniony przez Wykonawcę, zlokalizowany w odległości nie większej niż 1500 m od co najmniej jednego z ww. miejsc. Sala do spożywania posiłków musi umożliwić jednoczesne spożycie posiłku dla minimum 20 osób. 4. W przypadku, gdy Wykonawca zapewni jeden punkt gastronomiczny do świadczenia posiłków regeneracyjnych jednocześnie dla pracowników obu jednostek organizacyjnych, sala do spożywania posiłków musi umożliwić jednoczesne spożycie posiłku dla minimum 70 osób. 5. Zakres usługi: - usługa gastronomiczna obejmuje przygotowanie posiłków regeneracyjnych oraz obsługę kelnerską (w przypadku spożywania posiłków w punkcie gastronomicznym) tj. wydawanie posiłków, napoi, utrzymywanie czystości w miejscu świadczenia usługi, - Wykonawca dostarczy ciepłe posiłki własnym transportem, - posiłki muszą być dostarczane i wydawane w oddzielnych opakowaniach termoizolacyjnych wraz z kompletem jednorazowych sztućców i serwetek, - posiłki profilaktyczne muszą być podane każdorazowo w formie dwóch zestawów dań do wyboru, każdy zestaw składa się z zupy, II dania, surówki i kompotu, Przykładowe zestawy na jeden dzień żywieniowy: I zestaw: - Zupa grochowa 300 ml, - Ziemniaki 200g, - Kotlet mielony wieprzowe 100g, - Surówka z marchwi i jabłka 100g, - Kompot 200 ml. II zestaw: - Zupa ogórkowa 300 ml, - Ziemniaki 200g, - Gulasz drobiowy 150g, - Surówka z kiszonej kapusty 100g, - Kompot 200 ml. - posiłki powinny zawierać 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białka oraz posiadać wartość kaloryczną około 1 000 kcal, - Wykonawca zobowiązuje się układać jadłospis na okres 10 dni roboczych i przedstawiać go Zamawiającemu do zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy, - posiłki będą wydawane wg harmonogramu ustalonego z Zamawiającym, - Wykonawca przy realizacji zamówienia będzie stosował świeże produkty dostępne na rynku, - Wykonawca zobowiązuje się przyrządzać posiłki w dniu ich dostawy (bądź serwowania w lokalu), - świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.), - Wykonawca zapewni pomieszczenie odpowiednie do spożywania posiłków, z dostępem do sanitariatów oraz odpowiednią wentylacją (w przypadku spożywania posiłków w punkcie gastronomicznym). 6. Warunki rozliczeniowe: - rozliczenie za całą usługę wg faktycznie wykorzystanych posiłków, - miesięczny okres rozliczeniowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.uwm.edu.pl/zamowienia/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach